Povești de călătorie pe tărâmul vinului cu ROventura - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Emisiuni

Povești de călătorie pe tărâmul vinului cu ROventura

Published

on

Foto Credit: BLC Media

„ROventura” ascultă chemarea Banatului, iar sâmbăta aceasta de la ora 15:00, la Kanal D, ne invită să aflăm cele mai frumoase povești de călătorie din vestul țării. George Mihai și Andreea Străvoiu își încep periplul către Recaș, locul unde aproape 600 de ani de tradiție și-au spus cuvântul în cultivarea viței de vie.

Advertisement

La 129 de ani distanță de cea mai veche atestare a Recașului, prinde rădăcini aici și prima cultură de viță de vie din partea aceasta de țară. De-aici pornește și incursiunea fascinantă pe care o vom face împreună, prin intermediul „ROventura”, în lumea licorii lui Bachus. Tot mai mulți pasionați se bucură, acum și în România, de experiențe complete în podgoriile pe care le cunoșteau, până nu demult, doar după soiurile de vin caracteristice. 

Turismul oenologic prinde teren, oferindu-ne posibilitatea să vedem întregul drum al vinului, de la coarda de viță de vie până la pahar. Aici marii producători au grijă de calitatea vinurilor, dar se preocupă și de povestea care le-nsoțește. Turismul viticol include deopotrivă vizite, degustări și scurte prezentări ale locului. Tainele autohtone, împreună cu experiența de peste mări și țări fac casă bună la Recaș.

Drumul vinului ne poartă pașii, apoi, până în capitala Banatului. Aflată în interiorul zidurilor fostei cetăți, Piața Unirii e cea mai veche din oraș și ne cucerește cu stilul baroc în care sunt realizate mai toate clădirile ce o împrejmuiesc. O călătorie în lumea gastronomiei și a vinului ne oferă continuarea firească pentru o zi de poveste.   

Nu ratați o nouă ediție „ROventura”, prezentată de George Mihai și Andreea Străvoiu, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la Kanal D.

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending