Prima melodie compusă de un computer a fost lansată în deschiderea concursului Eurovision 2019 - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Published

on

La Tel Aviv a avut loc ieri deschiderea competiției Eurovision 2019 dar și un eveniment istoric pentru comunitatea locală cunoscută pentru spiritul său antreprenorial orientat spre inovație tehnologică și creativitate digitală.  A fost lansată prima melodie compusă de către un program informatic de învățare computațională (n.red. machine learning), inspirată de competiția Eurovision de anul acesta. Gândită ca un duet, melodia este interpretată de artistul Izhar Cohen (primul câștigător al Eurovision din Israel, 1978) și programul informatic, devenind imnul neoficial al evenimentului.

 

Este știut faptul că inteligența artificială a concurat cu cei mai buni jucători de șah sau de GO și a ieșit învingătoare. Dar oare este posibil ca un computer să scrie și o melodie dedicată concursul Eurovision? Un proiect extraordinar și multi-disciplinar a răspuns la această întrebare reunind un grup de artiști, muzicieni, programatori și antreprenori israelieni care au utilizat tehnologia AI și tehnologia de învățare computațională de la Oracle pentru a explora și a dezvolta creativitatea umană.

 

Echipa care s-a ocupat de proiect a adunat într-o rețea neuronică artificială sute de melodii și versuri. Algoritmii au produs mii de linii melodice și versuri noi, dintre care câteva note au fost selectate cu grijă și au fost „îmbinate” într-un singur cântec. Rezultatul obținut este piesa „Blue Jeans & Bloody Tears”, scrisă și compusă în totalitate de inteligența artificială. Cântecul celebrează concursul Eurovision – atmosfera sa ușor melodramatică, estivală, condimentată cu umor și momente de neuitat.

 

Izahar Cohen este interpretul „uman” al duetului. Tot el a fost și primul reprezentant israelian care a adus concursul  in țara sa prin intermediul piesei câștigătoare „Abanibi” (1978).

 

Cum au reușit?

  • Mintea creativă din spatele acestei idei este Nimrod Shapira, director creativ și artist digital.
  • Echipa de experți din cadrul Oracle a construit algoritmii Oracle Cloud, care au generat mii de melodii noi din alte sute de texte date spre analiză.
  • Poetul și programatorul, Eran Hadas a construit algoritmul care creează mii de noi versuri din alte sute de versuri.
  • Cele mai potrivite melodii și versuri au fost selectate de compozitorul Amir Sheinfeld. Acesta a participat la colectarea și asamblarea materialului alături de Ben Sheflen, Nimrod Shapira și Avshalom Ariel.
  • Directorul musical este Avshalom Ariel, tot el fiind și producatorul melodiilor „Toy” (premiul Eurovision 2018) și „Bassa Sababa” interpretate de Netta.

 

 

 

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement
Vedete3 săptămâni ago

Ce bani au câștigat Faimoșii, în reality show-ul fenomen SURVIVIOR ROMÂNIA

Vedete2 săptămâni ago

Scandal monstru la Survivor România! Doi concurenți s-au luat la bătaie pe insulă: „Ai venit să arunci cu noroi în toată lumea!”

Premieră TV2 săptămâni ago

Zece concurente vor intra în cea mai frumoasă competiţie a stilului, la Kanal D2

Reality Show2 săptămâni ago

SURVIVIOR ROMÂNIA. Faimoșii, în pragul disperări nu mai găsesc drumul spre victorie!

Vedeteo săptămână ago

Mihai Zmărăndescu și Remus Boroiu de la Survivor România s-au luat la bătaie înainte de a participa la concurs

Reality Show4 săptămâni ago

VIDEO Ce concurent din tribul Războinicilor a părăsit competiția Survivor România!

Emisiuni3 săptămâni ago

Au început filmările pentru cel de-al 19-lea sezon Te cunosc de undeva!

Premieră TV2 săptămâni ago

Marea premieră a sezonului 11 Chefi la cuțite le aduce lui Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu adversari surpriză la lupta pentru amuletă

Reality Show2 săptămâni ago

Cel mai scandalos concurent din tribul Faimoșilor a părăsit competiția. Dan Pavel: ”Suntem la jumătatea cursei pentru câștigarea marelui premiu

Reality Show3 săptămâni ago

Victorii pentru Războinici, lacrimi și conflicte pentru Faimoși, la Survivor: ”Indiferent de tensiuni, sunt și momente foarte frumoase

AUDIENȚE TV4 săptămâni ago

America Express, pe primul loc în topul audiențelor! A doua imunitate, așteptată cu emoții

Facebook

Advertisement

IN Trending