Premiera spectacolului FRAGIL, de Cosmin Manolescu, în weekend la Centrul Național al Dansului București - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Published

on

Pe 13 iunie, de la ora 19.30, Centrul Național al Dansului București prezintă la Sala Stere Popescu (B-dul Mărășești 80-82), premiera spectacolului [Fragil] partea 2, de Cosmin Manolescu, cu Giselda Ranieri (IT), Tanja Andreeva (NO), Cosmin Manolescu (RO)

Joc performativ inspirat din viețile noastre, Tino Sehgal, Christian Boltanski, Lewis Carroll și mulți alții. Fanii lui “Alice în țara minunilor” se vor îndrăgosti de această piesă. Printr-o incursiune experiențială care alternează diverse planuri și distanțe între artiști și spectatori, piesa [Fragil] invită publicul să pătrundă într-un univers care dezvăluie fragilitatea și vulnerabilitatea vieții noastre cotidiene. [Fragil] este deopotrivă un spectacol de dans, un joc performativ, o instalație coregrafică, o petrecere sau pur și simplu o experiență care lucrează cu multiplicitatea identităților noastre.

Producător: Ștefania Ferchedău; Producător asociat: Laura Orlescu; Design lumini: Cosmin Manolescu; Producție: Paradis Serial / Fundația Gabriela Tudor, în cadrul programului E-Motional.

Creat cu sprijinul: Programul Cultura al Uniunii Europene, Administrația Fondului Cultural Național, Programul Bucureștii 555 al ARCUB, bursă a Fundației Bogliasco.

Parteneri: Centre de Création Chorégraphique Luxembourgeois – TROIS C-L, Asociația Coregrafilor Profesioniști din Letonia, Fabrica de Movimentos.

Finanțatori turneu: Institutul Cultural Român, proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, donatorii campaniei “E-Motional ultimul apel”.

Spectacolul poate conține nuditate.

Cosmin Manolescu este coregraf și director artistic al companiei Paradis Serial/ Fundația Gabriela Tudor. Spectacolele sale au fost prezentate cu succes în festivaluri și teatre importante din New York, San Diego, Paris, Lyon, Londra, Dublin, Porto, Roma, Florența, Catania, Amsterdam, Rotterdam, Malmo, Luxemburg, Barcelona, Bremen, Riga etc. A primit diverse premii și burse printre care marele premiu pentru “Paradis Serial” la Festivalul Experimental de Teatru “Atelier” (Sf. Gheorghe, 2003), “Nouveau Talent Choregraphie” (SACD Paris, 2005), și un premiu de excelență acordat de Centrul Național al Dansului București (2014). Proiectele sale recente includ: “Camera 1306 (I Am Myself)”, spectacol-instalație creat special pentru o cameră de hotel, și “Piesă cu responsabilitate limitată”, creat și interpretat împreună cu Mihaela Dancs. [Fragil] este ultima sa piesă și va fi prezentată în cadrul unui turneu European în 2015. Este director artistic al proiectului “E-Motional: rethinking dance” și a inițiat “Eastern Connection”, o platformă de colaborare româno-japoneză în cadrul căreia va prezenta “the kite”/ Zmeul”, o colaborare cu coregraful și performerul japonez Zan Yamashita (Kyoto).

Pret bilet 25 lei intreg/15 lei redus

Bilete online: www.tomtix.ro/564

Biletele se pot achizitiona și de la Sala Stere Popescu, înainte de începerea spectacolului (de la ora 18.30).

Detalii pe www.cndb.ro

Credit foto: Daniela Palimariu

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement
Vedete3 săptămâni ago

Ce bani au câștigat Faimoșii, în reality show-ul fenomen SURVIVIOR ROMÂNIA

Vedete2 săptămâni ago

Scandal monstru la Survivor România! Doi concurenți s-au luat la bătaie pe insulă: „Ai venit să arunci cu noroi în toată lumea!”

Premieră TV2 săptămâni ago

Zece concurente vor intra în cea mai frumoasă competiţie a stilului, la Kanal D2

Reality Show2 săptămâni ago

SURVIVIOR ROMÂNIA. Faimoșii, în pragul disperări nu mai găsesc drumul spre victorie!

Vedeteo săptămână ago

Mihai Zmărăndescu și Remus Boroiu de la Survivor România s-au luat la bătaie înainte de a participa la concurs

Reality Show4 săptămâni ago

VIDEO Ce concurent din tribul Războinicilor a părăsit competiția Survivor România!

Emisiuni3 săptămâni ago

Au început filmările pentru cel de-al 19-lea sezon Te cunosc de undeva!

Premieră TV2 săptămâni ago

Marea premieră a sezonului 11 Chefi la cuțite le aduce lui Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu adversari surpriză la lupta pentru amuletă

Reality Show2 săptămâni ago

Cel mai scandalos concurent din tribul Faimoșilor a părăsit competiția. Dan Pavel: ”Suntem la jumătatea cursei pentru câștigarea marelui premiu

Reality Show3 săptămâni ago

Victorii pentru Războinici, lacrimi și conflicte pentru Faimoși, la Survivor: ”Indiferent de tensiuni, sunt și momente foarte frumoase

AUDIENȚE TV4 săptămâni ago

America Express, pe primul loc în topul audiențelor! A doua imunitate, așteptată cu emoții

Facebook

Advertisement

IN Trending