Connect with us

BAZAR

Premiul Nobel pentru Pace a fost acordat Organizatiei pentru Interzicerea Armelor Chimice

Avatar

Published

on

Premiul Nobel pentru Pace a fost acordat vineri Organizatiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), pentru eforturile sale de lunga durata de eliminare a armelor chimice, informeaza AFP.

Comitetul Nobel a anuntat ca a decernat acest premiu OIAC pentru “vasta sa activitate de eliminare a armelor chimice”.

OIAC nu a primit premiul pentru activitatea sa din Siria, a subliniat presedintele Comitetului Nobel, Thorbjorn Jagland, relateaza CNN, citat de Mediafax. “Ci pentru eforturile sale de lunga durata de eliminare a armelor chimice si pentru ca in prezent suntem aproape de a ne atinge scopul si de a elimina o intreaga categorie de arme de distrugere in masa. Va fi un moment important in istorie, daca vom ajunge acolo”, a adaugat el.

Organizatia, cu sediul la Haga, a fost infiintata in 1997 pentru a pune in aplicare Conventia privind interzicerea armelor chimice, semnata la 13 ianuarie 1993.

Conventia privind interzicerea armelor chimice, din 1993, a contribuit la distrugerea a aproximativ 80 la suta din arsenalul chimic la nivel mondial.

Activitatea Organizatiei se afla in centrul atentiei dupa ce a fost insarcinata printr-o rezolutie a Consiliului de Securitate al ONU sa supervizeze distrugerea, pana pe 30 iunie 2014, a impozantului arsenal chimic detinut de regimul presedintelui sirian Bashar al-Assad.

Comentarii

comments

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

SHOW MAGAZINE

IN Trending