Primul concert live de pe Youtube - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Life Style

Primul concert live de pe Youtube

Published

on

Concert de debut pentru Orchestra YouTube. Între cei 90 de muzicieni se află şi un român.

YouTube Symphony Orchestra, formată din peste 90 de muzicieni din 30 de ţări, a debutat, miercuri seară, la Carnegie Hall din New York. Între muzicieni s-a aflat şi românul Titus Fluieraş, profesor de vioară la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca.
În urmă cu câteva luni, cunoscutul site YouTube a organizat o preselecţie online. Au fost alese 200 de persoane din cele peste 3.000 care şi-au înregistrat pe site videoclipuri relevante pentru performanţele lor muzicale. Muzicienii finalişti au fost votaţi de vizitatorii site-ului YouTube.

Muzicienii au vârste cuprinse între 15 şi 55 de ani, iar unii dintre ei au avut, cu ocazia concertului de la New York, prima ieşire în afara graniţelor ţării de origine. Muzicienii au avut la dispoziţie trei zile de repetiţii înainte de marele concert.

Programul muzical oferit a inclus lucrări de Bach, Mozart, Villa Lobos, Wagner, Ceaikovski, Lou Harrison, John Cage, şi o piesă scrisă special pentru eveniment de compozitorul chinez Tan Dun – Internet Symphony No. 1 Eroica.

you-tube

Orchestra YouTube a fost dirijată de Michael Tilson-Thomas, directorul muzical al Filarmonicii din San Francisco.

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending