Connect with us

ALL MEDIA

Preşedintele Comisiei de cultură din Senat susţine mărirea taxei TV de la 4 lei la 6-8 lei pe lună

Redactia Radar de Media

Published

on

Senatorul PSD Georgică Severin, preşedintele Comisiei pentru cultură din Senat, a declarat, joi, că susţine mărirea taxei TV de la 4 lei pe lună la 6-8 lei lunar, precizând însă că acesta este un punct de vedere personal, care nu angajează Guvernul, noteaza Agentia Mediafax.

Susţin de foarte multă vreme că mărirea taxei TV este o necesitate. Radioul şi televiziunea trebuie privite ca servicii publice. Ele nu pot fi băgate în aceeaşi categorie pe piaţa concurenţială. Această taxă de 4 lei, din care ei primesc cred că până la 3,2 lei, din cauza banilor pe care îi preiau cei care îi strâng, reprezintă aceeaşi sumă din 2004. Între timp s-a trecut la înalta definiţie. Orice transmisie care trebuie făcută are cu totul alţi parametri tehnici. Transmisia TVR va trebui să fie pe parametri digitali”, a spus Severin.

“De cinci ani de când sunt în această comisie am avut inclusiv propuneri legislative prin care să forţăm TVR să dea meciurile şi toate astea. Primim sute de scrisori şi de memorii din partea cetăţenilor cu privire la faptul că nu pot vedea un meci. Ce a fost după Grecia, ştiţi foarte bine. Toate aceste lucruri sunt pe bani. De unde pot veni bani? De la buget, nu văd cum. Deci, printr-o taxă”, a explicat el.

Severin a menţionat că în timp ce în România taxa TV este de 4 lei, în Serbia, “care nici măcar nu e membră în UE”, se plăteşte o taxă de aproape 10 ori mai mare. În restul ţărilor taxa este între 10-15 până la 30 de euro (pe lună – n.r.).

“În aceste condiţii, noi vorbim de o taxă de 12 euro pe an, pe care eu cred că ar trebui să o aducem la nivelul a 6-8 lei pe lună, dar decizia nu îmi aparţine. Nu văd altă soluţie. Dacă se va ajunge vreodată la mărirea taxei, putem să renunţăm la publicitatea de la TVR, ca o compensare pentru cetăţeni. Este o viziune personală, care nu angajează Guvernul. Nimeni de la Guvern nu a propus până acum mărirea taxei”, a mai afirmat Severin.

Votaţi AICI în semifinala premiilor Radar de Media, ediţia Primăvară 2014

Fii la curent cu cele mai noi stiri din media pe pagina de Facebook RADAR DE MEDIA

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale, vă rugăm să ne contactați pe email.

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending