joi, februarie 22, 2024

PUBLICITATE@RADARDEMEDIA.RO

More
  AcasăTeleviziuneEmisiuniPovești de călătorie pe tărâmul vinului cu ROventura

  Povești de călătorie pe tărâmul vinului cu ROventura

  „ROventura” ascultă chemarea Banatului, iar sâmbăta aceasta de la ora 15:00, la Kanal D, ne invită să aflăm cele mai frumoase povești de călătorie din vestul țării. George Mihai și Andreea Străvoiu își încep periplul către Recaș, locul unde aproape 600 de ani de tradiție și-au spus cuvântul în cultivarea viței de vie.

  La 129 de ani distanță de cea mai veche atestare a Recașului, prinde rădăcini aici și prima cultură de viță de vie din partea aceasta de țară. De-aici pornește și incursiunea fascinantă pe care o vom face împreună, prin intermediul „ROventura”, în lumea licorii lui Bachus. Tot mai mulți pasionați se bucură, acum și în România, de experiențe complete în podgoriile pe care le cunoșteau, până nu demult, doar după soiurile de vin caracteristice. 

  Turismul oenologic prinde teren, oferindu-ne posibilitatea să vedem întregul drum al vinului, de la coarda de viță de vie până la pahar. Aici marii producători au grijă de calitatea vinurilor, dar se preocupă și de povestea care le-nsoțește. Turismul viticol include deopotrivă vizite, degustări și scurte prezentări ale locului. Tainele autohtone, împreună cu experiența de peste mări și țări fac casă bună la Recaș.

  Drumul vinului ne poartă pașii, apoi, până în capitala Banatului. Aflată în interiorul zidurilor fostei cetăți, Piața Unirii e cea mai veche din oraș și ne cucerește cu stilul baroc în care sunt realizate mai toate clădirile ce o împrejmuiesc. O călătorie în lumea gastronomiei și a vinului ne oferă continuarea firească pentru o zi de poveste.   

  Nu ratați o nouă ediție „ROventura”, prezentată de George Mihai și Andreea Străvoiu, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la Kanal D.

  Bianca Bujor - Editor Coordonator

  Editor Coordonator | bianca.bujor@radardemedia.ro

  Bianca Bujor - Editor Coordonator
  Bianca Bujor - Editor Coordonatorhttps://www.radardemedia.ro
  Editor Coordonator | bianca.bujor@radardemedia.ro
  ARTICOLE SIMILARE

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisment -spot_img

  Articole recente