Connect with us
Avatar

Published

on

Dreptatea capătă noi dimensiuni odată cu cel mai recent serial original AXN, difuzat în premieră în România din 24 septembrie 2013, în prime time, de la 22:00, pe AXN – „Poliţişti fără frontiere” (“Crossing Lines”).

O singură echipă formată din detectivi de elită deţine autoritatea de a urmări criminalii peste graniţele din interiorul Uniunii Europene şi de a-i aduce în faţa justiţiei! Filmat în cele mai reprezentative oraşe ale Europei şi având o distribuţie majoritar europeană, „Poliţişti fără frontiere” aduce suspansul şi misterul mai aproape de fanii AXN.

Urmând succesului înregistrat de producţiile originale AXN „Hannibal” şi „Firma”, serialul din genul crimă-dramă va fi difuzat în premieră în această toamnă în România şi restul ţărilor din Europa Centrală. Acţiunea celor 10 episoade ale primului sezon se desfăşoară într-un superb decor european  – Cehia, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Polonia şi Slovenia. Mai mult, distribuţia numără, în mare parte, actori originari ţărilor în care se petrece acţiunea serialului, pentru savoarea autentică a intrigii pan-europene.

Discutând despre experienţa filmării în Europa, producătorul Edward Allen Bernero a declarat: “Am petrecut extraordinar filmând în Europa. Aici există o atitudine mult mai lejeră asupra procesului creativ faţă de Statele Unite, unde tendinţa este de a te limita la un show de 42 de minute, interval repetat aproape identic în fiecare săptămână. În Europa, ai o libertate mult mai mare. În plus, înfăţişarea actorilor europeni este naturală, fără superficialitatea artificiilor estetice.”

Pornind de la experienţa sa ca poliţist în Statele Unite, producătorul Edward Allen Bernero imaginează în noul serial AXN o echipă de poliţişti de elită care pot urmări criminali în toată Europa, fără a se lovi de bariere birocratice. În această lume nouă a graniţelor deschise, unele infracţiuni cer o acţiune de stopare atât de urgentă, criminalii sunt atât de mobili, încât singurul sistem existent, Europol, s-a dovedit de cele mai multe ori a fi greoi şi ineficient. La fel ca în Statele Unite înainte de existenţa FBI, societatea civilă are nevoie de o unitate specială care să gestioneze crimele transfrontaliere.

„Poliţişti fără frontiere” spune povestea unei astfel de echipe, formate din cinci poliţişti tineri şi entuziaşti, reuniţi din tot spaţiul Uniunii Europene şi conduşi de Căpitanul Louis Daniel, o legendă a Poliţiei Naţionale Franceze. Acţionând sub tutela Curţii Internaţionale împotriva Criminalităţii (ICC), în lupta cu cei mai aprigi criminali din Europa, ei sunt puşi faţă în faţă cu proprii demoni interiori, în timp ce învaţă pas cu pas să aibă încredere unul în celălalt şi să funcţioneze cu succes ca o echipă.  Fiecare personaj întruchipează o istorie diferită, cu o personalitate aparte, dând astfel naştere unei poveşti complexe.

Serialul se bucură de o distribuţie de excepţie din America şi Europa: Donald Sutherland (The Italian Job, The Hunger Games), Marc Lavoine (The Good Thief), William Fichtner (Black Hawk Down, Prison Break), Tom Wlaschiha (Game of Thrones), Gabriella Pession (Capri, Rossella), Richard Flood (Three Wise Women), Genevieve O’Reilly (The Matrix: Reloaded) şi Moon Dailly (Commissaire Magellan, OSS 117: Lost in Rio).

Creat şi regizat de Edward Allen Bernero (Criminal Minds, Third Watch), fost poliţist în Chicago,  şi de Rola Bauer (Treasure Guards, The Pillars of the Earth), serialul este produs de Tandem Communications şi comandat în parteneriat cu TF1.

Crossing Lines este al 3-lea serial dramă al SPT Networks, după Firma, lansat în 2012 şi Hannibal, producţie de succes prezentată în 2013.

Comentarii

comments

Facebook

IN Trending