Connect with us

Life Style

Prețul gustului dulce: Tot ce trebuie sa stii despre Green Sugar, indulcitor 100% natural

Published

on

 

Dacă ești iubitor al gustului dulce, dar cunoști consecințele consumului de zahăr și, în general, ai reușit să-l reduci simțitor în propria dietă, acest articol te va interesa.

Te-ai gândit vreodată care sunt efectele celorlalți îndulcitori de pe piață, aleși pentru a-ți înlocui cantitatea necesară de zahăr? Alternative naturale și sănătoase la acesta, există. Problema este însă, de fiecare dată, aceeași: modificarea gustului dulce. Odată cu bonusul de “natural și puține calorii” al îndulcitorilor de pe piață, vine și dezavantajul gustului amărui al șteviei. Și numai plăcere nu ai, dimineața, când îți bei cafeaua îndulcită cu o ceva care îi compromite savoarea. În fond, papilele tale sunt cele care suferă. Și ridurile din jurul ochilor.

 

Și nu vorbim doar de îndulcitul băuturilor, căci același gust amărui își pune amprenta și asupra dulciurilor preferate, pregătite acasă, cu multă grijă pentru controlul propriei alimentații.

Tocmai de aceea, am realizat o analiză comparativă a categoriilor principale de indulcitori, de pe piață, urmărind să vedem care sunt cei mai naturali din punct de vedere al ingredientelor, dar și cei care asigură un profil de gust  apropiat de gustul dulce al zahărului.

 

Despre zaharul rafinat nu vom spune prea multe. Este o sursă bogată în substanțe chimice și toxice. Chiar dacă, la origine, zahărul brut conține un număr însemnat de nutrienți vitali pentru buna funcționare a organismului, pe măsură ce este procesat, îi pierde, aceștia fiind înlocuiți cu substanțe chimice și toxice. In momentul în care este supus procesului de rafinare, în compoziția zahărului ajung substanțe deteriorante pentru organism, precum acidul fosforic, acidul formic și dioxidul de sulf. Un număr însemnat de nutriţionişti numesc zahărul rafinat „moartea albă”, după carne, el ocupând primul loc în scurtarea vieţii. Înşelător prin gust, stârneşte în organism o furtună de dezechilibre şi, cu toate acestea, nu multă lume ştie că dulciurile, pe lângă faptul că provoacă diabet, favorizează depunerile de colesterol şi supun inima la eforturi suplimentare.

 

Xylitolul este un zahăr alcool (poliol), ce se găsește în fibrele multor fructe, legume, ciuperci, cereale sau scoarța unor copaci. Are gust și aspect similar zahărului dar spre deosebire de zahăr lasă în gură o senzație răcoritoroare. Xylitolul din comerț se extrage, în special, din coceni de porumb sau scoarță de copac, are indice glicemic scăzut (7), comparativ cu cel al zahărului (care este de aproximativ 70-80) sau al glucozei (care este de 100), iar conținutul caloric este cu 40% mai scăzut decât cel al zahărului. Nu se cristalizează, deci nu poate fi folosit asemenea zahărului solid. Drojdia nu-l poate descompune, deci nu poate fi folosit nici la prepararea pâinii sau a produselor de panificaţie.

 

Fructoza/glucoza este un îndulcitor natural care se găseşte în fructe şi este întrebuinţată şi în industria alimentară. Glucoza/fructoza se regăseste cel mai des în produsele dulci pentru că este mai ieftină decât zaharoza, zahărul adevărat obţinut din sfeclă sau trestie de zahăr. Cel mai mare avantaj al ei este că poate fi bine tolerată de diabetici, deoarece nu are nevoie de insulină pentru a fi transportată în interiorul celulelor. Dezavantajele au fost scoase la iveală de studii recente care avertizează asupra riscurilor pe care le implică un consum prea mare de fructoză, în condiţiile în care aceasta dereglează metabolismul glicemic, suprasolicită ficatul şi poate duce la obezitate.

 

Indulcitorii sintetici au dezavantajul, după cum le este si denumirea, de a nu fi produși naturali. Din acest motiv, de-a lungul timpului au fost și vor mai fi  controverse legate de siguranța acestor produși. Actualmente există mai mulți îndulcitori sintetici utilizați în diverse țări:

  • zaharina este cel mai vechi indulcitor sintetic introdus în alimentație. Deoarece poate traversa placenta cu riscuri posibile asupra fatului, folosirea sa în sarcină nu este recomandată. Au existat numeroase controverse legate de un posibil efect carcinogenic. Zaharina prezintă particularitatea de a lasa, în gură, un gust ușor amărui.
  • aspartamul este un îndulcitor sintetic format din doi aminoacizi: acidul aspartic și fenilalanina. Din acest motiv, el este contraindicat la pacienții cu fenil-cetonurie. Are o putere de îndulcire foarte mare, fiind de aproximativ 200 de ori mai dulce decât zahărul. Prin metabolizare, aspartamul genereaza 4 kcal/g (ca toți aminoacizii de altfel). Studii stiinţifice au acuzat aspartamul, pe care îl bem odată cu sucurile light, ca fiind dăunător asupra sănătăţii, cauzând dureri de cap, depresii, dureri abdominale şi ameţeli.
  • ciclamatii sunt săruri de sodiu sau de calciu ale acidului ciclamic. Ei au o putere de îndulcire de 30 de ori mai mare decât cea a zahărului. O tabletă de ciclamat de sodiu conține aproximativ 100 mg substanță activăm iar doza maximă admisă este de 2.5 mg/kg/zi, ceea ce înseamnă 1-3 tb pe zi. Datorită unor efecte adverse , nu este aprobat în Statele Unite ale Americii și în unele țări europene.

 

Green Sugar este revelația dulcelui natural. Spre deosebire de alți îndulcitori – chiar și cei naturali, de pe piață, tot pe bază de ștevie – Green Sugar este primul al cărui gust a fost stabilizat, adica nu modifică gustul preparatelor pe care le îndulcește. Are profilul de gust cel mai apropiat zahărului, dar este un îndulcitor natural, cu zero calorii și zero indice glicemic, care menține echilibrul glucozei în sânge și stimulează secreția de insulină, reglează mecanismul gastro intestinal și stimuleză activitatea cerebrală. In plus, nu fermentează, crește nivelul energetic al organismului, scade pofta de dulce sau pofta de mâncare!

 

Este recomandat persoanelor aflate la dietă, care suferă de diabet, fenilcetonurie, sindrom de colon iritabil și colită de fermentație, iar în cazul persoanelor supraponderale, extractul de Stevia Rebaudiana creează o senzație de sațietate, având o acțiune dublă asupra centrului foamei din creier și asupra terminațiilor nervoase din stomac.

Nu produce carii și nu prezintă riscul cancerigen al îndulcitorilor sintetici, are acțiune anitibacteriană și antifungică, nu produce dependență prin administrare pe termen îndelungat. Nu are în compoziție materii prime modificate genetic (de fapt, nu are nimic altceva în compoziție decât cele două ingredient natural menționate mai sus), se prelucrează termic (vezi pozele prăjiturilor) deci…spor la gătit.

 

Și, poate cel mai important aspect, Green Sugar se gătește fără probleme, la temperaturi de până la 180 grade, fără să schimbe gustul prăjiturilor, al budincilor sau al altor preparate! Este un produs al Laboratoarelor Remedia și se găsește și în farmacii sau direct pe site-ul de prezentare, www.greensugar.ro.

 

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

BUSINESS

Ce poti face pentru a reveni la silueta dorita, cand esti in perioada postpartum

Published

on

corsete modelatoare clessidra.ro
 

Perioada postpartum este plina de provocari. Tot mai multi vorbesc despre impactul acesteia asupra unei femei, intrucat au loc multe schimbari: simte lipsa burticii de gravida, incearca sa isi revina, hormonii o iau razna, este „curtata” de depresie, isi adora copilul si totusi isi doreste recapatarea fortelor proaspete.

Doar ca avantul acesta de a scapa de kilogramele in plus, de multe ori o presiune ce vine din partea celor din jur de asemenea, trebuie sa fie o abordare delicata. Nu uita ca au fost necesare aproape 40 de saptamani sa acumulezi aceasta greutate si ar fi mai bine daca in acelasi interval ai depune efort pentru efectul invers.

Totusi cum poti slabi daca trebuie sa suplimentezi alimentatia pentru a alapta? Cum poti slabi daca ai nascut prin cezariana si o astfel de situatie impune o abordare diferita? O solutie pe care si vedetele au descoperit-o este despre corsete postnatale. Acestea nu au restrictii in a fi purtate si contribuie in timp la remodelarea corporala.

Ce trebuie sa stii despre o astfel de centura

Exista in magazinele de specialitate precum Clessidra centura postnatala pentru talie. Aceasta ajuta din mai multe puncte de vedere si este special conceputa pentru a nu aduce un disconfort, deci un compromis facut spre a fi purtata.

Centura actioneaza asupra taliei, oferind totodata mai mult confort si sustinere lombara. Prin usoara presiune, cele care au nascut prin cezariana, se simt mai bine, protejeaza zona operata si se acomodeaza mai usor la activitatile zilnice – o abordare benefica mai ales pentru cele care au teama de a imbraca anumite tinute pentru a nu suprapune materiale si cusaturi pe zona operata.

Compresia asupra abdomenului nu face altceva decat sa ajute la retragerea burtii, aplatizand incet. De altfel se poate si ajusta in functie de cum suporta fiecare. Cele doua benzi laterale ajuta in acest sens, fiind elastice.

Un alt efect al acestei centuri este cel de incalzire, iar prin factorul termic se amplifica modelarea corporala. Asadar actioneaza dual, este sigura pentru piele, compresie moderata si poate fi purtata imediat dupa nastere, chiar si de catre cele care au nascut prin cezariana – cu exceptii, cereti sfatul medicului in prealabil.

Ce trebuie sa stie doritoarele

Desigur ca o centura postnatala precum cea de la www.clessidra.ro este doar un lucru ce tine de planul de a slabi. Conteaza dieta, sportul de asemenea, reluat atunci cand organismul este pregatit pentru asta. Insa centura poate fi purtata chiar si la antrenamente, indiferent de tipul lor si de cat efort implica.

Centura postnatala ajuta pentru ca poate aplatiza talia, ajutand la retragerea abdomenului marit. Mai ales in primele zile de dupa nastere, procesul natural al organismului este de a „lucra” pentru a retrage uterul si a repozitiona organele. Un mic ajutor conteaza, astfel incat centura va fi de mare folos.

corset postnatal clessidra.ro

Pentru alegerea marimii corecte cele interesate trebuie sa stie ca nu S este de ales, aceasta fiind marimea dorita de obtinut. Marimea corecta este cea care corespunde cu silueta postpartum si cu dimensiunile acesteia. Consilierii Clessidra pot ajuta in acest sens. Centura este elastica, se muleaza foarte bine, are compresie potrivita si datorita benzilor laterale. Asadar nu trebuie exagerat purtand o  centura mai mica decat este cazul.

Vedetele au ales Clessidra!

Ce poate fi mai convingator decat exemplul concret? Asadar, in cadrul paginii clessidra.ro regasim si galeria cu vedetele care au ales centuri si corsete de la Clessidra. Sunt o dovada in plus ca modelarea corporala cu ajutorul acestor produse este posibila.

Una din cele mai arzatoare dorinte ale unei femei in perioada postpartum este de a redeveni ea, de a avea incredere mai multa in sine. Este limitata in actiuni, pentru ca recuperarea dupa nastere poate fi anevoioasa. De aceea, o centura postnatala este printre putinele lucruri, masuri ce se pot lua pentru scopul propus de a slabi in zona abdominala.

Exista si un factor psihiologic aici ce dicteaza starile unei mame. Asadar cu grija de a o face sa se simta cat mai bine, centura este un mic truc ce poate ajuta. Sunt usor de comandat, din cadrul paginii oficiale clessidra.ro.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

BUSINESS

Cum faci mansarda locuibila

Published

on

ferestre de mansarda deposib.ro
 

Daca in trecut ideea de mansarda era nimic mai mult decat un spatiu de depozitare, acum ideile moderne ce pot fi puse in practica permit o amenajare inedita. Mansarda poate fi locuibila, dar are nevoie de investitie pentru a fi pusa la punct. Indiferent care este scopul ulterior, sa devina camera de dormit, spatiu de joaca sau zona de relaxare, mansarda impune anumite repere. Amenajarea ei incepe mai intai de toate cu un plan si cu montarea de ferestre potrivite, pentru ca mai multa lumina naturala sa patrunda in interior.

Ferestrele cu plan inclinat au oferit o solutie pentru amenajari in spatii precum mansardele. Au sisteme de inchidere/deschidere care permit ventilare corespunzatoare, acest aspect fiind doar unul din avantaje.

Ferestrele de mansarda trebuie sa corecteze probleme frecvent intalnite in astfel de spatii

O prima idee care te face sa te gandesti de doua ori inainte de a prefera sa locuiesti intr-o mansarda este constructia cu plan inclinat. Automat te gandesti ca va fi mai putin acces la lumina naturala, ca geamurile posibil de integrat sunt restranse. Ei bine daca alegerea de ferestre de mansarda este cea potrivita, de la un furnizor de incredere si de la producator pe  masura, aceste elemente vor putea echilibra sau corecta anumite probleme ale spatiilor.

Frecvente infiltratii de apa – aici tine de necesitatea de a izola mansarda, pentru a evita orice tip de problema clasica a infiltratiilor de apa. In plus, la montarea ferestrelor se va tine cont de produse de izolare termica si cele de hidroizolare.

De asemenea, un montaj corespunzator si o actiune de izolare a mansardei vor scuti de probleme ale curentilor de aer si de frig. Acestia se resimt desigur mai mult in perioadele friguroase ale anului. Tipul de ferestre joaca si de aceasta data un rol important, pentru ca actioneaza precum un scut impotriva intemperiilor si au rol de a mentine caldura in interior.

Ferestrele de mansarda disponibile la Deposib.ro au scop multiplu. In gama lor modelele Fakro sunt utile pentru a asigura eficienta energetica a casei, sunt supertermoizolante, cu 5 garnituri ce asigura etansarea la inchidere.

Zona supraincalzita – o mare parte dintre noi se gandesc la podul casei nu doar ca fiind spatiu unde este curent, ci si unde se incalzeste totul prea tare, in perioada verii. In acest sens, ferestrele trebuie sa dispuna de sistem de intredeschidere in mai multe trepte, ceea ce va permite aerisirea incaperii. Modele de ferestre cu clapeta de ventilare sunt disponibile pe piata de profil.

Siguranta – expuse mai mult ca oricare alt tip de fereastre la intemperii, geamurile de la mansarda trebuie sa ofere si siguranta spatiului, precum si a confortului. De aceea, o astfel de grija a proprietarului va echivala cu alegerea unui tip de fereastra rezistenta la socuri. Interesant este ca la Deposib sunt modele antiefractie, ferestre premium de grosimi diferite, deci rezistente si sigure.

Asadar, ferestrele deservesc unui scop practic, necesar, dar si unui interes estetic. Sa nu uitam ca sunt cele care permit o luminare naturala, cele care fac obiectul unui decor deosebit, cand natura este observata in splendoarea sa. O imagine de sus, la geamul de la mansarda este una greu de egalat; intocmai acesta este si farmecul acestei zone, care promit o vizualizare mai buna a zonei, care prin pozitia sa strategica sa spunem avantajeaza si rasfata cu imagini ale naturii.

Amenajarea mansardei

Specialistii atrag atentia asupra faptului ca in amenajarea mansardei trebuie folosite materiale ignifuge si cele rezistente la umezeala. Astfel, se va evita riscul de incendii sau de infiltrarii de apa, ce vor impune ulterior si alte investitii. Pana la urma totul se rezuma la ideea de calitate a spatiului, ce ofera eficienta termica si energetica, pastrand caldura in interior pe timp de iarna si racoarea pe timp de vara.

Invelitoarea casei, care joaca rol de izolant, poate fi de tip tigla ceramica, de beton sau chiar metalica, mai rar sindrila bituminoasa. In orice caz, variante exista dupa preferinte si buget, dar nu uita de nevoia de a alege ceva calitativ.

Pentru solutii optime privind amenajarea unei mansarde si nu numai, Deposib pune la dispozitie tipuri diverse de ferestre – sunt distribuitori autorizati Velux, Fakro, Dakea si Optilight -, scari pentru pod, folii anticondens, tigla ceramica si nu numai. Oferta completa se regaseste in cadrul paginii oficiale, deposib.ro.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Ce a îndurat Raluca Badulescu pentru a-si achizitiona un articol vestimentar?

Published

on

Foto Credit: KANAL D
 

Fiecare aparitie publica a Ralucai Badulescu, unul dintre juratii emisiunii “Bravo, ai stil!”, nu poate trece neobservata, vedeta obisnuindu-si fanii cu un stil vestimentar extravagant, ce a consacrat-o de-a lungul anilor, in showbiz-ul autohton. Un fashion icon pentru tinerele generatii, Raluca Badulescu a povestit, in exclusivitate, ca dragostea ei pentru moda a impins-o la lucruri inimaginabile.

Vedeta a marturisit ca, in urma cu cativa ani, in timp ce se afla la Londra, pentru a-si achizitiona un articol vestimentar dupa care tanjea, a “strans cureaua”, economisind banii pana la limita subzistentei. Sacrificiul suprem pe care l-a facut la acea vreme, pentru o piesa mult dorita, a meritat tot chinul, dupa cum povesteste vedeta.

 “Acum cativa ani am fost la Londra, pentru vreo 3 zile. Mi-am dat toti banii pentru a-mi cumpara o jacheta de piele foarte scumpa; asa ca pana la revenirea in tara, am mancat un burger pe zi si am baut apa de la robinet, de la hotel. Mi-am pastrat doar banii pentru taxi, ca sa ajung la aeroport. Si acum am jacheta aceea de piele, mov… M-am bucurat cand am urcat in avion si am primit de mancare. Si ma uitam la persoana de langa mine, din avion, si era asa, un pic <scarnav> la mancare si nu prea manca. As fi vrut sa ii cer mancarea. Dar cine s-a intors acasa cu jacheta aceea si cine a suferit pentru ea? Eu, normal.  Sunt in stare sa nu mananc pentru a-mi cumpara ceva care imi place”, a povestit Raluca Badulescu.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement

Trending