Connect with us

Documentar

Premiera la National Geographic: serialul OZN: Investigatii [+Studiudespre perceptiile romanilor cu privire la OZN-uri]

OZN: Investigații

Published

on

Foto Credit: NATIONAL GEOGRAPHIC
Reclame

Un nou serial documentar care aprofundează subiectul obiectelor zburătoare neidentificate are premiera pe National Geographic. „OZN: Investigații” este un documentar din 5 episoade care explorează investigațiile de zeci de ani ale guvernului american în domeniul OZN-urilor. În plus, face lumină asupra programului Pentagonului privind OZN-urile și a modului în care autoritățile abordează astfel de informații. Începând cu 28 aprilie, serialul va fi difuzat în fiecare vineri, la ora 21:00, pe National Geographic. 

O perspectivă diferită asupra unui subiect tabu

„OZN: Investigații” provoacă publicul să își păstreze mintea deschisă cu privire la un subiect considerat mult timp un tabu în domeniul științific. Serialul arată că SUA și alte țări investighează OZN-urile de zeci de ani, dar abia acum dezvăluie detalii. Documentarul urmărește istoria bogată a aparițiilor de OZN-uri în America din anii 1940 până în zilele noastre și prezintă numeroase documente de arhivă, fotografii și înregistrări, mărturii ale martorilor oculari și interviuri cu experți. Printre vorbitorii din cadrul seriei se numără corespondentul The New York Times la Pentagon și laureată a premiului Pulitzer Helene Cooper, președintele Centrului pentru Cercetarea OZN-urilor, Mark Rodeghier, precum și persoane legate de administrația guvernamentală, cum ar fi adjunctul șefului de cabinet al Casei Albe, John Podesta.

„OZN: Investigații” prezintă mai multe detalii despre lansarea Proiectului Blue Book, al cărui scop era de a studia problema tot mai mare a OZN-urilor din SUA, și motivele pentru care a fost închis. Serialul urmărește modul în care autoritățile au abordat acest subiect în ultimele decenii și scoate în evidență cum această problemă a fost adusă în fața Congresului în urmă cu doar câțiva ani. Documentarul prezintă, de asemenea, rolul activ al cetățenilor care aleg să vorbească în ciuda stigmatului din jurul OZN-urilor.

55% dintre români cred că OZN-urile există

Cu ocazia premierei noului serial, National Geographic a inițiat o cercetare privind cunoștințele locale despre OZN-uri (Sondaj social privind opiniile și percepțiile despre fenomenul OZN în România*). Acesta arată că 55% dintre români cred că există OZN-uri, în timp ce 24% dintre respondenți nu cred în existența OZN-urilor. Potrivit cercetării, bărbații (59%) sunt mai predispuși să considere că OZN-urile există, în comparație cu femeile (51%). Persoanele în vârstă sunt, de asemenea, mai înclinate să creadă în existența OZN-urilor.

5% dintre români recunosc că au văzut OZN-uri sau au avut un contact cu extratereștrii

O concluzie interesantă a sondajului, comandat de National Geographic, se referă la potențialele interacțiuni cu extratereștrii. 5% dintre români recunosc că au văzut un OZN sau că au avut contact cu extratereștrii.

Trei din cinci respondenți (60%) spun că există dovezi ale existenței unei civilizații extraterestre, în timp ce aproape un sfert dintre respondenți (23%) au o opinie contrară.

Cum înțeleg românii OZN-urile?

77% dintre participanții la cercetare spun că OZN-urile pot avea forma unei nave spațiale, în timp ce 9% cred că OZN-urile există sub forma unor extratereștri. Principala sursă de informare despre OZN-uri pentru români este internetul (92%), urmat de cărți (42%) și emisiuni TV (41%).

O întrebare importantă din sondaj se referă la modul în care sunt comunicate publicului datele despre OZN-uri. 61% dintre români cred că guvernele ar trebui să colecteze și să dezvăluie informații despre OZN-uri, în timp ce 16% consideră că autoritățile ar trebui să colecteze, dar să nu dezvăluie niciun detaliu. 6% dintre respondenți consideră că guvernele nu ar trebui să colecteze date despre OZN-uri.

Urmăriți „OZN: Investigații” în fiecare vineri, la ora 21:00, pe National Geographic.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
ADVERTORIALE3 zile ago

NOU Scriem si publicam articole sponsorizate adaptate bugetului tau!

EVENTS2 zile ago

SUMMER GALA – Premiile de vară Radar de Media, ediția a-VI-a, va avea loc la ARISTOCRAT EVENTS HALL

Program TV4 săptămâni ago

Programul Pro TV pentru saptamana 27 mai – 02 iunie 2024

Reality Show3 săptămâni ago

El este marele câștigător Survivor All Stars 2024 de la Pro TV! Cine ia premiul de 100.000 de euro potrivit cotelor caselor de pariuri din România

AUDIENȚE TV4 săptămâni ago

24 de concurenți s-au calificat în semifinalele Românii au talent. Ultima ediție a preselecțiilor a fost lider absolut de audiență!

TikTok3 săptămâni ago

Răzvan, profesorul fenomen care a adus geografia pe Tik-Tok

Digital4 săptămâni ago

Luna aceasta, vezi pe VOYO finalele UEFA Europa League, UEFA Europa Conference League, serialele Montecristo, The Fall si filmul Babardeala cu bucluc

Reality Show4 săptămâni ago

Concurenții sunt pregătiți să dea totul în lupta pentru colanul de Imunitate, la Survivor All Stars: ”Suntem aici să câștigăm și ne înfrățim să ducem greul”

Podcast4 săptămâni ago

Fosta vedetă Pro TV, Andreea Liptak spune adevărul despre Andreea Esca | Altceva cu Adrian Artene

TV Divertisment Show4 săptămâni ago

Cel mai urmărit show de divertisment din România, Românii au talent, prima semifinală, diseară, la PRO TV

AUDIENȚE TV4 săptămâni ago

Finala Chefi la cuțite, lider de audiență. Mihai Dragomir a câștigat sezonul 13 al show-ului culinar

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending