Connect with us

Eurovision

Prima melodie compusă de un computer a fost lansată în deschiderea concursului Eurovision 2019

Avatar

Published

on

La Tel Aviv a avut loc ieri deschiderea competiției Eurovision 2019 dar și un eveniment istoric pentru comunitatea locală cunoscută pentru spiritul său antreprenorial orientat spre inovație tehnologică și creativitate digitală.  A fost lansată prima melodie compusă de către un program informatic de învățare computațională (n.red. machine learning), inspirată de competiția Eurovision de anul acesta. Gândită ca un duet, melodia este interpretată de artistul Izhar Cohen (primul câștigător al Eurovision din Israel, 1978) și programul informatic, devenind imnul neoficial al evenimentului.

 

Este știut faptul că inteligența artificială a concurat cu cei mai buni jucători de șah sau de GO și a ieșit învingătoare. Dar oare este posibil ca un computer să scrie și o melodie dedicată concursul Eurovision? Un proiect extraordinar și multi-disciplinar a răspuns la această întrebare reunind un grup de artiști, muzicieni, programatori și antreprenori israelieni care au utilizat tehnologia AI și tehnologia de învățare computațională de la Oracle pentru a explora și a dezvolta creativitatea umană.

 

Echipa care s-a ocupat de proiect a adunat într-o rețea neuronică artificială sute de melodii și versuri. Algoritmii au produs mii de linii melodice și versuri noi, dintre care câteva note au fost selectate cu grijă și au fost „îmbinate” într-un singur cântec. Rezultatul obținut este piesa „Blue Jeans & Bloody Tears”, scrisă și compusă în totalitate de inteligența artificială. Cântecul celebrează concursul Eurovision – atmosfera sa ușor melodramatică, estivală, condimentată cu umor și momente de neuitat.

 

Izahar Cohen este interpretul „uman” al duetului. Tot el a fost și primul reprezentant israelian care a adus concursul  in țara sa prin intermediul piesei câștigătoare „Abanibi” (1978).

 

Cum au reușit?

  • Mintea creativă din spatele acestei idei este Nimrod Shapira, director creativ și artist digital.
  • Echipa de experți din cadrul Oracle a construit algoritmii Oracle Cloud, care au generat mii de melodii noi din alte sute de texte date spre analiză.
  • Poetul și programatorul, Eran Hadas a construit algoritmul care creează mii de noi versuri din alte sute de versuri.
  • Cele mai potrivite melodii și versuri au fost selectate de compozitorul Amir Sheinfeld. Acesta a participat la colectarea și asamblarea materialului alături de Ben Sheflen, Nimrod Shapira și Avshalom Ariel.
  • Directorul musical este Avshalom Ariel, tot el fiind și producatorul melodiilor „Toy” (premiul Eurovision 2018) și „Bassa Sababa” interpretate de Netta.

 

 

 

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Eurovision

Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat participarea la Eurovision 2020

Avatar

Published

on

Consiliul de Administraţie (CA) al TVR a aprobat participarea României la cea de-a 65-a ediţie a Eurovision Song Contest (ESC), în limita unui buget care va fi aprobat şi alocat proiectului prin Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pe anul 2020.

 

Potrivit calendarului stabilit de European Broadcasting Union (EBU), organizatorul concursului, lista finală a ţărilor înscrise urmează a fi anunţată până la finalul anului. Următoarea competiţie muzicală va avea loc în luna mai, la Rotterdam, Olanda, după ce Duncan Laurence a câştigat finala Eurovision 2019 din Israel, cu melodia “Arcade”.

 

Concursul Eurovision este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU – cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

 

Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

 

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, interpretată de Mihai Trăistariu.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Eurovision

Cine este Duncan Laurence castigatorul Eurovisionului din Israel

Avatar

Published

on

Duncan a interpretat impecabil piesa „Arcade” in cadrul finalei, iar atat publicul, cat si juriul de specialitate din cele 41 de tari inscrise in concurs, i-au acordat punctaje maxime. Duncan a fost desemnat castigatorul Eurovision 2019 cu un total de 491 puncte. Lansata alaturi de Universal Music, piesa „Arcade” este produsa de catre Wouter Hardy, mixata de catre Cenzo Townshend (Snow Patrol, U2, Florence + The Machine) si a fost masterizata la legendarele Abbey Road Studios.

Frumoasa balada are deja peste 20 de milioane de ascultari pe platformele de streaming, peste 10 milioane la videoclipul oficial si a intrat in topul global Spotify. In plus, „Arcade” va primi discul de platina pentru vanzari. Olanda va organiza din nou celebrul concurs, la 44 de ani distanta de la anteriorul castigator. Invitatul special al finalei a fost Madonna, care a urcat pe scena Eurovision din Israel şi a interpretat doua melodii: cea mai recentă piesă, Future” feat. Quavo, extrasă de pe următorul său album – “Madame X”, si hitul „Like A Prayer”, care a împlinit anul acesta 30 de ani.

Zece dintre piesele calificate în marea finală Eurovision Song Contest au fost Universal Music. Malta, Albania, Germania, Slovenia, Cipru, Olanda, Grecia, Italia, Australia, Spania sunt ţările ale căror reprezentanţi au concurat pe 18 mai, în marea finala Eurovision.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Eurovision

Madonna concertează astăzi în Marea Finală Eurovision

Avatar

Published

on

26 de țări din 3 continente se vor lupta în aceasta seara pentru marele trofeu Eurovision. Organizatorii au pregătit mai multe surprize pentru audiență dorind sa facă cel mai grandios eveniment din istoria concursului.

În acest sens au fost invitați mai mulți foști câștigători ai festialului precum Conchita Wurst(Austria 2014), Mans (Suedia 2015), Dana international (Israel 1998), Netta (Israel 2018), dar și alte nume sonore din istoria competiției ca Eleni Fouriera(Cipru 2018) și Verka Serducka (Ucraina 2007).

Regina pop, Madona va susține un recital pe perioada votting-ului și va fi al doilea artist mare ce cântă pe scena eurovison după ce în 2016 Justin Timberlake a susținut un recital pe scena din Stockholm.

Seara ne promite o luptă crâncenă și multe multe surprize unind oamenii de pe tot continentul prin muzică.

Tu cum te pragatesti pentru seara asta? Comunica cu cititorii Radar accesând secțiunea de comentarii.

Show-ul este in direct la TVR 1, ora 22.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending

%d blogeri au apreciat: