Connect with us

Documentar

Premiera la National Geographic: serialul OZN: Investigatii [+Studiudespre perceptiile romanilor cu privire la OZN-uri]

OZN: Investigații

Published

on

Foto Credit: NATIONAL GEOGRAPHIC

Un nou serial documentar care aprofundează subiectul obiectelor zburătoare neidentificate are premiera pe National Geographic. „OZN: Investigații” este un documentar din 5 episoade care explorează investigațiile de zeci de ani ale guvernului american în domeniul OZN-urilor. În plus, face lumină asupra programului Pentagonului privind OZN-urile și a modului în care autoritățile abordează astfel de informații. Începând cu 28 aprilie, serialul va fi difuzat în fiecare vineri, la ora 21:00, pe National Geographic. 

O perspectivă diferită asupra unui subiect tabu

„OZN: Investigații” provoacă publicul să își păstreze mintea deschisă cu privire la un subiect considerat mult timp un tabu în domeniul științific. Serialul arată că SUA și alte țări investighează OZN-urile de zeci de ani, dar abia acum dezvăluie detalii. Documentarul urmărește istoria bogată a aparițiilor de OZN-uri în America din anii 1940 până în zilele noastre și prezintă numeroase documente de arhivă, fotografii și înregistrări, mărturii ale martorilor oculari și interviuri cu experți. Printre vorbitorii din cadrul seriei se numără corespondentul The New York Times la Pentagon și laureată a premiului Pulitzer Helene Cooper, președintele Centrului pentru Cercetarea OZN-urilor, Mark Rodeghier, precum și persoane legate de administrația guvernamentală, cum ar fi adjunctul șefului de cabinet al Casei Albe, John Podesta.

„OZN: Investigații” prezintă mai multe detalii despre lansarea Proiectului Blue Book, al cărui scop era de a studia problema tot mai mare a OZN-urilor din SUA, și motivele pentru care a fost închis. Serialul urmărește modul în care autoritățile au abordat acest subiect în ultimele decenii și scoate în evidență cum această problemă a fost adusă în fața Congresului în urmă cu doar câțiva ani. Documentarul prezintă, de asemenea, rolul activ al cetățenilor care aleg să vorbească în ciuda stigmatului din jurul OZN-urilor.

55% dintre români cred că OZN-urile există

Cu ocazia premierei noului serial, National Geographic a inițiat o cercetare privind cunoștințele locale despre OZN-uri (Sondaj social privind opiniile și percepțiile despre fenomenul OZN în România*). Acesta arată că 55% dintre români cred că există OZN-uri, în timp ce 24% dintre respondenți nu cred în existența OZN-urilor. Potrivit cercetării, bărbații (59%) sunt mai predispuși să considere că OZN-urile există, în comparație cu femeile (51%). Persoanele în vârstă sunt, de asemenea, mai înclinate să creadă în existența OZN-urilor.

5% dintre români recunosc că au văzut OZN-uri sau au avut un contact cu extratereștrii

O concluzie interesantă a sondajului, comandat de National Geographic, se referă la potențialele interacțiuni cu extratereștrii. 5% dintre români recunosc că au văzut un OZN sau că au avut contact cu extratereștrii.

Trei din cinci respondenți (60%) spun că există dovezi ale existenței unei civilizații extraterestre, în timp ce aproape un sfert dintre respondenți (23%) au o opinie contrară.

Cum înțeleg românii OZN-urile?

77% dintre participanții la cercetare spun că OZN-urile pot avea forma unei nave spațiale, în timp ce 9% cred că OZN-urile există sub forma unor extratereștri. Principala sursă de informare despre OZN-uri pentru români este internetul (92%), urmat de cărți (42%) și emisiuni TV (41%).

O întrebare importantă din sondaj se referă la modul în care sunt comunicate publicului datele despre OZN-uri. 61% dintre români cred că guvernele ar trebui să colecteze și să dezvăluie informații despre OZN-uri, în timp ce 16% consideră că autoritățile ar trebui să colecteze, dar să nu dezvăluie niciun detaliu. 6% dintre respondenți consideră că guvernele nu ar trebui să colecteze date despre OZN-uri.

Urmăriți „OZN: Investigații” în fiecare vineri, la ora 21:00, pe National Geographic.

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
Analize Audiente TV2 zile ago

Vocea României lider absolut de audiență! Ediția de aseară a fost urmărită de peste 1.2 milioane de telespectatori

Reality Show2 zile ago

Sâmbăta aceasta PRIMA TV te prinde în Cursa iubirii. Un reality show despre puterea relației în care se vor vedea toate fațetele iubirii!

Emisiuni2 zile ago

Când debutează noul sezon „Drag de România mea!” la TVR2 ?

Reality Show3 zile ago

America Express – Drumul Soarelui revine la Antena 1 cu o premieră maraton de 5 zile

Vedete3 zile ago

Denise Rifai este însărcinată cu primul copil la 38 de ani? Vedeta Kanal D a vrut să se știe de la ea. Cine este iubitul ei

ȘTIAI CĂ...?3 zile ago

10 lucruri care te pot face fericit și împlinit

TV Divertisment Show4 zile ago

Cătălina Grama, dezvăluiri despre Paul Ipate, astăzi la Săriți de pe fix!: ”La două dimineața, iese cu cuțitele să vâneze hoții imaginari!”

AUDIENȚE TV4 zile ago

Scandal între soțiile lui Brânzoi și Firicel: „Ne-ați chemat aici ca să ne dăm seama că suntem mai săraci ca voi!” – Las Fierbinți, lider absolut de audiență!

Reality Show4 zile ago

Lovitură pentru echipa Soarelui Răsare, aseară, la Chefi la cuţite: Chef Bontea a pierdut încă un concurent. Show-ul culinar, lider detaşat de audienţă

Horoscop4 zile ago

Horoscopul zilei de joi, 28 septembrie 2023. Planeta Jupiter intră în casa Săgetatorului

Emisiuni4 zile ago

Helmut Duckadam, legenda vie a sportului rege, duminica aceasta la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Facebook

Advertisement

IN Trending