“Povestile Credintei” - O serie de editii Monseniorului Vladimir Ghica
Connect with us

Emisiuni

“Povestile Credintei” – O serie de editii speciale dedicate beatificarii Monseniorului Vladimir Ghica

Published

on

Beatificarea de către Vatican a unui preot român, romano-catolic, monseniorul Vladimir Ghika, este, cu siguranță, un eveniment cu valoare națională. Un astfel de moment de o importanță covârșitoare este prezentat într-o serie de ediții speciale la Digi24.

“Poveştile credinţei”, o campanie Digi24 care a scos la iveală oamenii care au în inimă credinţa curată, oamenii luminaţi, cultivaţi, cei pentru care credinţa este un reper moral, o formă de bunăcuviinţă, o inspiraţie pentru ceea ce fac pentru ei şi, mai ales, pentru comunitate, dedică, în acest week-end, spații ample unui eveniment religios important- beatificarea monseniorului Vladimir Ghika- prinț, preot și martir român.

Într-o serie de materiale ce vor fi difuzate în Jurnalele de știri, Digi24 spune povestea credinței lui Vladimir Ghika, preot român ucis în închisorile comuniste.

Conform regulilor Sfîntului Scaun Papa Benedict a decis beatificarea monseniorului Vladimir Ghika pentru credința de care a dat dovadă și în numele căreia și-a dat viața. Din programele speciale Digi24 telespectatorii Digi24 vor afla povestea martiriului monseniorului Ghika, vor afla ce înseamnă beatificarea si care sunt condițiile care trebuiesc îndeplinite pentru a fi numit sfânt de către Biserica Catolică.

În direct, în cadrul edițiilor speciale dedicate acestui eveniment fără precedent, Digi24 va transmite pregătirile de la Romexpo dedicate beatificării monseniorului Vladimir Ghika.

Pe parcursul zilei de vineri, 30 august, în jurnalele de știri, Digi24 difuzează o serie de materiale dedicate acestui eveniment. Sanda Nicola și Radu Nechit vor fi moderatorii edițiilor speciale.

Vineri, de la ora 18.00, Sanda Nicola și invitații săi povestesc despre credința care l-a ghidat pe Vladimir Ghika întreaga viață și care i-a adus, într-un final, moartea.

Digi24 transmite sâmbătă, de la 10.30 la 13.00, într-o ediție specială prezentată de Sanda Nicola, procesiunea de beatificare a monseniorului Vladimir Ghika. Tot sâmbătă, de la ora 20.00, Digi 24 transmite o ediție specială moderată de Radu Nechit, dedicată luptei pentru credință a primului preot român beatificat de Vatican, iar duminică, de la ora 13.00, Simona Țăranu, prezintă o ediție best of despre viața și moartea Monseniorului Vladimir Ghika.

Advertisement

Născut în ziua de Crăciun a anului 1873 la Constantinopol, în familia domnitoare care a dat cei mai mulți voievozi Țărilor Române, monseniorul Vladimir Ghika și-a dedicat viața credinței. A plătit pentru bunătatea și credința sa cu viața deoarece a susținut comuniunea cu Roma a Bisericii Catolice din România, într-o vreme în care regimul comunist a interzis orice legătură cu Vaticanul. A fost acuzat de înaltă trădare, a fost întemnițat la Jilava, batut pina la singe ca sa se lepede de credinta sa și să-și trădeze preoții. A refuzat în numele lui Dumnezeu și a murit doi ani mai târziu, fără o luminare la căpătâi.

Vineri, sâmbătă și duminică, Digi24 întoarce, pentru telespectatorii săi, încă o filă, poate cea mai importantă și profundă, din „Poveștile credinței”.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending