Connect with us

Life Style

Prețul gustului dulce: Tot ce trebuie sa stii despre Green Sugar, indulcitor 100% natural

Published

on

 

Dacă ești iubitor al gustului dulce, dar cunoști consecințele consumului de zahăr și, în general, ai reușit să-l reduci simțitor în propria dietă, acest articol te va interesa.

Te-ai gândit vreodată care sunt efectele celorlalți îndulcitori de pe piață, aleși pentru a-ți înlocui cantitatea necesară de zahăr? Alternative naturale și sănătoase la acesta, există. Problema este însă, de fiecare dată, aceeași: modificarea gustului dulce. Odată cu bonusul de “natural și puține calorii” al îndulcitorilor de pe piață, vine și dezavantajul gustului amărui al șteviei. Și numai plăcere nu ai, dimineața, când îți bei cafeaua îndulcită cu o ceva care îi compromite savoarea. În fond, papilele tale sunt cele care suferă. Și ridurile din jurul ochilor.

 

Și nu vorbim doar de îndulcitul băuturilor, căci același gust amărui își pune amprenta și asupra dulciurilor preferate, pregătite acasă, cu multă grijă pentru controlul propriei alimentații.

Tocmai de aceea, am realizat o analiză comparativă a categoriilor principale de indulcitori, de pe piață, urmărind să vedem care sunt cei mai naturali din punct de vedere al ingredientelor, dar și cei care asigură un profil de gust  apropiat de gustul dulce al zahărului.

 

Despre zaharul rafinat nu vom spune prea multe. Este o sursă bogată în substanțe chimice și toxice. Chiar dacă, la origine, zahărul brut conține un număr însemnat de nutrienți vitali pentru buna funcționare a organismului, pe măsură ce este procesat, îi pierde, aceștia fiind înlocuiți cu substanțe chimice și toxice. In momentul în care este supus procesului de rafinare, în compoziția zahărului ajung substanțe deteriorante pentru organism, precum acidul fosforic, acidul formic și dioxidul de sulf. Un număr însemnat de nutriţionişti numesc zahărul rafinat „moartea albă”, după carne, el ocupând primul loc în scurtarea vieţii. Înşelător prin gust, stârneşte în organism o furtună de dezechilibre şi, cu toate acestea, nu multă lume ştie că dulciurile, pe lângă faptul că provoacă diabet, favorizează depunerile de colesterol şi supun inima la eforturi suplimentare.

 

Xylitolul este un zahăr alcool (poliol), ce se găsește în fibrele multor fructe, legume, ciuperci, cereale sau scoarța unor copaci. Are gust și aspect similar zahărului dar spre deosebire de zahăr lasă în gură o senzație răcoritoroare. Xylitolul din comerț se extrage, în special, din coceni de porumb sau scoarță de copac, are indice glicemic scăzut (7), comparativ cu cel al zahărului (care este de aproximativ 70-80) sau al glucozei (care este de 100), iar conținutul caloric este cu 40% mai scăzut decât cel al zahărului. Nu se cristalizează, deci nu poate fi folosit asemenea zahărului solid. Drojdia nu-l poate descompune, deci nu poate fi folosit nici la prepararea pâinii sau a produselor de panificaţie.

 

Fructoza/glucoza este un îndulcitor natural care se găseşte în fructe şi este întrebuinţată şi în industria alimentară. Glucoza/fructoza se regăseste cel mai des în produsele dulci pentru că este mai ieftină decât zaharoza, zahărul adevărat obţinut din sfeclă sau trestie de zahăr. Cel mai mare avantaj al ei este că poate fi bine tolerată de diabetici, deoarece nu are nevoie de insulină pentru a fi transportată în interiorul celulelor. Dezavantajele au fost scoase la iveală de studii recente care avertizează asupra riscurilor pe care le implică un consum prea mare de fructoză, în condiţiile în care aceasta dereglează metabolismul glicemic, suprasolicită ficatul şi poate duce la obezitate.

 

Indulcitorii sintetici au dezavantajul, după cum le este si denumirea, de a nu fi produși naturali. Din acest motiv, de-a lungul timpului au fost și vor mai fi  controverse legate de siguranța acestor produși. Actualmente există mai mulți îndulcitori sintetici utilizați în diverse țări:

  • zaharina este cel mai vechi indulcitor sintetic introdus în alimentație. Deoarece poate traversa placenta cu riscuri posibile asupra fatului, folosirea sa în sarcină nu este recomandată. Au existat numeroase controverse legate de un posibil efect carcinogenic. Zaharina prezintă particularitatea de a lasa, în gură, un gust ușor amărui.
  • aspartamul este un îndulcitor sintetic format din doi aminoacizi: acidul aspartic și fenilalanina. Din acest motiv, el este contraindicat la pacienții cu fenil-cetonurie. Are o putere de îndulcire foarte mare, fiind de aproximativ 200 de ori mai dulce decât zahărul. Prin metabolizare, aspartamul genereaza 4 kcal/g (ca toți aminoacizii de altfel). Studii stiinţifice au acuzat aspartamul, pe care îl bem odată cu sucurile light, ca fiind dăunător asupra sănătăţii, cauzând dureri de cap, depresii, dureri abdominale şi ameţeli.
  • ciclamatii sunt săruri de sodiu sau de calciu ale acidului ciclamic. Ei au o putere de îndulcire de 30 de ori mai mare decât cea a zahărului. O tabletă de ciclamat de sodiu conține aproximativ 100 mg substanță activăm iar doza maximă admisă este de 2.5 mg/kg/zi, ceea ce înseamnă 1-3 tb pe zi. Datorită unor efecte adverse , nu este aprobat în Statele Unite ale Americii și în unele țări europene.

 

Green Sugar este revelația dulcelui natural. Spre deosebire de alți îndulcitori – chiar și cei naturali, de pe piață, tot pe bază de ștevie – Green Sugar este primul al cărui gust a fost stabilizat, adica nu modifică gustul preparatelor pe care le îndulcește. Are profilul de gust cel mai apropiat zahărului, dar este un îndulcitor natural, cu zero calorii și zero indice glicemic, care menține echilibrul glucozei în sânge și stimulează secreția de insulină, reglează mecanismul gastro intestinal și stimuleză activitatea cerebrală. In plus, nu fermentează, crește nivelul energetic al organismului, scade pofta de dulce sau pofta de mâncare!

 

Este recomandat persoanelor aflate la dietă, care suferă de diabet, fenilcetonurie, sindrom de colon iritabil și colită de fermentație, iar în cazul persoanelor supraponderale, extractul de Stevia Rebaudiana creează o senzație de sațietate, având o acțiune dublă asupra centrului foamei din creier și asupra terminațiilor nervoase din stomac.

Nu produce carii și nu prezintă riscul cancerigen al îndulcitorilor sintetici, are acțiune anitibacteriană și antifungică, nu produce dependență prin administrare pe termen îndelungat. Nu are în compoziție materii prime modificate genetic (de fapt, nu are nimic altceva în compoziție decât cele două ingredient natural menționate mai sus), se prelucrează termic (vezi pozele prăjiturilor) deci…spor la gătit.

 

Și, poate cel mai important aspect, Green Sugar se gătește fără probleme, la temperaturi de până la 180 grade, fără să schimbe gustul prăjiturilor, al budincilor sau al altor preparate! Este un produs al Laboratoarelor Remedia și se găsește și în farmacii sau direct pe site-ul de prezentare, www.greensugar.ro.

 

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Life Style

Nicusor Stan, cel mai bine imbracat de la Romanian Fashion Philosophy

Published

on

 

Intre 17 si 19 Octombrie, Ambasad’Or Events & Leisure a gazduit cea de-a cincea editie a evenimentului international de moda, Romanian Fashion Philosophy. O multime de persoane publice si din lumea mondena s-au adunat pentru a urmari cele mai noi tendinte din fashionul international.

Nicusor Stan, Presedintele centrului de evenimente Ambasad’Or a atras privirile tuturor invitatilor in fiecare seara cu tinutele sale bine alese, fiind, cu siguranta, cel mai bine imbracat de la eveniment.

Daca in prima seara, omul de afaceri a purtat un sacou bleu-marin elegant asortat cu o camasa de aceeasi culoare, iar in cea de-a doua seara a optat pentru un contrast albastru regal (sacou) si alb (camasa), pentru ultima seara a ales un costum acaju complet care a oferit o eleganta discreta si bine conturata.

“Ma bucura mult faptul ca familia Ambasad’Or Events a reusit sa duca la bun sfatsit un eveniment atat de important si care s-a dovedit a fi de un real succes. Sunt foarte multumit de cum s-a desfasurat aceasta editie Romanian Fashion Philosophy si sper ca invitatii s-au simtit foarte bine”, a declarat domnul Nicusor Stan.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Ce premii poate sa castige un studio de videochat din Romania? Apreciere la nivel international!

Published

on

 

Industria videochatului, desi este reglementata legislativ la noi in tara inca din anii 2000, continua sa fie in Romania un subiect tabu. Acest lucru este cauzat in primul rand de lipsa unor informatii reale, romanii lasandu-se influentati in general de zvonuri false care circula despre acest domeniu de activitate.

Astfel, modelele care lucreaza la un studio de videochat din Romania sunt deseori asociate cu damele de companie, dar aceasta este o conceptie total eronata, diferenta fiind una majora: modelele de videochat nu ofera servicii sexuale, ci doar companie virtuala barbatilor de pe Internet.

Aceasta companie se poate concretiza fie in discutii obisnuite despre diverse subiecte si pasiuni (muzica, filme, sport, povesti de viata etc.), fie in discutii mai incitante, cum ar fi marturisirea anumitor frustrari sau fantezii sexuale. Modelul, la alegerea sa, poate recurge sau nu la nuditate pentru a stimula partenerul de chat, insa nicio discutie nu se finalizeaza printr-un act sexual in sine. „Sa lucrezi la un studio de videochat este ca si cum ai fi un psihoterapeut, deoarece asculti tot felul de povesti de la diversi barbati, incercand sa-i intelegi”, marturiseste Anya, 25 de ani, model la Studio20.

Asadar, putem spune ca videochatul este deseori judecat gresit de catre cei din jur, desconsiderand meseria de model. In realitate, insa, un studio de videochat de top, precum este Studio20 la noi in tara, iti poate oferi o adevarata cariera in domeniu nu doar prin prisma veniturilor fabuloase, ci si prin faptul ca lucrand aici te poti bucura de faima si apreciere internationala.

Putine persoane din afara domeniului stiu ca Studio20 este un studio de videochat autohton premiat la nivel international pentru profesionalism si standarde de inalta calitate a conditiilor de lucru oferite. Astfel, acest studio de videochat detine in palmares trofee importante, precum: Live Cam Studio of the Year, Best Emerging Studio, Best Cam Studio, Best Global Live Cam Studio etc. In plus, multe dintre modelele de la Studio20 sunt castigatoare multiple a diverse titluri: Best Model, Best Emerging Model, Best Smile, Best Non-Adult Model, Best Fetish Model, Best Entertainer etc.

Aceste premii, la care aspira orice studio de videochat cu pretentii, sunt oferite in cadrul unor competitii de referinta in industria divertismentului pentru adulti, recunoscute la nivel internationl. Este vorba de competitii care se tin anual in Statele Unite ale Americii sau in Europa, cum ar fi:  Premiile GFY, Premiile YNOT, Premiile LalExpo, AW Awards sau XBIZ Awards.

Studio20 a castigat in repetate randuri titlul de „Cel mai bun studio de videochat”, aceasta fiind o performanta fara precedent in industria videochatului din Romania. Asadar, pentru aceia care cred ca videochatul nu este o activitate serioasa, e bine de stiu faptul ca Studio20 este un studio de videochat care s-a remarcat la nivel mondial prin activitatea sa si a propulsat numeroase modele pe culmile succesului global. In realitate, meseria de model de videochat este o meserie la fel de serioasa ca oricare alta, putand sa faci o cariera fulminanta in acest domeniu, la care multe femei viseaza, si sa te afirmi pe plan international.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Preferințele Deliei în materie de manichiură

Published

on

 

Mereu în centrul atenției și obișnuită să întoarcă privirile oriunde s-ar afla, Delia s-a remarcat de-a lungul timpului printr-un look nonconformist, dar impecabil. De la make-up și hair, până la stilul vestimentar ales și parfumul pe care îl poartă, artista exprimă feminitate, siguranță și foarte mult sex appeal.

O atenție deosebită o acordă manichiurii și, începând cu această lună, Cupio este „responsabilul” de culorile seducătoare ale manichiurii Deliei. „Mâinile mele sunt mereu în centrul atenției, fie că sunt pe scenă, la televizor sau când cunosc oameni noi. Am curaj să ies din tipare și când vine vorba despre manichiură, iar produsele Cupio m-au convins prin culori senzaționale și rezistență în timp”, a declarat artista.

La rândul lor, reprezentanții Cupio spun că personalitatea artistei a fost cea care i-a convins că ea este cea mai potrivită să le pună brandul în valoare. „O admirăm foarte mult, este optimistă, glumeață, naturală, dar nu ai cum să nu observi că este și foarte îndrăzneață. Credem că fiecare clientă poate regăsi în Delia un model de urmat, nu doar în privința manichiurii, ci a întregului ei fel de a fi”, a declarat Răzvan Ștefănescu, fondator Cupio.

Gama Cupio To Go! este una de top, foarte populară în rândul profesioniștilor, care numără peste 300 de nuanțe. Orice femeie, oricât de pretențioasă ar fi atunci când vine vorba de manichiură, poate alege dintr-o varietate foarte generoasă de culori mate, glossy, thermo, chameleon sau metalice. Ojele semipermanente Cupio To Go! sunt de calitate superioară, asigură acoperirea perfectă atât a unghiilor naturale, cât și a celor artificiale, sunt ușor de aplicat și rezistă până la 3 – 4 săptămâni.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement

Trending