Connect with us

ALL MEDIA

Prezentarea generală a televiziunii partenere TVT 89 – “SIMTE LIBERTATEA!”

Avatar

Published

on

1. Tema lucrării

 

Prezentarea generală a televiziunii partenere  TVT 89 – “SIMTE LIBERTATEA!”

 

2. Obiectivul lucrării de practică

 

Cunoaşterea potenţialului loc de muncă, cu tot ceea ce presupune o televiziune, cunoaşterea echipei de jurnalişti, a publicului căruia i se adresează, precum şi a situaţiei economice a televiziunii respective.

 

3. Descrierea lucrării de laborator

 

SCURT ISTORIC

 

TVT’89 a fost prima staţie de televiziune privată din România şi a rămas în constiinţa publicului din vestul ţării, drept primul canal tv prin care cetăţenii Banatului s-au manifestat liber în primele zile ale revoluţiei române. Managementul defectuos, care a făcut ca resursele materiale să scadă dramatic, au dus în anul 1997 la dispariţia  postului din peisajul mass-media timişorene.

PREZENTARE

 

După 10 ani de pauză, TVT’89 a revenit în anul 2008 în inimile publicului din vestul ţării, cu o nouă echipă, un nou acţionariat şi, cum era firesc, cu o nouă ofertă de programe.

Planificarea investiţiei a pornit de la analizarea concurenţei de pe piaţa audiovizuală regională. Rezultatele au arătat că oferta celorlalte posturi de televiziune din regiune nu răspunde tuturor cerinţelor şi intereselor publicului, lăsând loc pentru inserţia cu succes a unei noi oferte. Astfel, s-a purces la drum, timp de un an pregătindu-se revenirea pe piaţă a televiziunii TVT 89.

 

 

Departe de a minimaliza importanţa şi valoarea competitorilor direcţi, TVT’89  a reuşit  să ocupe nişa lăsată liberă de aceştia, realizând un

program care să satisfacă pretenţiile şi nevoile  comunităţii din regiunea de vest.

Ca viziune editorială, TVT’89  este un post de televiziune echilibrat, puternic şi modern, orientat cu precădere pe producţia de ştiri, reportaje, talk show-uri în direct, emisiuni  culturale, economice, sportive, de divertisment şi filme documentare.

TVT’89 se adresează cu precădere publicului tânăr şi adult, dinamic şi adaptabil la o realitate în permanentă schimbare.

Staţia emite prin satelit şi  prezintă evenimente din viaţa comunităţii din judeţele Timiş, Arad, Caraş Severin, Mehedinţi , Hunedoara, Bihor, şi nu numai.

TVT’89 este o investiţie privată, care realizează un serviciu public, în spiritul libertăţii de exprimare, după cele mai exigente reguli jurnalistice şi ale bunului simţ. Politica editorială a postului se pliază pe nevoile cetăţeanului. Ea poate fi definită ca fiind echilibrată şi echidistantă.

 

ECHIPA

 

TVT’89 se bazează în acest moment pe un colectiv cu o experienţă de peste 10 ani în audiovizual. Acestei echipe i s-au alăturat jurnalişti tineri, în general studenţi din cadrul universităţilor timişorene.

Echipa TVT’89 respectă întodeauna nevoia de informare nealterată şi cunoaştere a publicului telespectator.

TVT’89 a atras în echipa sa profesioniştii din regiune. Corespondenţii nostri regionali transmit zilnic ştiri şi informaţii din vestul şi sud-vestul ţării. Cu toţii au pregătire universitară (cu excepţia celor care sunt în perioada studiilor superioare), Toţi jurnaliştii de astăzi ai TVT 89 au participat la diferite stagii de pregătire, în vederea completării cunoştinţelor în  domeniul audiovizual

 

PUBLICUL ŢINTĂ

TVT’89 se adresează  cu predilecţie tinerilor şi adulţilor, dar nu sunt neglijate nici persoanele de vârsta a treia. Prin programele realizate şi prezentate, TVT 89 se îndreaptă către publicul cu un  nivel de pregătire

 

 

mediu şi superior, un public larg, cu gusturi variate,  activ şi dornic să fie cât mai bine informat.

 

SITUAŢIA ECONOMICĂ

 

Deschiderea postului TVT’89 a înseamnat o investiţie de peste  1.500.000 de euro, din care peste 500.000 de euro au fost alocaţi construirii unei clădiri moderne, destinată exclusiv pentru activităţi specfice unui post de televiziune. Echipamentele HD şi dotările necesare unui post de televiziune modern depăşesc 1.000.000 de euro.

 

PREZENTAREA ECHIPEI REDACTIONALE

 

Pentru a putea crea o ştire, un reportaj, o emisiune este nevoie de cunoaşterea departamentelor dintr-o televiziune, caracteristicile fiecărui departament, precum şi fiecare meserie în parte. După însuşirea cunoştinţelor teoretice, se trece la realizarea propriu-zisă a materialului jurnalistic, trecând , pas cu pas, prin unul din următoarele departamente:

 

Departamentul de ŞTIRI

 

Departamentul de ştiri este format din 10 echipe mobile, formate din  reporteri şi cameramani. Pe lângă staţia din Timişoara, TVT’89 are birouri de presă în Arad, Reşiţa, Deva şi Drobeta Turnu Severin, asigurând astfel, acoperirea regională a celor mai importante evenimente ale zilei.

La TVT’89 realitatea este exprimată riguros, asigurând telespectatorilor o informare corectă, imparţială şi echidistantă.

Departamentul de ştiri realizează în fiecare zi patru ediţii de ştiri regionale, abordând subiecte de interes pentru comunităţile din cele şase judeţe ale ţării: Timiş, Arad, Caraş Severin, Mehedinţi, Bihor şi Hunedoara.

Tot în cadrul departamentului „Ştiri”, activează şi un mini departament „Sport”, care asigură, zilnic, informaţii sportive privind toate disciplinele active în partea de vest a României. Evenimentele cu un mare impact la public sunt transmise în direct, oferind astfel consumatorilor de televiziune, cu predilecţie iubitorilor de sport, posibilitatea de a urmări toate evenimentele majore din zonă.

 

Departamentul de PRODUCŢIE – PUBLICITATE

 

 

Departamentul producţie – publicitate se ocupă de concepţia şi realizarea videoclipurilor şi a filmelor de prezentare. Echipa lucrează

împreună de zece ani şi a realizat până în acest moment producţii pentru Coca Cola, Linde Gaz, Mondo Plast, Retim Ecologic Service, Continental, BCS, Uzina de Vagoane Arad, AUTO-CLUB, PRO-CAR, Camille Internaţional Canada, Schuring-Germania, Mondo Style, AEM, Casa Auto Mercedes etc.

 

Departamentul de PROGRAME

 

TVT’89 a creat o strategie de programe, care se bazează pe necesităţile şi nevoia de informare a publicului din regiunea de Vest. Grila de programe este realizată în jurul celor patru ediţii de ştiri regionale, transmise în direct de luni până sâmbătă de la orele 8:00, 18:00, 20:00 şi 22:00.

Publicul din regiunea de vest a ţării, poate viziona la TVT’89, talk show-uri în direct, cu caracter  cultural, economic, sportiv, emisiuni de divertisment, programe pentru minorităţi, filme documentare, filme seriale, reportaje şi transmisiuni sportive  din mijlocul evenimentelor, care au loc în regiune. Grila de programe este acoperită în proporţie de 60% cu producţii proprii şi 40% cu producţii  contractate de la distribuitori externi.

În afara unui procent rezervat parteneriatelor, producţia se desfăşoară în cea mai mare parte in-house, iar politica de achiziţii de programe este limitată.

 

Principalele emisiuni:

 

Cronica zilei –  de luni până vineri, ora 21,00. Este o emisiune informativă, desfăşurată într-un cadru elegant, cu politeţuri măsurabile, dar şi cu incisivitate obiectivă. De luni până vineri, de la ora 21:00 încercăm să aducem în căminele tuturor celor care aleg să ne urmărească, cel mai important eveniment al zilei respective.

Cronica zilei nu urmăreşte, cu orice preţ senzaţionalul şi nici nu şi-a propus să “demoleze” oameni şi instituţii, ci pur şi simplu intenţionează să reliefeze viaţa noastră de zi cu zi, cu bune şi rele şi, de ce nu, să-i şi “urecheze”, atunci când situaţia o impune, pe cei care prin ceea ce fac sau prin ceea ce nu fac, ne creează greutăţi, deservicii, disconfort.

Lucrurile rele şi, deopotrivă, cele bune sunt dezbătute în studiourile TVT 89 cu “actorii” principali ai evenimentelor cu pricina şi ajung la

 

dumneavoastră nealterate, nedirecţionate şi neretuşate. Tocmai de aceea, mai ales în vremurile pe care le trăim, “Cronica zilei” vine înspre

dumneavoastră nu doar cu subiecte incendiare (care în general au o tentă negativă), ci şi cu excelenţe profesionale şi morale locale. Cronica zilei spune NU subiectelor care duc la tâmpirea colectivă şi la propagarea cu neruşinare a prostului gust.

 

Bună dimineaţa – De luni până vineri, în intervalul orar 07,00 – 10,00. Fiecare dintre noi îşi doreşte să înceapă ziua cât mai bine posibil. Vrem să prevenim orice incident nefericit care ne-ar putea strica ziua. Înainte de a merge la servici, primim informaţii utile din vestul ţării, direct de la surse. TVT 89  prezintă la prima oră ştiri calde din regiune, revista presei, informaţii despre vreme, info-utile, trafic regional şi horoscop şi are zilnic invitaţi care îi ăcarcă pozitiv pe telespectatori.

 

Audienţă regională – marţi, de la ora 23,00.  TVT 89 te pune faţă în faţă cu primarul comunităţii în care trăeşti. Vei înţelege mai bine ce se întâmplă în primării şi, mai ales, ce decid aleşii pentru tine. Petronela Axinte vă propune o serie de subiecte care ne frămâtă pe toţi, în fiecare zi: drumuri, deşeuri menajere, servicii sociale, birocraţie, proiecte, licitaţii… mascate, management… defectuos. Audiţienţă regională este mai mult decât un talk show de televiziune. Este o punte de legătură între cetăţeni şi cei pe care i-au ales.

 

Masa presei – luni, de la ora 23,00 – Competiţie, performanţă, talent, dedicaţie, viteză, acţiune, degringoladă, contradicţie. La Masa presei se dezbat subiecte actuale din lumea sportului.  TVT 89  promovează în această  emisiune toate ramurile sportive, promovează performanţa şi elitele din acest minunat domeniu.

 

Sănătate curată – miercuri, de la ora 17,00. Sănătate curată este o emisiune săptămânală, în care se dezbat teme de actualitate din lumea medicală şi sunt prezentate noutăţi în domeniu, metode moderne de tratament şi diagnosticare. În fiecare ediţie, telespectatorii  pot adresa  întrebări în direct invitaţilor din emisiune.

 

Portret – duminica, ora 20,00. Scriitori, actori, artişti plastici, politicieni, sportivi, muzicieni… şi nu numai. Personalităţi şi oameni remarcabili care au

 

ceva de spus sau care şi-au lăsat amprenta asupra societăţii. Emisiunea Portret aduce aceşti oameni mai aproape de noi, ca să îi cunoaştem mai

bine.  Vom afla poveştile lor de viaţă, cu realizări şi eşecuri, bucurii şi regrete, familie şi carieră. Îi vom surprinde în mediul lor, acasă sau la birou, pe scenă, în atelier, în fotografiile din copilărie…

 

O poveste şi un cântec –  vineri, ora 23,00. O poveste şi un cântec este o împletire de cântece minunate, cu poveşti interesante din viaţa interpreţilor de muzică populară.

Poveşti de dragoste, poveşti triste, întâmplări inedite, secrete bine ascunse, vor dezvălui interpretul atât ca om, cât şi ca artist. Îl puteţi vedea şi într-o altă postură, diferită de cea cu care eraţi obişnuiţi până acum. Puteţi dialoga cu invitatul în direct prin intermediul telefonului.

Izvor de cântec – sâmbătă, ora 21,00. Un izvor de cântec, joc şi veselie vă bucură sufletele în fiecare sâmbătă seara începând cu ora 21.00. Luminiţa Istodor vă oferă cântece minunate, din toate zonele ţării, care pătrund în casele dumneavoastră, aducându-vă un strop de bucurie.

Prin intermediul nostru puteţi oferi dedicaţii muzicale persoanelor iubite, în direct prin telefon sau prin scrisorile trimise pe adresa redacţiei noastre.

 

Cronica săptămânii – duminică, ora 18,00. TVT 89 prezintă telespectatorilor o retrospectivă a săptămânii, a celor mai importante evenimente petrecute în vest.

 

Armonii simfonice – sâmbătă, ora 15,00. Se adresează iubitorilor muzicii culte. Armonii simfonice prezintă cele mai reprezentative momente din concertele susţinute de artiştii Filarmonicii Banatul din Timişoara, dar şi a invitaţilor din străinătate.

 

Regia de emisie:

– se realizează regia de producţie  şi cea de emisie (MCR) – se transmit emisiunile în direct sau cele înregistrate, plus ştirile

– se stochează, paţial, materialele difuzate – materialele montate în linia de montaj, materialele înregistrate, materialele transmisiilor în direct, materialele ce urmeză a fi difuzate în reluare

 

Editare imagine

 

TVT 89 are 5 linii de montaj:

– se descarcă materialele filmate pe teren

– se înregistrează sunetul (vocea), se realizează comentariul

– se editează materilalele video şi audio

– se exportă materialele în regia de emisie

– se aleg şi se arhivează materialele care prezintă interes

 

4. Echipamente utilizate

 

TVT’89 a investit de la început în echipamente de ultimă generaţie. Dotarea tehnică se bazează pe noul sistem HD. În acest moment, toate departamentele sunt dotate cu aparatură performantă, în pas cu noile cerinţe din domeniu.

Echipamentele pentru producţie şi post producţie sunt non lineare, iar emisia este parţial automatizată.

 

5. Rezultate aşteptate

 

La finalul stagiului de practică, studentul să cunoască temeinic tot ceea ce înseamnă şi presupune o televiziune.

 

6. Exemplu de rezultat aşteptat (studiu de caz/aplicaţie)

 

Proiectul TVT 89 a continuat şi în acest an (2011) cu achiziţionarea pachetului majoritar al Radio Televiziunii Arad şi semnarea unui contract de afiliere cu staţia UNU TV din Deva. Acest lucru ne va da posibilitatea să reconfigurăm atât structura postului TVT 89, cât şi formatele producţiilor. La TVT 89 telespectatorii nostri vor avea posibilitatea să urmărească duplex-uri pe axa Timişoara , Arad, Hunedoara din mijlocul comunităţilor din regiune. Telespectatorii TVT 89 vor putea urmări producţii inedite cu locuri şi oameni din Vest. În dezbaterile publice realizatorii emisiunilor  vor aborda  subiecte care îi privesc pe telespectatori în mod direct. Cu alte cuvinte TVT 89 se va transforma într-un post regional divers, cu specific regional 100%.

Dat fiind acest proiect de anvergură, este foarte posibil ca unii dintre practicanţi să-şi găsească un loc de muncă tocmai la televiziunea unde au făcut stagiul de practică, în cadrul acestui proiect.

Sursa :  Ghidurile de Practica, proiect “Practicantii de azi, profesionistii de maine ai televiziunilor”

Stagii de practica SIGMA TV

www.sigmatv.pub.ro

Comentarii

ALL MEDIA

6 idei pe care să le încerci dacă îți redecorezi dormitorul

Avatar

Published

on

Dormitorul este pentru mulți dintre noi cel mai personal loc din locuință. 

Acolo ne recreăm, luăm o pauză, ne relaxăm și totodată este locul unde ne reîncărcăm bateriile după o zi lungă și obositoare de muncă.

De aceea dormitorul este probabil locul care îți ocupă cel mai mult timp atunci când este renovat. Fie că vorbim de mici modificări sau schimbări radicale.

De aceea astăzi astăzi am să-ți împărtășesc câteva sfaturi dacă ești în căutare de idei pentru redecorare.

6 idei dacă îți redecorezi dormitorul:

Lumina

Dacă îți redecorezi dormitorul de la început și te-ai decis să depui foarte mult efort în el un aspect care ar trebui să te preocupe este lumina încăperii.

Este foarte important să-ți luminezi dormitorul după bunul plac. Poate ești genul de persoană căreia îi plac spațiile mai puțin luminate sau din contră, care nu se simte în largul ei dacă nu este lumină din abundență.

Lumina joacă un rol important asupra stării pe care o ai într-o încăpere. De aceea ar trebui să te gândești de la începutul renovării cât de multă lumină îți dorești.

Decide de la început locurile în care vrei să amplasezi becurile pentru că va fi destul de muncă depusă aici și probabil să faci puțină mizerie (de aceea îți recomand să faci asta la început).

Culorile pereților

Din nou, aici depinde de preferințele tale.

Poate ești genul de persoană care preferă culorile mai reci precum albul, griul sau albastru. Ori preferi culorile calde precum maro, crem sau orice altă nuanță ce conține galben sau orange.

Totuși ține minte, dacă o încăpere are culoare pereților albă sau ceva asemănător încăperea va părea mult mai mare față de realitate.

Dacă ai un dormitor mai mic atunci probabil acesta este un truc pe care să-l aplici.

Tapet

Tapetul este una dintre cele mai bune decizii dacă ești o persoană care se plictisește foarte repede.

Dacă alegi să renovezi pereții dormitorului folosind tapet în loc de vopsea atunci îți va fi mult mai ușor să schimbi tapetul odată ce te plictisești.

Iar partea bună este că tapetele sunt destul de ieftine și cu siguranță poți găsii ceva care să fie pe placul tău.

Spațiu de citit

Dacă ești un cititor înrăit și ai un dormitor destul de mare probabil incorporarea unui spațiu de citit ar fi o idee genială.

Cititul în pat nu este întotdeauna cel mai plăcut lucru. De aceea poți adăuga în unul din colțurile dormitorului tău un fotoliu confortabil, o măsuță de cafea și o lampă pentru a-ți crea propriul colț de citit.

Eventual dacă îți permite spațiul și îți dorești să ai toate cărțile la-ndemână poți aduce întreaga bibliotecă în dormitor.

Poate chiar îți vei redecora dormitorul în funcție de acest colț.

Flori de interior

Probabil un aspect des uitat cu privirea sunt florile de interior.

Pe cât de simplu și banal pare, o simplă floare de interior poate aduce personalitate unei încăperi.

Totodată ele generează și oxigen ajutând la filtrarea aerului.

Iar dacă nu ești genul de persoană care să aibă grijă de flori nu este vreo problemă pentru că sunt foarte multe specii de plante care necesită foarte puțină mentenanță spre deloc.

Rafturi 

Dacă nu vrei să investești prea mult timp, efort sau bani în redecorarea dormitorului tău, dar totuși vrei o schimbare probabil adăugare unor rafturi este cea mai bună alegere pentru tine.

Sunt foarte ușor de făcut, poți chiar improviza niște astfel de rafturi din lădițe de lemn pe care le prinzi pe perete.

Sau dacă vrei ceva mai solit poți opta pentru plăcuțe de lemn tratat. Oricare ar fi alegerea ta va arăta fenomenal pe perete.

Și nu numai că va oferii un aer nou camerei tale, dar te va ajuta să mai eliberezi din spațiul ocupat de obiectele care se află pe jos.

Acestea au fost câteva sfaturi pe care le poți încerca și tu dacă te gândești să îți redecorezi dormitorul.

Comentarii

Continue Reading

ALL MEDIA

Top 5 sfaturi pentru a te mentine in forma fara sa mergi la sala de sport

Avatar

Published

on

Din ce in ce mai multi oameni pun accent pe felul in care arata si se ingrijesc de aspectul lor fizic mergand la sala de fitness, practicand un anumit sport, mancand sanatos. Din pacate, perioada pandemiei cu Coronavirus a schimbat radical modul de viata al oamenilor, obligandu-i pe acestia sa stea mai mult in casele lor. Statul in casa inseamna si mancat excesiv, inseamna si miscare mai putina si un aspect fizic schimbat.

Cu toate acestea, sunt actiuni pe care oamenii le pot face pentru a se mentine in forma, sunt exercitii pe care le pot practica si acasa, fara a merge la sala de sport. In cazul in care doamnele si domnisoarele nu au imbracamintea adecvata pentru a face aceste exercitii, pot comanda online in conditii de deplina siguranta treninguri dama, precum si compleuri dama de cea mai buna calitate, compleuri formate din bustiere si pantaloni sport scurti, trei sferturi sau lungi pentru a se simti lejer atunci cand fac exercitiile.

 

Ce trebuie sa faci pentru a te mentine in forma stand acasa pe perioada pandemiei cu Coronavirus?

Persoanele care doresc sa se mentina in forma stand acasa trebuie sa urmeze aceste cinci reguli de aur si nu vor avea probleme cu greutatea si cu aspectul fizic

  • In primul rand, mersul pe jos este esential. Plimbarile sunt interzise in perioada pandemiei, insa sunt permise in curte si in jurul blocului, ceea ce inseamna ca nimic nu ii poate impiedica pe oameni sa se mentina in forma mergand pe jos. Exista chiar si aplicatii pe telefon care numara pasii pe care oamenii ii fac zilnic, iar acestea se vor dovedi foarte utile pentru cei ce doresc sa se mentina in forma.
  • Un alt sfat important este legat de alimentatia. Chiar si in perioada in care stau acasa, oamenii tot au posibilitatea de a comanda mancare sau sunt tentati sa aiba gustari consistente si dese, sa gateasca foarte multe feluri de mancare si sa isi puna ambitia se le si termine, pentru a face economie financiara. Alimentatia trebuie sa fie compusa din produse de buna calitate, preponderent fructe si legume, lactate si branzeturi usoare, supe si ciorbe, fara mancaruri grase si prajite pentru a se mentine in forma.
  • O alta masura pe care o pot lua persoanele care stau acasa pentru a arata bine este sa faca exercitii fizice in interiorul apartamentului sau in curte. Online sunt o multime de programe de exercitii fizice mai mult sau mai putin solicitante, gratuite, pe Youtube sau pe site-uri specializate, precum si grupuri pe site-urile de socializare in care mai multe persoane se pot intalni la o anumita ora din zi pentru a face exercitii in grup. Pe Maroko.ro gasesti o gama variata de compleuri dama.
  • Persoanele care doresc sa se mentina in forma fizica de invidiat si au copii sau animale de companie pot sa opteze pentru joaca in interior sau in aer liber cu acestea. Plimbarile cu copiii sau cu animalele de companie, minim 30 de minute zilnic, precum si reprizele de joaca intensa pot face minuni!
  • Nu in ultimul rand, cei care vor sa se mentina in forma acasa trebuie sa bea suficient de multe lichide, apa plata si ceaiuri neindulcite.

Comentarii

Continue Reading

Radio

Recorduri de audienţă la Radio România Actualităţi

Avatar

Published

on

Radio România Actualităţi este lider de piaţă atât la nivel naţional, cât şi în mediul urban, potrivit celui mai recent sondaj publicat, luni, de Asociaţia pentru Radio Audienţă (ARA). La nivel naţional, RRA are o cotă de piaţă de 13,1%, în timp ce în mediul urban a ajuns la o cotă de 14,5 %, înregistrând o creştere cu 2,2 procente.

În Bucureşti, Radio România Actualităţi este lider absolut având cea mai mare cotă de piaţă (14.3%) şi depăşind staţiile concurente şi în ceea ce priveşte numărul de ascultători (217.000). Este pentru prima dată după mulţi ani când RRA redevine lider de audienţă în Bucureşti (Daily Reach şi Market Share).

Datele sondajului ARA indică, de asemenea, că în perioada ianuarie – aprilie, în plină perioadă de pandemie, peste 1,7 milioane de ascultători au ales Radio România Actualităţi pentru a se informa.

Pe fondul unei perioade complicate, când nevoia de informaţie promptă şi corectă a fost mai acută ca niciodată, Radio România Actualităţi a înţeles că misiunea publică înseamnă responsabilităţi sporite şi a adaptat programele în dorinţa de a fi cât mai utili ascultătorilor. Aşa a apărut, la începutul lunii aprilie, emisiunea România – stare de urgenţă, o producţie care a adus în prim plan ultimele ştiri şi analize despre situaţia generată de pandemie atât în ţară, cât şi în străinătate, mai ales acolo unde trăiesc mari comunităţi de români.

Radio România Actualităţi mulţumeşte ascultătorilor săi pentru încrederea acordată!

Valul de primăvară al Studiului de Audienţă Radio a fost realizat în perioada 6 ianuarie – 26 aprilie, de către IMAS – Marketing şi Sondaje şi Mercury Research. În cadrul cercetării s-a măsurat audienţa posturilor de radio la nivel naţional, respectiv în urban, rural şi în municipiul Bucureşti.

Eşantionul are un volum de 11.010 de persoane, cu o eroare maximă de eşantionare de ±0,9%. În mediul urban s-au realizat 7.708 interviuri, în mediul rural s-au realizat 3.302 interviuri, iar în Bucureşti s-au realizat 1.809 interviuri. În eşantion au fost incluse 1.875 localităţi, dintre care 67 localităţi urbane de peste 30.000 de locuitori, 239 de localităţi urbane cu mai puţin de 30.000 de locuitori, 340 de localităţi rurale cu peste 5.000 de locuitori şi 1.229 de localităţi rurale cu mai puţin de 5.000 de locuitori.

Măsurarea audienţei posturilor de radio în cadrul SAR s-a realizat pe baza metodei rememorării audienţei din ziua precedentă (Day After Recall), la care apelează cele mai multe dintre sistemele de măsurare existente pe plan internaţional, metodologie recomandată de EBU (European Broadcasting Union) şi ESOMAR (European Society for Opinion and Marketing Research).

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0