PREMIERA | Andrea Bocelli cântă la Bucureşti, acompaniat de Orchestra Naţională Radio şi Corul Academic Radio, având-o ca invitată pe Angela Gheorghiu - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Life Style

PREMIERA | Andrea Bocelli cântă la Bucureşti, acompaniat de Orchestra Naţională Radio şi Corul Academic Radio, având-o ca invitată pe Angela Gheorghiu

Published

on

Abia revenită de la Shanghai, unde a reprezentat România participând la cel mai important festival de profil din China (Shanghai Spring International Music Festival), Orchestra Naţională Radio continuă seria evenimentelor de cea mai înaltă clasă artistică, răspunzând invitaţiei de a cânta alături de Andrea Bocelli, în concertul extraordinar pe care celebrul tenor italian îl va susţine la Bucureşti. Corul Academic Radio se va alătura şi el evenimentului de anvengură oferit de binecunoscutul solist.

Sâmbătă, 25 mai, la Romexpo Bucureşti, Andrea Bocelli, considerat de mulţi cel mai îndrăgit tenor al lumii, va dărui publicului bucureştean un concert alături de invitaţii săi speciali: soprana Angela Gheorghiu, soprana Paola Sanguinetti, dirijorul Marcello Rota, grupul DIV4S, grupul CARisMA, Cezar Ouatu (reprezentantul României la Eurovision), Corul Radio şi Orchestra Naţională Radio. Melomanii vor avea astfel ocazia să asculte, pentru prima oară live în România, în interpretarea lui Andrea Bocelli, piese care l-au consacrat, arii şi duete celebre din opere ca Trubadurul, Rigoletto, Boema, Traviata ş.a., dar şi piese de pe noul album al artistului.

Evenimentul este organizat de Project Events şi European Events Service. Pentru mai multe detalii legate de achiziţionarea biletelor vă rugăm să consultaţi site-ul http://www.projectevents.ro.

Creată în 1928 din iniţiativa şi sub conducerea compozitorului Mihail Jora, odata cu momentul lansării postului public de radio, Orchestra Naţională Radio se afirmă prin concerte publice începând cu anul 1932. La pupitrul ansamblului s-au aflat maeştrii artei dirijorale româneşti, de la Ionel Perlea sau Constantin Silvestri, la Iosif Conta şi Horia Andreescu, precum şi figuri emblematice ca George Enescu, alături de un mare număr de dirijori străini. Stagiunile au avut de asemenea ca invitaţi o pleiadă de solişti vocali celebri, români sau de peste hotare: Montserrat Caballé, Angela Gheorghiu, Eliane Coelho, Ileana Cotrubaş, Placido Domingo, Luciano Pavarotti. În perioada mai recentă, Orchestra Naţională Radio s-a impus prin turneele întreprinse – Franţa, Italia, Germania, Spania, Elveţia, Rusia, Ungaria, Turcia, Bulgaria, Cipru, Grecia, Japonia, China – şi prin participările la festivaluri internaţionale, evenimente care i-au confirmat pretutindeni prestigiul. Dirijor-şef al Orchestrei Naţionale Radio este, începând din stagiunea 2012-2013, Tiberiu Soare.

Fondat în 1940, Corul Academic Radio s-a impus în scurt timp ca o formaţie de elită, iar numeroşi compozitori români au scris lucrări dedicate corului, pe care acesta le-a prezentat în primă audiţie concertistică absolută. Acest ansamblu coral de excepţie a probat calitatea sa în lucrări din literatura muzicală românească şi universală, în marele repertoriu liric prezentat pe scena de concert, abordând un impresionant număr de lucrări în toate genurile muzicale. În prezent, Corul Academic Radio este condus de dirijorul Dan Mihai Goia.

În anul 1996, ansamblul a primit Premiul Uniunii Criticilor Muzicali din România. Corul Academic Radio este actualmente cea mai importantă şi mai valoroasă formaţie de gen din România, ducând peste hotare în multiple turnee faima cântului coral românesc.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=G3YuDSl9lik[/youtube]

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending