Connect with us

Cultura

Premiile Regal Literar 2022, perioada de nominalizări: “Frumosul, ca să poată fi considerat, trebuie să provină din Adevăr.”

Published

on

Foto credit: Regal Literar

Revsita online de cultură Regal Literar, ajunsă la 2 ani de existență, anunță perioada de nominalizări pentru premiile literare care vor fi oferite autorilor celor mai valoroase lucrări publicate în perioada ianuarie 2021 – martie 2022.

Fondatorul revistei, Claudiu Dumitrache, notează că “prin inspirația, talentul, responsabilitatea și abnegația lor față de puterea Cuvântului, față de Frumos, de semeni și de sine, literații spiritului elitist ne-au convins, de-a lungul istoriei, că literatura contribuie la formarea spirituală, morală și de manifestare a omenirii, obligându-ne și pe noi, trăitorii secolului XXI, să nu pierdem din vedere literatura care a susținut societatea, libertatea și buna credință.”

Regal Literar își dorește să contribuie la recunoașterea, promovarea și conservarea operelor autorilor români care se fundamentează pe valorile literare infailibile.

Nominalizările pentru Premiile Revistei Regal Literar se vor face la adresa de e-mail secretariat@regal-literar.ro (perioada 10 mai – 10 iunie 2022), acestea îndeplinind următoarele condiții:

  • creația literară (volum de poezie, proză, eseu, critică, studiu științific etc., publicată la orice editură în perioada ianuarie 2021 – martie 2022) trimisă în format PDF
  • activitatea editorială sau publicistică a autorului nominalizat (dacă este cazul)
  • datele biografice relevante și adresa de e-mail

* Notă: Creațiile vulgare nu se vor lua în considerare.

Nominalizările se pot face de către edituri, asociații, fundații, cenacluri, uniuni de creație și autori. Auto-nominalizările se iau în considerare doar dacă autorul îndeplinește una dintre următoarele condiții:

  • a primit un premiu important din partea unei revsite culturale de prestigiu, din partea unui for de cultură sau unei uniuni de creație
  • este debutant

“Cu adevărat , mai spune Claudiu Dumitrache, aprecierea Frumosului ține de gust, însă noi știm că gustul se formează în urma educației și a ce consumăm de la vârstele fragede. Așadar, discernământul ajută să facem diferența dintre pasiune și Adevăr, iar Frumosul, ca să poată fi considerat, trebuie să provină din Adevăr.

Cu toate că literatura ține și de pasiune, precursorii acesteia ne-au asigurat că, fără inspirație, în mod real, nu poate exista nici evoluție, nici virtute, dar nici artă autentică. Inovațiile, deci, sunt bune în măsura în care fac, așa cum ne este revelat de aproape 3.000 de ani, ca secolul să se amestece cu secolele, cu o neîncetată melodie. Iar destinul înalt al individului este și rămâne, așa cum constată și Albert Einstein, să slujească, nu să domine sau să se impună în vreun fel, rostul literaturii fiind, evident, să contribuie la destinul cel înalt, trecând valorile de la o generaţie la următoarea.”

Comisia de evaluare este formată din: Prof. univ. dr. Ștefan-Lucian Mureșanu (I.E.F, Academia Română), Prof. univ. dr. George Coandă (Vicepreşedinte al Societăţii Scriitorilor Târgovişteni), Lect. univ. dr. Lucian-Costin Dindirică (Director al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” Dolj), Prof. dr. Cornel Mărculescu (Vicepreședinte al Societății de Științe Istorice din România, filiala Dâmbovița), Maria Ivanov (Editor & Director TIMPUL Chișinău), Nicolae Florentin Streche (redactor-șef Regal Literar), Claudiu Dumitrache (CPFCFC, Societatea Academică de Cercetare a Religiilor şi Ideologiilor; fondator Regal Literar).

Sursa: http://www.regal-literar.ro

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
mutari si transport mobila

MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
Reality Show3 ore ago

Laura Giurcanu și Sânziana Negru au câștigat imunitatea mare aseară, la America Express

Program Special7 ore ago

PROGRAM SPECIAL DE ZIUA ROMANIEI De 1 Decembrie, TVR onorează Oamenii

Reality Showo zi ago

Giulia și Vlad Huidu au câștigat jocul de amuletă și Joker în ediția de ieri America Express Diseară, Irina va acorda imunitatea mare a etapei a șasea

AUDIENȚE TVo zi ago

Clanul a fost aseară în topul preferințelor telespectatorilor! Serialul a fost lider absolut de audiență

Serialeo zi ago

Telespectatorii sunt gata de o nouă porție triplă de râs, marca Las Fierbinți!

Reality Show3 zile ago

Începe etapa a șasea în competiția America Express, cu probe de foc pe Drumul Soarelui Vlad Huidu: ”Simțeam că nu mai pot să respir!”        

AUDIENȚE TV4 zile ago

Aseară, la Vocea României, am aflat concurenții pe care îi vom vedea, vinerea viitoare, în LIVE! Ediția KO-urilor a fost lider absolut de audiență

Reality Show5 zile ago

Marele anunț KANAL D a făcut toți românii fericiți! O lovitură de grație pentru PRO TV! Telespectatorii au felicitat celebrul post: „Sunt convins ca o sa fie un show la cel mai inalt nivel aşa cum doar @kanaldromania reuşeşte de fiecare dată! Abia aştept! ”

Platforma Online TV5 zile ago

Noutățile lunii decembrie pe Disney+

TV Divertisment Show5 zile ago

Începe etapa KO-urilor la Vocea României! Theo Rose: „Mă doare stomacul când vorbesc cu tine”

Emisiuni5 zile ago

Andrew Tate primul interviu televizat după ce a ieșit din închisoare la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Facebook

Advertisement

IN Trending