Preocupari pentru parintii care se intoarc la munca - RADAR DE MEDIA
Connect with us

UTILE

Preocupari pentru parintii care se intoarc la munca

Published

on

Cu multi parinti fortati sa munceasca de acasa, sa lucreze cu ore reduse sau sa paraseasca forta de munca in intregime din cauza pandemiei de COVID-19, intoarcerea la munca nu vine fara obstacole.

Potrivit unui raport recent, parintii care isi cauta un loc de munca dupa pandemie sunt ingrijorati de o multime de lucruri diferite

In primul and isi fac griji pentru cei mici si in al doilea rand de salariu minim pe care il pot incasa. Pentru a verifica care este salariul net in functie de brut si retinerile salariale accesati calculator salariu net.

Iata primele trei preocupari majore pentru parintii care incearca sa se intoarca la munca si sfaturi despre cum sa depasesti aceste provocari in cautarea unui loc de munca.

1. Gasirea oportunitatilor potrivite de munca

Pentru parintii care doresc sa se intoarca la munca dupa COVID-19, gasirea oportunitatilor de angajare potrivite a devenit principala preocupare conform sondajului mentionat mai sus, 75% dintre parinti spunand ca sunt ingrijorati de acest aspect al cautarii unui loc de munca.

In plus, 62% dintre parinti spun ca obiectivele lor de cariera s-au schimbat de cand au petrecut timp in afara fortei de munca, asa ca navigarea acestor schimbari catre obiectivele lor de cariera, pe langa nivelurile ridicate de concurenta si o aparenta lipsa de oportunitati bune de munca, le-ar putea alimenta grijile de a gasi oportunitatea de angajare potrivita pentru ei.

Ce puteti face: pentru a va oferi o sansa mai buna de a gasi locul de munca potrivit, asigurati-va ca efectuati o cautare strategica. Aceasta include crearea unei liste de interviuri, a unei scrisori de intentie si construirea retelei dvs. profesionale, astfel incat sa puteti la interviurile companiilor de vis.

2. Gasirea unui loc de munca cu salariu adecvat

A doua mare ingrijorare pentru parintii care incearca sa se intoarca la munca este gasirea unui loc de munca cu salariu adecvat (49%). Acest lucru nu este o surpriza, deoarece principalul motiv pentru care parintii se intorc la munca este in primul rand din motive financiare, 81% dintre parinti spunand ca aceasta este motivatia lor principala.

Daca iti gasesti un loc de munca la o companie care iti place si ti se ofera postul dupa ce ai trecut prin mai multe runde de interviuri, dar realizezi ca salariul nu ar fi suficient pentru a trai confortabil, poti incerca sa-ti negociezi salariul. Asigurati-va ca va cunoasteti salariul minim si maxim in domeniul prestat.

Advertisement

3. Explicarea lacunelor din CV

Ori de cate ori parasiti forta de munca, exista sansa sa va trebui sa remediati acea lacuna din CV-ul dvs. cand va decideti in sfarsit sa va intoarceti la munca. Pentru 40% dintre parintii care doresc sa se intoarca la job, explicarea lacunelor din CV-ul lor a fost o preocupare de top.

Optimizati-va profilul LinkedIn si aflati modul corect de a explica lacunele din CV-ul dvs. De asemenea, daca sunteti intrebat despre lacunele din CV-ul dvs. intr-un interviu, nu incercati sa supraexplicati nimic. O explicatie scurta si concisa va clarifica lucrurile fara sa para ca ascundeti ceva.

Concentrati-va pe ceea ce puteti controla in cautarea unui loc de munca si veti fi sigur ca veti reveni cu succes la forta de munca mai devreme decat credeti.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending