Connect with us

Life Style

Prețul gustului dulce: Tot ce trebuie sa stii despre Green Sugar, indulcitor 100% natural

Published

on

 

Dacă ești iubitor al gustului dulce, dar cunoști consecințele consumului de zahăr și, în general, ai reușit să-l reduci simțitor în propria dietă, acest articol te va interesa.

Te-ai gândit vreodată care sunt efectele celorlalți îndulcitori de pe piață, aleși pentru a-ți înlocui cantitatea necesară de zahăr? Alternative naturale și sănătoase la acesta, există. Problema este însă, de fiecare dată, aceeași: modificarea gustului dulce. Odată cu bonusul de “natural și puține calorii” al îndulcitorilor de pe piață, vine și dezavantajul gustului amărui al șteviei. Și numai plăcere nu ai, dimineața, când îți bei cafeaua îndulcită cu o ceva care îi compromite savoarea. În fond, papilele tale sunt cele care suferă. Și ridurile din jurul ochilor.

 

Și nu vorbim doar de îndulcitul băuturilor, căci același gust amărui își pune amprenta și asupra dulciurilor preferate, pregătite acasă, cu multă grijă pentru controlul propriei alimentații.

Tocmai de aceea, am realizat o analiză comparativă a categoriilor principale de indulcitori, de pe piață, urmărind să vedem care sunt cei mai naturali din punct de vedere al ingredientelor, dar și cei care asigură un profil de gust  apropiat de gustul dulce al zahărului.

 

Despre zaharul rafinat nu vom spune prea multe. Este o sursă bogată în substanțe chimice și toxice. Chiar dacă, la origine, zahărul brut conține un număr însemnat de nutrienți vitali pentru buna funcționare a organismului, pe măsură ce este procesat, îi pierde, aceștia fiind înlocuiți cu substanțe chimice și toxice. In momentul în care este supus procesului de rafinare, în compoziția zahărului ajung substanțe deteriorante pentru organism, precum acidul fosforic, acidul formic și dioxidul de sulf. Un număr însemnat de nutriţionişti numesc zahărul rafinat „moartea albă”, după carne, el ocupând primul loc în scurtarea vieţii. Înşelător prin gust, stârneşte în organism o furtună de dezechilibre şi, cu toate acestea, nu multă lume ştie că dulciurile, pe lângă faptul că provoacă diabet, favorizează depunerile de colesterol şi supun inima la eforturi suplimentare.

 

Xylitolul este un zahăr alcool (poliol), ce se găsește în fibrele multor fructe, legume, ciuperci, cereale sau scoarța unor copaci. Are gust și aspect similar zahărului dar spre deosebire de zahăr lasă în gură o senzație răcoritoroare. Xylitolul din comerț se extrage, în special, din coceni de porumb sau scoarță de copac, are indice glicemic scăzut (7), comparativ cu cel al zahărului (care este de aproximativ 70-80) sau al glucozei (care este de 100), iar conținutul caloric este cu 40% mai scăzut decât cel al zahărului. Nu se cristalizează, deci nu poate fi folosit asemenea zahărului solid. Drojdia nu-l poate descompune, deci nu poate fi folosit nici la prepararea pâinii sau a produselor de panificaţie.

 

Fructoza/glucoza este un îndulcitor natural care se găseşte în fructe şi este întrebuinţată şi în industria alimentară. Glucoza/fructoza se regăseste cel mai des în produsele dulci pentru că este mai ieftină decât zaharoza, zahărul adevărat obţinut din sfeclă sau trestie de zahăr. Cel mai mare avantaj al ei este că poate fi bine tolerată de diabetici, deoarece nu are nevoie de insulină pentru a fi transportată în interiorul celulelor. Dezavantajele au fost scoase la iveală de studii recente care avertizează asupra riscurilor pe care le implică un consum prea mare de fructoză, în condiţiile în care aceasta dereglează metabolismul glicemic, suprasolicită ficatul şi poate duce la obezitate.

 

Indulcitorii sintetici au dezavantajul, după cum le este si denumirea, de a nu fi produși naturali. Din acest motiv, de-a lungul timpului au fost și vor mai fi  controverse legate de siguranța acestor produși. Actualmente există mai mulți îndulcitori sintetici utilizați în diverse țări:

  • zaharina este cel mai vechi indulcitor sintetic introdus în alimentație. Deoarece poate traversa placenta cu riscuri posibile asupra fatului, folosirea sa în sarcină nu este recomandată. Au existat numeroase controverse legate de un posibil efect carcinogenic. Zaharina prezintă particularitatea de a lasa, în gură, un gust ușor amărui.
  • aspartamul este un îndulcitor sintetic format din doi aminoacizi: acidul aspartic și fenilalanina. Din acest motiv, el este contraindicat la pacienții cu fenil-cetonurie. Are o putere de îndulcire foarte mare, fiind de aproximativ 200 de ori mai dulce decât zahărul. Prin metabolizare, aspartamul genereaza 4 kcal/g (ca toți aminoacizii de altfel). Studii stiinţifice au acuzat aspartamul, pe care îl bem odată cu sucurile light, ca fiind dăunător asupra sănătăţii, cauzând dureri de cap, depresii, dureri abdominale şi ameţeli.
  • ciclamatii sunt săruri de sodiu sau de calciu ale acidului ciclamic. Ei au o putere de îndulcire de 30 de ori mai mare decât cea a zahărului. O tabletă de ciclamat de sodiu conține aproximativ 100 mg substanță activăm iar doza maximă admisă este de 2.5 mg/kg/zi, ceea ce înseamnă 1-3 tb pe zi. Datorită unor efecte adverse , nu este aprobat în Statele Unite ale Americii și în unele țări europene.

 

Green Sugar este revelația dulcelui natural. Spre deosebire de alți îndulcitori – chiar și cei naturali, de pe piață, tot pe bază de ștevie – Green Sugar este primul al cărui gust a fost stabilizat, adica nu modifică gustul preparatelor pe care le îndulcește. Are profilul de gust cel mai apropiat zahărului, dar este un îndulcitor natural, cu zero calorii și zero indice glicemic, care menține echilibrul glucozei în sânge și stimulează secreția de insulină, reglează mecanismul gastro intestinal și stimuleză activitatea cerebrală. In plus, nu fermentează, crește nivelul energetic al organismului, scade pofta de dulce sau pofta de mâncare!

 

Este recomandat persoanelor aflate la dietă, care suferă de diabet, fenilcetonurie, sindrom de colon iritabil și colită de fermentație, iar în cazul persoanelor supraponderale, extractul de Stevia Rebaudiana creează o senzație de sațietate, având o acțiune dublă asupra centrului foamei din creier și asupra terminațiilor nervoase din stomac.

Nu produce carii și nu prezintă riscul cancerigen al îndulcitorilor sintetici, are acțiune anitibacteriană și antifungică, nu produce dependență prin administrare pe termen îndelungat. Nu are în compoziție materii prime modificate genetic (de fapt, nu are nimic altceva în compoziție decât cele două ingredient natural menționate mai sus), se prelucrează termic (vezi pozele prăjiturilor) deci…spor la gătit.

 

Și, poate cel mai important aspect, Green Sugar se gătește fără probleme, la temperaturi de până la 180 grade, fără să schimbe gustul prăjiturilor, al budincilor sau al altor preparate! Este un produs al Laboratoarelor Remedia și se găsește și în farmacii sau direct pe site-ul de prezentare, www.greensugar.ro.

 

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Life Style

Ce a îndurat Raluca Badulescu pentru a-si achizitiona un articol vestimentar?

Published

on

Foto Credit: KANAL D
 

Fiecare aparitie publica a Ralucai Badulescu, unul dintre juratii emisiunii “Bravo, ai stil!”, nu poate trece neobservata, vedeta obisnuindu-si fanii cu un stil vestimentar extravagant, ce a consacrat-o de-a lungul anilor, in showbiz-ul autohton. Un fashion icon pentru tinerele generatii, Raluca Badulescu a povestit, in exclusivitate, ca dragostea ei pentru moda a impins-o la lucruri inimaginabile.

Vedeta a marturisit ca, in urma cu cativa ani, in timp ce se afla la Londra, pentru a-si achizitiona un articol vestimentar dupa care tanjea, a “strans cureaua”, economisind banii pana la limita subzistentei. Sacrificiul suprem pe care l-a facut la acea vreme, pentru o piesa mult dorita, a meritat tot chinul, dupa cum povesteste vedeta.

 “Acum cativa ani am fost la Londra, pentru vreo 3 zile. Mi-am dat toti banii pentru a-mi cumpara o jacheta de piele foarte scumpa; asa ca pana la revenirea in tara, am mancat un burger pe zi si am baut apa de la robinet, de la hotel. Mi-am pastrat doar banii pentru taxi, ca sa ajung la aeroport. Si acum am jacheta aceea de piele, mov… M-am bucurat cand am urcat in avion si am primit de mancare. Si ma uitam la persoana de langa mine, din avion, si era asa, un pic <scarnav> la mancare si nu prea manca. As fi vrut sa ii cer mancarea. Dar cine s-a intors acasa cu jacheta aceea si cine a suferit pentru ea? Eu, normal.  Sunt in stare sa nu mananc pentru a-mi cumpara ceva care imi place”, a povestit Raluca Badulescu.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Loredana a petrecut o vacanță exotică uimitoare în Thailanda

Published

on

 

Loredana a reușit să își rezerve cinci zile de vacanță de neuitat între proiectele sale de televiziune și repretițiile pentru musical-urile Mamma Mia și We Will Rock You.

Artista a petrecut un mini-sejur exotic în Thailanda, alături de fiica ei, Elena, alegând ca destinație capitala țării, Bangkok, dar și insula Koh Samui.

 

Pentru a ajunge la destinație rapid, fără conexiuni lungi și obositoare, și pentru a se bucura de un zbor foarte confortabil, vedeta a zburat în indepărtata țară asiatică, de la București, cu flydubai și, de la Dubai, după o conexiune de doar două ore, cu Emirates. Pentru a se bucura de un confort maxim, și a nu simți diferența de fus orar și a ajunge la destinație odinite, au ales să zboare Business Class, având scaune ce se transformă printr-o simplă apăsare de buton într-un pat la 180 de grade, fiecare dotat cu saltea moale, perne și pături călduroase.

 

„Am avut doar cinci zile la dispoziție, așa că era important să le trăim intens, fără a fi afectate de jet leg. De aceea am ales cea mai rapidă și confortabilă rută, de la București spre Thailanda. Am zburat până la Dubai cu flydubai, am avut o conexiune de doar două ore, și am continuat călătoria cu Emirates până la destinație. În timpul zborului am urmărit cele mai noi filme de la Hollywood, precum câștigătorul Oscarului de anul acesta, Green Book, ne-am delectat cu un meniu divers, a la carte, și am avut parte serviciile impecabile pentru care este renumită echipa Emirates. A fost un zbor de aproape șase ore, dintre care patru le-am petrecut dormind confortabil pe patul pliant, astfel că am ajuns în Bangkok pline de energie, după un somn odihnitor”, declară Loredana.

 

Ajunse la destinație, în Bangkok, Loredana și Elena au ales să se cazeze într-un nou hotel central, aproape de zona lor preferată a orașului, lângă râul Chao Phraya. Au stat, timp de două nopți, într-un apartament spațios de la Marriott Surawongse, la etajul 24, cu vedere spre mulțimea de zgârie nori impresionanți ai orașului. La ultimul nivel al clădirii se află o piscină infinită unde în timpul zilei s-au răcorit și au făcut plajă la cele 34 de grade din atmosferă, iar seara, de la barul Yao, de pe acoperișul clădirii, au dansat pe muzica DJ-lui și au admirat priveliștea impresionantă asupra Bangkok-ului.

 

“Am mai fost la Bangkok, însă de aceasta data am ales cel mai nou hotel deschis în această metropolă incredibilă. Ne-am cazat într-un suite la Marriott Surawongse, locul perfect pentru a explora orașul. În timpul zilei, am colindat magazinele cu produse vestimentare tradiționale, ale unor designeri locali, precum și food market-urile, eu fiind o mare iubitoare a bucătăriei tradiționale thailandeze”, continuă Loredana.

După două zile petrecute în Bangkok, Loredana și Elena au luat un zbor intern și au ajuns, după o oră, pe insula Koh Samui, pentru trei zile de relaxare pe plaja cu nisip fin.

“A fost pentru prima dată când am ajuns pe insula Koh Samui. Știam că, spre deosebire de Phuket, care e foarte comercială și aglomerată, Samui este pentru cei care vor mai multă relaxare, liniște, să se bucure de natură și de locurile exotice, retrase ale insulei. Ne-am cazat la Avani Samui, un resort retras, în sudul insulei, unde se află o lagună liniștită. Este un loc unde te simți conectat cu natura. Resortul este minimalist, cu vile retrase, printre palmieri și vegetație luxuriantă. De pe plaja resortului am luat într-o zi o barcă tradițională thailandeză, iar căpitanul ne-a dus pe o insulă paradisiacă, izolată, cu nisip alb și fin și apă limpede, ca de cristal. A fost superb, ne-am bucurat de minunățiile pe care ni le oferă natura și de energia specială a locului. Într-o seară am mers până în zona centrală a insulei unde se află multe restaurante și cluburi, și ne-am bucurat de viața de noapte colorată a locului”, povestește Loredana.

 

După trei zile petrecute în Koh Samui, artista și fiica ei au luat zborul intern spre întoarcere în Bangkok, de unde s-au îmbarcat în avionul Emirates pentru a se întoarce acasă.

De această dată artista s-a bucurat de experiența unică și extravagantă de zbor de la First Class.

“La întoarcere spre Dubai, m-am bucurat de cea mai spectaculoasă experiență pe care o poate avea cineva într-un avion. Am avut propriul meu apartament în cer, așa cum numai la Emirates mai poți găsi. Aici te bucuri de intimitate pentru că ușile apartamentului se închid automat, ai un scaun ce se tranformă în cel mai confortabil pat, o plasmă uriașă pentru a te uita la filme, birou cu agendă de piele, un bar în miniatură și chiar și o oglindă pentru make-up. Stewardesele te servesc cu cafea arabică autentică, șampanie și fel și fel de răsfățuri. Ajungi la destinatie mai fresh decat ai plecat”, povestește Loredana.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Indeplineste-ti dorintele cu o noua colectie Pandora Wish

Published

on

 

Îndrăznește să îți exprimi felul de a fi în moduri nelimitate, cu noua Colecție PANDORA Wish, ale cărei piese sunt inspirate de motivul „wishbone”, fiind special create pentru a fi purtate suprapuse și a-ți aduce un plus de strălucire. Realizate din metale prețioase minunate, de înaltă calitate, precum argintul 925 glacial și sclipitorul PANDORA Shine, noile bijuterii PANDORA Wish conturează un stil diafan, în care fiecare dorință a ta sclipește.

Sezonul acesta, adu-ți degetele în centrul atenției și conferă-le un plus de eleganță cu inelele feminine și delicate „Dorință strălucitoare”, atent meșteșugite de artizani talentați, fiind realizate din argint 925, PANDORA Shine și PANDORA Rose, și împodobite cu zirconiu cubic strălucitor. Poartă-le suprapuse și creează combinații minimaliste, dar versatile, între metalele prețioase.

Dorește-ți mai mult – combină, personalizează și potrivește cerceii atemporali „Dorințe clasice” cu brățările fine și colierele „wishbone” din aceeași gamă, inspirate de osul de iadeș, cel care poartă noroc și ne îndeplinește visurile. Tăietura de tip „rose” a pietrelor și zirconiul cubic sclipitor luminează orice look și atrag privirile tuturor.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending