Premiera Operei Naționale București, spectacolul de balet ,,Giselle” i-a fascinat pe spectatorii bucureșteni - RADAR DE MEDIA
Connect with us

EVENTS

Premiera Operei Naționale București, spectacolul de balet ,,Giselle” i-a fascinat pe spectatorii bucureșteni

Published

on

Unul dintre cele mai frumoase spectacole de balet din toate timpurile, ,,Giselle” de Adolphe Charles Adam, a fost prezentat seara trecută pe scena Operei Naționale București în coregrafia lui Johan Kobborg și Ethan Stiefel. Tragica poveste de iubire prezentată în pași de dans i-a fascinat pe spectatorii prezenți care au avut ocazia să urmărească, în premieră, intriga privită din perspectiva personajului principal masculin, Albrecht.

„Cred că naraţiunea din Giselle este mereu proaspătă, fără legătură cu o epocă anume, este o poveste puternică, pe care o poţi întâlni şi în zilele noastre. Acest tip de povestire rezonează cu oricare spectator, pentru că se referă la un bărbat care a trădat iubirea unei femei. El a cunoscut pe cineva de care s-a simţit atras, totul a început cu un flirt care a evoluat până la dragoste. Cred că putem fi cu toţii de acord că această poveste, într-un fel sau altul, este posibilă în orice moment din istorie”, a declarat coregraful Ethan Stiefel.

În noua producţie „Giselle”, tradiţia este extrem de importantă, iar personajele principale îşi exprimă sentimentele într-o manieră aparte, extrasă de cei doi coregrafi din experiența lor ca dansatori. Atât Johan Kobborg, cât şi Ethan Stiefel au interpretat de multe ori rolul principal masculin, Albrecht, rol nelipsit din repertoriul oricărui mare dansator.

Astfel, pentru balerinii Companiei de balet ONB rolurile din noua producție ,,Giselle” au însemnat mai mult ca oricând îmbinarea perfectă a dansului cu actoria, pentru a oferi privitorilor un spectru larg de emoții prin intermediul mișcărilor clasice și a personajelor romantice.

Fiind considerat unul dintre cele mai cunoscute și apreciate balete din repertoriul clasic, Giselle are o poveste care este la fel de relevantă astăzi precum a fost mereu. Personajele iconice din această lucrare constituie un real test și o provocare pentru orice dansator, însă sunt extrem de nerăbdător să prezint publicului un număr variat de distribuții în cadrul următoarelor reprezentații”, a declarat Johan Kobborg, coregraf și director artistic al Companiei de balet ONB.

Următoarele reprezentații ale spectacolului ,,Giselle” de Adolphe Charles Adam vor avea loc în data de 14, 17 și 21 iunie. Biletele pot fi achiziţionate online la adresa tickets.operanb.ro şi în reţeaua bilet.ro, precum şi de la Casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti, deschisă zilnic între orele 9.00-13.00 şi 15.00-19.00.

Credit foto: Cristian Lăzărescu.

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending