Presa internationala, reticenta in fata acordului romano-american - RADAR DE MEDIA
Connect with us

A-Z NEWS

Presa internationala, reticenta in fata acordului romano-american

Published

on

Nu numai jurnalistii romani au scris, marti, despre cum a batut palma seful statului, Traian Basescu, cu omologul sau american, Barack Obama, ci si presa din toata lumea, care a pus accentul pe nemultumirea Rusiei.

Acordul privind scutul antiracheta semnat de secretarul de stat Hillary Clinton si ministrul de Externe Teodor Baconschi ar putea sa nu le cada tocmai bine rusilor. O spune chiar site-ul Russia Today. “Este o modalitate de a antagoniza Rusia, care s-ar putea transforma într-un fel de cursă a înarmării, ceea ce ar fi complet lipsit de sens”, avertizeaza Pierre Guerlain, profesor în cadrul Universităţii de Vest de la Paris, citat de RT.

Tot el a mai comentat pe marginea motivelor semnarii acestui acord, spunand ca statul roman “este dornic să-şi demonstreze independenţa de Moscova”, pe cand SUA “se străduiesc să surmonteze o criză care a lăsat aproape 30 de milioane de americani fără loc de muncă”.

Si postul de radio Radio Free Europe pune sub semnul intrebarii necesitatea incheierii unui asemenea acord. Cei de aici vorbesc de o cooperare a Moscovei la aceasta initiativa, dar nu si sutinere in implementarea sa. “Ar trebui să existe un singur sistem integrat decât două separate”, au mai spus cei de la RFE, citati de Mediafax.

Agentia Reuters e ceva mai optimista in ceea ce priveste urmarile acestei vizite de lucru. Jurnalistii lor pozitioneaza Romania “ca jucător central în cadrul capacităţilor NATO de a evalua apărarea antirachetă”, citand-o pe Hillary Clinton.

Presa americana, si mai cu seama Voice of America, aminteşte că acest acord româno-american face parte din planul Statelor Unite de a instala interceptori în Europa Centrală şi de Est până în 2020, ca parte la un sistem de apărare antirachetă pentru Europa.

Nu in ultimul rand, chinezii de la agentia Xinhua ii mai domolesc pe cei ce se grabesc sa strige nemultumirea Rusiei. Acestia citeaza un oficial american, care, la intalnirea cu presa,  a reiterat că sistemul nu vizează Rusia şi nu acoperă sistemul de apărare strategică al acesteia.

 

Advertisement

Sursa: Mediafax

Foto credit: romanialibera.ro

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending