Connect with us

Life Style

Prețul gustului dulce: Tot ce trebuie sa stii despre Green Sugar, indulcitor 100% natural

Published

on

 

Dacă ești iubitor al gustului dulce, dar cunoști consecințele consumului de zahăr și, în general, ai reușit să-l reduci simțitor în propria dietă, acest articol te va interesa.

Te-ai gândit vreodată care sunt efectele celorlalți îndulcitori de pe piață, aleși pentru a-ți înlocui cantitatea necesară de zahăr? Alternative naturale și sănătoase la acesta, există. Problema este însă, de fiecare dată, aceeași: modificarea gustului dulce. Odată cu bonusul de “natural și puține calorii” al îndulcitorilor de pe piață, vine și dezavantajul gustului amărui al șteviei. Și numai plăcere nu ai, dimineața, când îți bei cafeaua îndulcită cu o ceva care îi compromite savoarea. În fond, papilele tale sunt cele care suferă. Și ridurile din jurul ochilor.

 

Și nu vorbim doar de îndulcitul băuturilor, căci același gust amărui își pune amprenta și asupra dulciurilor preferate, pregătite acasă, cu multă grijă pentru controlul propriei alimentații.

Tocmai de aceea, am realizat o analiză comparativă a categoriilor principale de indulcitori, de pe piață, urmărind să vedem care sunt cei mai naturali din punct de vedere al ingredientelor, dar și cei care asigură un profil de gust  apropiat de gustul dulce al zahărului.

 

Despre zaharul rafinat nu vom spune prea multe. Este o sursă bogată în substanțe chimice și toxice. Chiar dacă, la origine, zahărul brut conține un număr însemnat de nutrienți vitali pentru buna funcționare a organismului, pe măsură ce este procesat, îi pierde, aceștia fiind înlocuiți cu substanțe chimice și toxice. In momentul în care este supus procesului de rafinare, în compoziția zahărului ajung substanțe deteriorante pentru organism, precum acidul fosforic, acidul formic și dioxidul de sulf. Un număr însemnat de nutriţionişti numesc zahărul rafinat „moartea albă”, după carne, el ocupând primul loc în scurtarea vieţii. Înşelător prin gust, stârneşte în organism o furtună de dezechilibre şi, cu toate acestea, nu multă lume ştie că dulciurile, pe lângă faptul că provoacă diabet, favorizează depunerile de colesterol şi supun inima la eforturi suplimentare.

 

Xylitolul este un zahăr alcool (poliol), ce se găsește în fibrele multor fructe, legume, ciuperci, cereale sau scoarța unor copaci. Are gust și aspect similar zahărului dar spre deosebire de zahăr lasă în gură o senzație răcoritoroare. Xylitolul din comerț se extrage, în special, din coceni de porumb sau scoarță de copac, are indice glicemic scăzut (7), comparativ cu cel al zahărului (care este de aproximativ 70-80) sau al glucozei (care este de 100), iar conținutul caloric este cu 40% mai scăzut decât cel al zahărului. Nu se cristalizează, deci nu poate fi folosit asemenea zahărului solid. Drojdia nu-l poate descompune, deci nu poate fi folosit nici la prepararea pâinii sau a produselor de panificaţie.

 

Fructoza/glucoza este un îndulcitor natural care se găseşte în fructe şi este întrebuinţată şi în industria alimentară. Glucoza/fructoza se regăseste cel mai des în produsele dulci pentru că este mai ieftină decât zaharoza, zahărul adevărat obţinut din sfeclă sau trestie de zahăr. Cel mai mare avantaj al ei este că poate fi bine tolerată de diabetici, deoarece nu are nevoie de insulină pentru a fi transportată în interiorul celulelor. Dezavantajele au fost scoase la iveală de studii recente care avertizează asupra riscurilor pe care le implică un consum prea mare de fructoză, în condiţiile în care aceasta dereglează metabolismul glicemic, suprasolicită ficatul şi poate duce la obezitate.

 

Indulcitorii sintetici au dezavantajul, după cum le este si denumirea, de a nu fi produși naturali. Din acest motiv, de-a lungul timpului au fost și vor mai fi  controverse legate de siguranța acestor produși. Actualmente există mai mulți îndulcitori sintetici utilizați în diverse țări:

  • zaharina este cel mai vechi indulcitor sintetic introdus în alimentație. Deoarece poate traversa placenta cu riscuri posibile asupra fatului, folosirea sa în sarcină nu este recomandată. Au existat numeroase controverse legate de un posibil efect carcinogenic. Zaharina prezintă particularitatea de a lasa, în gură, un gust ușor amărui.
  • aspartamul este un îndulcitor sintetic format din doi aminoacizi: acidul aspartic și fenilalanina. Din acest motiv, el este contraindicat la pacienții cu fenil-cetonurie. Are o putere de îndulcire foarte mare, fiind de aproximativ 200 de ori mai dulce decât zahărul. Prin metabolizare, aspartamul genereaza 4 kcal/g (ca toți aminoacizii de altfel). Studii stiinţifice au acuzat aspartamul, pe care îl bem odată cu sucurile light, ca fiind dăunător asupra sănătăţii, cauzând dureri de cap, depresii, dureri abdominale şi ameţeli.
  • ciclamatii sunt săruri de sodiu sau de calciu ale acidului ciclamic. Ei au o putere de îndulcire de 30 de ori mai mare decât cea a zahărului. O tabletă de ciclamat de sodiu conține aproximativ 100 mg substanță activăm iar doza maximă admisă este de 2.5 mg/kg/zi, ceea ce înseamnă 1-3 tb pe zi. Datorită unor efecte adverse , nu este aprobat în Statele Unite ale Americii și în unele țări europene.

 

Green Sugar este revelația dulcelui natural. Spre deosebire de alți îndulcitori – chiar și cei naturali, de pe piață, tot pe bază de ștevie – Green Sugar este primul al cărui gust a fost stabilizat, adica nu modifică gustul preparatelor pe care le îndulcește. Are profilul de gust cel mai apropiat zahărului, dar este un îndulcitor natural, cu zero calorii și zero indice glicemic, care menține echilibrul glucozei în sânge și stimulează secreția de insulină, reglează mecanismul gastro intestinal și stimuleză activitatea cerebrală. In plus, nu fermentează, crește nivelul energetic al organismului, scade pofta de dulce sau pofta de mâncare!

 

Este recomandat persoanelor aflate la dietă, care suferă de diabet, fenilcetonurie, sindrom de colon iritabil și colită de fermentație, iar în cazul persoanelor supraponderale, extractul de Stevia Rebaudiana creează o senzație de sațietate, având o acțiune dublă asupra centrului foamei din creier și asupra terminațiilor nervoase din stomac.

Nu produce carii și nu prezintă riscul cancerigen al îndulcitorilor sintetici, are acțiune anitibacteriană și antifungică, nu produce dependență prin administrare pe termen îndelungat. Nu are în compoziție materii prime modificate genetic (de fapt, nu are nimic altceva în compoziție decât cele două ingredient natural menționate mai sus), se prelucrează termic (vezi pozele prăjiturilor) deci…spor la gătit.

 

Și, poate cel mai important aspect, Green Sugar se gătește fără probleme, la temperaturi de până la 180 grade, fără să schimbe gustul prăjiturilor, al budincilor sau al altor preparate! Este un produs al Laboratoarelor Remedia și se găsește și în farmacii sau direct pe site-ul de prezentare, www.greensugar.ro.

 

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Life Style

FOTO EXCLUSIV! Cum au petrecut vedetele de Crăciun şi ce le-au urat fanilor

Published

on

 

Majoritatea vedetelor din România au petrecut Crăciunul în mijlocul familiei, alături de cei dragi. La fel a fost și cazul frumoasei afaceriste Diana Bianca, denumite “Barbie de România”, pentru care sărbătorile au fost cu adevărat deosebite.

 

Dianca Bianca s-a bucurat de un Crăciun în familie, în casa părinţilor ei.

Dianca Bianca a postat pe rețelele de socializare fotografii alături de familie, dar și cu multe bunătăţi pe masă. “Crăciunul înseamnă Iubire. Poate că tocmai de aceea, cel mai frumos Crăciun este la părinți. Pentru că acolo găsești iubirea cu adevărat. Sărbători fericite să avem cu toții! ”, a postat Diana Bianca pe pagina ei de Facebook.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Nicusor Stan, Craciun alaturi de familie si prieteni! Vezi ce au servit invitatii omului de afaceri!

Published

on

 

Nicusor Stan, Presedintele centrului de evenimente Ambasad’Or dar si cel mai bun wedding planner din Europa, a petrecut sarbatorile de Craciun acasa, alaturi de familie si prieteni.

Pentru a marca cum se cuvine sarbatoarea Nasterii Domnului, omul de afaceri a pregatit un meniu de 5 stele constand in preparate inedite precum sarmale din fructe de mare in scoarta de nuca de cocos, lebar de vita japoneza in carapace de Saint Jacques, sorici cu foita de aur, cosulete de parmezan cu branza de magarita sau foie gras.

“Am incercat sa combin bucataria romaneasca cu cea internationala si sa avem un meniu inedit. Am vrut sa am alaturi de mine, de Craciun, prietenii apropiati si oameni dragi mie, deoarece este o sarbatoarea magica plina de lumina si caldura”, a declarat domnul Nicusor Stan.

De la petrecerea de Craciun organizata de domnul Nicusor Stan nu au lipsit copiii sai, Alex si gemenele Ana si Nicole, dar nici prieteni apropiati precum domnul Irinel Columbeanu sau avocatul Cristian Sirbu.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Motivul pentru care lumea crede că Meghan Markle așteaptă gemeni

Published

on

 

Britanicii au parte de un nou pariu neobișnuit. Agențiile din Regat nu pot rămâne indiferente la ultimele noutăți mondene, care „spun” că Prințul Harry și Meghan Markle așteaptă gemeni.

Este Meghan gravidă? Dacă da, va avea gemeni? Vor fi două fete, doi băieți, sau un băiat și o fată? Care vor fi numele copiilor? Sunt întrebări la care pariorii trebuie să răspundă corect pentru a câștiga sume mai mici sau mai mari în lire sterline. Primul răspuns pare a fi destul de simplu: femeia este însărcinată.

Din fotografiile făcute de paparazzi s-a putut observa că Meghan s-a „împlinit”. Are un pântec rotunjit serios. În ultima perioadă a apărut chiar zvonul că ar fi însărcinată cu gemene. „S-au preocupat să facă o listă cu nume de copii, numai de fete”, a scris Life & Style, care a notat că „Harry este foarte fericit, numind cuplul de bebeluși <copii miracol>”. De ce „miracol”? Meghan are 37 de ani și, la această vârstă, este mai greu să ai copii, cel puțin pe cale naturală.

70% șanse să fie gemeni

De altfel, s-a scris că Meghan și Harry au vizitat frecvent un centru de fertilitate și au luat medicamente pentru a spori șansele de a avea copii. Actrița a declarat dintotdeauna că își dorește gemeni, un băiat și o fată. De altfel, prietena ei cea mai bună, Jessica Mulroney, are gemeni.

„Greutatea unei femei gravide și mărimea pântecului nu pot reprezenta indicatori clari ai unei sarcini cu gemeni, dar creșterea rapidă a burții indică o sarcină diferită”, a spus Amos Grunebaum, un obstetrician newyorkez. La rândul său, un medic din Marea Britanie a considerat că Meghan are 70% șanse să nască gemeni, dacă a apelat la însămânțarea in vitro.

„Ca părinte de gemeni, pot să îmi dau și eu cu părerea, prieteni. E mai mult decât o simplă speculație. Vă spun că vor fi gemeni!”, a exclamat Keir Simmons, de la NBC.

George Clooney va fi nașul?

Un alt indiciu speculat de presa din Peninsulă: în luna august a acestui an, prințul Harry și Meghan Markle au petrecut trei zile în vila actorului George Clooney, aflată pe malul lacului Como din Italia. Clooney și consoarta sa, Amal, sunt părinții unor gemeni în vârstă de un an și jumătate, Alexander și Ella. Jurnaliștii au scris că distinșii oaspeți le-ar fi propus lui George și Amal să fie nașii copiilor.

 

O agenție a suspendat pariul

Revenind la pariuri, trebuie spus că o agenție deja a suspendat pariul „vor avea gemeni Harry și Meghan?”. Cine miza 100 de lire sterline pe „da”, ar fi câștigat 500 de lire în cazul în care pariul ar fi fost câștigător. „S-au pariat foarte mulți bani pe varianta că vor fi gemeni, astfel că a trebuit să suspendăm această ofertă”, a declarat reprezentantul unui operator pe care nu îl nominalizăm, pentru că oricum nu se numără printre agențiile licențiate în România. Pentru că în mod obișnuit cei de la casele de pariuri sunt foarte bine informați, se crede că ei cunosc situația dincolo de nivelul de zvon. Site-ul australian nowtolove.com.au a aflat că ducesa ar fi făcut deja radiografia din săptămâna a 12-a de sarcină și că totul este clar.

Va mai curge multă cerneală

Și un alt indiciu descoperit de jurnaliștii de monden din „Țara Cangurilor”: când a coborât din avion pentru vizita întreprinsă recent în Australia, Meghan Markle avea în mână două dosare violet cu care și-a acoperit burta. De ce două și nu unul?

Există și varianta vehiculată de NHS, ca gemenii să nu fie identici, având în vedere vârsta lui Meghan. Va curge multă cerneală până la botez…

 

Foto Credit: dailymail.co.uk

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending