Connect with us

Film

Premiul pentru Cel mai bun film de scurtmetraj la Festivalul Internațional de Film Documentar și de Scurt Metraj de la Ismailia

Redactia Radar de Media

Published

on

Filmul Gobbel, regizat de Raluca David și produs de Cristian Hordilă, a obtinut Premiul pentru cel mai bun film de scurtmetraj în cadrul celei de-a 15-a editii a Festivalului Internațional de Film Documentar și de Scurt Metraj de la Ismailia, Egipt, care a avut loc în perioada 23-28 iunie.

Juriul s-a declarant impresionat de modul în care regizorul se joacă cu  ironia condimentată in poveste si viziunea acestuia asupra unor trairi puternice si tragice.

Festivalul Internațional de Film Documentar și de Scurt Metraj de la Ismailia, Egipt este organizat de Ministerul Culturii din Egipt, împreună cu Guvernoratul Ismailia și Centrul Cinematografic din egipt. Este unul dintre cele mai importante evenimente de gen din Egipt. Scopul festivalului este de a promova și încuraja filmele documentare și de scurt metraj. În competiția oficială se regăsesc categoriile: Documentar de Lung Metraj, Documentar de Scurt Metraj, Scurtmetraj Ficțiune și Animație.

Câștigătorul secțiunii Animație a fost Grand café, regizat de Bogdan Mihăilescu.

Gobbel spune povestea unui german sas, care, după mai bine de 60 de ani, se întoarce acasă, în România pentru a-şi petrece ultima perioadă a vieţii sale. Este prins însă în tradiţiile şi obiceiurile româneşti legate de înmormântare în cel mai ironic mod posibil. Filmările s-au desfășurat pe parcursul a 8 zile, în satul Dorolea, din judeţul Bistriţa-Năsăud..
În palmaresul filmului se mai află Premiul pentru Cel Mai Bun Scurtmetraj, acordat la cea de-a treia ediție a Festivalului Internaţional de Film Comedy (Cluj) şi Premiul pentru Cel Mai Bun Film în cadrul competiţiei Open Society Shorts (Bucureşti).

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați pe email sau la telefon.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

SHOW MAGAZINE

IN Trending