Connect with us

Documentar

PREMIERĂ: Serialul documentar „Lumea la muzeu”, o producţie semnată Digi World şi Muzeul Municipiului Bucureşti

Published

on

Reclame

Muzeul Municipiului Bucuresti si Digi World, canalul de documentare din portofoliul RCS & RDS, lanseaza astazi serialul documentar „Lunea la muzeu”, o productie de televiziune rezultata din colaborarea dintre cele doua institutii. Documentarul va fi difuzat la Digi World,  in fiecare luni, incepand cu 27 martie 2017, incepand cu ora 19:55.

 

Serialul documentar ofera detalii fascinante despre istoria mai putin cunoscuta a obiectelor de patrimoniu, intr-o calatorie prin toate muzeele si casele memoriale din structura Muzeului Municipiului Bucuresti, incluzand cladirile recent reintegrate in circuitul cultural: Muzeul Nicolae Minovici, Casa Filipescu-Cesianu si Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

 

Luni, muzeele sunt inchise pentru public. Nu si pentru echipa Digi World care a reusit sa se strecoare, curioasa, in spatele usilor incuiate si sa vaneze, pe culoarele goale si in salile luminate atmosferic, fantomele istoriei si ale marilor personalitati. Rezultatul e o „pastila” care dezvaluie secretele muzeelor bucurestene si le reveleaza bogatia intr-o maniera vie, sintetica si captivanta, cu ajutorul celor mai pasionati gardieni ale acestor comori: muzeografii si directorii de muzeu.

Incursiunea in spatele usilor inchise incepe de la o piesa de muzeu esentiala, continua cu intreaga colectie, cu individualitatile din jurul sau si cu cladirea care o adaposteste. Obiectele si oamenii sunt priviti ca un flux continuu ce modeleaza istoria umanitatii. Emisiunea isi propune nu numai sa insufleteasca colectiile, ci sa dea relief si „voce” obiectelor pe langa care trecem, deseori, indiferenti.

 

Muzeele devin mult mai interesante atunci cand vizitatorii afla povesti interesante care le personalizeaza lucrurile ce li se astern in fata. O carte veche si groasa nu pare nimic exceptional, insa daca afli despre ea ca este primul tratat de bacteriologie din lume scris de roman, capeti o cu totul alta perspectiva.

Emisiunea porneste de la mic si tinteste spre un scop mare: crearea de repere. Exponatele spun istorii cu multe straturi si interpretari, invoca o gama mare de idei si de emotii, iar expozitiile ofera comunitatii o scara de valori a mostenirii colective. Muzeele reinvie istoria, iar „Lunea la muzeu” redesteapta pofta de a le vizita si a le privi intr-o noua lumina.

Obiecte precum violoncelul maestrului Theodor Aman, dulapul de monede al doctrorului George Severeanu sau lucrari de arta din patrimoniul Pinacotecii Bucurestiului, precum tabloul „Rosiorul” semnat Stefan Luchain sau sculptura „Enigma” realizata de Filip Marin”, ofera specialistilor muzeului prilejul de a aduce in fata publicului misterele din muzee.

 

Din partea Muzeului Municipiului Bucuresti au contribuit: dr. Adrian Majuru, managerul muzeului, dr. Dan Pirvulescu, director adjunct, Ioan D. Popa, sef sectie restaurare – conservare, dr. Nicoleta Badila – muzeograf, Dan Falcan – muzeograf, Greta Suteu – muzeograf, Mihai Falcoianu – muzeograf, Delia Marinescu – muzeograf, Adrian Sonka – astronom.

 

Echipa Digi World – Andrei Captareanco, Dan Ene, Mircea Petculescu, Gabriel Necsulescu – imaginea; Laurentiu Enculescu, montaj; Anca Gradinariu, scenariul si regia; Iulian Pana, producator;  Maria Beiu, brand manager.

 

Realizarea serialului documentar reprezinta o etapa importanta in strategia de extindere a publicului si in procesul de dezvoltare continua a practicilor de marketing cultural sustinute de Muzeul Municipiului Bucuresti si partenerii sai institutionali.

 

Foto Credit: Digi World

FOTO UITE CINE DANSEAZĂ: Joseph Hadad și Georgiana Căiță au fost eliminați din show-ul de la PRO TV

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *




MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending