joi, februarie 22, 2024

PUBLICITATE@RADARDEMEDIA.RO

More
  AcasăEVENTSSpectacolePrimul Festival Internaţional Sergiu Celibidache – momente speciale, în premieră şi exclusivitate...

  Primul Festival Internaţional Sergiu Celibidache – momente speciale, în premieră şi exclusivitate la TVR

  TVR 1 şi TVR Cultural au programat transmisiuni speciale cu ocazia primei ediţii a Festivalului Internaţional Sergiu Celibidache. Evenimentul este prilejuit de aniversarea – pe plan naţional şi internaţional prin calendarul UNESCO – a 100 de ani de la naşterea marelui dirijor.

  Astfel, TVR Cultural va transmite în direct spectacolele de la Ateneul Român de deschidere şi de închidere a festivalului. Sâmbătă, 30 iunie, de la ora 19.50, telespectatorii vor putea urmări concertul de deschidere al Festivalul „Sergiu Celibidache 100”: suita pentru orchestră „Gradina de buzunar” compusă de Sergiu Celibidache în 1978 şi simfonia nr. 5 in mi, op. 64 de Piotr Ilici Ceaikovski – în interpretarea Orchestrei Române de Tineret dirijate de Cristian Mandeal.

  Tot la TVR Cultural va putea fi urmărit sâmbătă, 7 iulie, de la ora 19.50 , în direct din Sala mare a Ateneului Român, concertul de închidere. Evenimentul va fi marcat de premiera mondială a compoziţiei semnată de Sergiu Celibidache „Haz de necaz”- o suită românească în 8 părţi. Repertoriul acestui spectacol va mai cuprinde concertul pentru pian si orchestra nr. 20 în re, KV 466 de Wolfgang Amadeus Mozart şi „Ma mere l’oye” – de Maurice Ravel – în interpretarea Filarmonicii George Enescu sub bagheta dirijorului Mark Mast. La pian, maestrul Dan Grigore.

  Ca avanpremieră la acest eveniment mondial, la TVR 1 va fi difuzat cu numai câteva ore înaintea începerii festivalului, adică sâmbătă, 30 iunie, de la ora 17.00, un interviu în premieră şi exclusivitate cu Dan Grigore. În cadrul emisiunii „Universul Celibidache”, acesta va vorbi despre aniversarea maestrului şi despre premiera mondială a compoziţiei semnate de Celibidache. Dan Grigore rămâne singurul pianist român şi printre foarte puţinii solişti cu care a colaborat Sergiu Celibidache. În plus, Dan Grigore este pianistul cu care maestrul Celibidache a susţinut ultimele sale trei concerte în iunie, 1996, alături de Orchestra Filarmonică din Munchen.

  Tot sâmbătă, 30 iunie, de la ora 17.30, TVR 1 a programat, în continuarea discuţiei cu Dan Grigore, un interviu în premieră şi exclusivitate cu regizorul Serge Ioan Celibidache, fiul marelui dirijor şi preşedintele Fundaţiei care organizează festivalul. Acesta va vorbi despre concertele, desfăşurarea şi organizarea acestui eveniment extraordinar.

  Singurul program de ştiri culturale al românilor, Jurnal Cultural, va transmite în fiecare seară de la ora 21.00, pe întreaga durată de desfăşurare a Festivalului (din 30 iunie până în 7 iulie), o agendă a acestui eveniment cu prezentarea celor mai importante momente ale zilei.

  Redactia Radar de Media

  Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

  Redactia Radar de Media
  Redactia Radar de Mediahttps://www.radardemedia.ro
  Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro
  ARTICOLE SIMILARE

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisment -spot_img

  Articole recente