Connect with us

Premieră TV

Premieră – “21 de grame”, la Paramount Channel. Alejando González Iñárritu provoacă publicul român la o discuție despre viață și moarte

Published

on

Câte vieți trăim? De câte ori murim? Se spune că pierdem cu toții 21 de grame în momentul în care murim. Toți. Cât de mult înseamnă 21 de grame?

Aclamatul regizor Alejandro González Iñárritu invită publicul român la o reflecție despre viață și moarte, despre suflet și despre ce se întâmplă cu el atunci când murim. Sâmbătă, 6 februarie, de la ora 23:00, Paramount Channel difuzează unul dintre cele mai reprezentative filme din cariera regizorului, 21 de grame.

21 de grame este construit ca un puzzle și tulbură încă din primele imagini. Filmul denotă măiestria regizorului în a spune povești emoționante, care captează atenția și o mențin până la ultima secvență.

Ideea unui suflet material a fost dezbătută încă din Antichitate și creează controverse și în zilele noastre. În 1907, dr. Duncan McDougall a condus un experiment pe șase pacienți aflați pe moarte. În urma experimentului a rezultat faptul că, în momentul morții, greutatea acestora a scăzut cu 21 de grame, greutate asociată sufletului. Teoria acestuia a fost contestată de-a lungul timpului. Augustus P. Clarke a susținut că această pierdere de 21 de grame se datorează de fapt pierderilor de apă survenite în urma transpirației. Punctul de vedere al lui Clarke este susținut de cercetătorul Robert Stern (Universitatea din California), care susține ca orice pierdere survenită în urma morții se referă strict la apa din corp.

Filmul lui Iñárritu aduce în prim plan teoria lui McDougall, acțiunea fiind concentrată în jurul a trei personaje unite de un teribil accident care le va schimba viețile pentru totdeauna.

Sean Penn, Naomi Watts și Benicio Del Toro își unesc forțele în distribuția acestei producții impresionante, nominalizată la Premiile Oscar.

Alejandro González Iñárritu este unul dintre cei mai apreciați regizori străini, cunoscut pentru subiectele complexe pe care le abordează în filmele sale. Babel, Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance) sunt alte câteva dintre titlurile care poartă semnătură talentatului cineast.

21 de grame , sâmbătă, 6 februarie, de la ora 23:00, la Paramount Channel, canalul de film din grupul Viacom.

 

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending