Primul film horror romanesc ''Domnisoara Christina'', mare succes la cinema! - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Cinema

Primul film horror romanesc ”Domnisoara Christina”, mare succes la cinema!

Published

on

Lungmetrajul „Domnişoara Christina”, regizat de Alexandru Maftei, o adaptare a nuvelei fantastice scrise de Mircea Eliade a strans la lansare peste 9 mii de spectactori in salile de cinema.

După ce a fost proiectat în avanpremieră la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), „Domnişoara Christina” ajunge în cinematografele din România în această toamnă.

Din distribuţia filmului fac parte Tudor Aaron Istodor, Maia Morgenstern, Ioana Anastasia Anton, Anastasia Dumitrescu, Ioana Sandu, Ovidiu Ghiniţă, Ioan Andrei Ionescu, Daria Puşa, Andreea Gheorghe.

Acţiunea filmului se întâmplă în România perioadei interbelice. Tânărul pictor Egor Paşchievici (Tudor Aaron Istodor), sosit la conacul doamnei Moscu (Maia Morgenstern) împreună cu iubita lui Sanda (Ioana Anastasia Anton), observă că întreaga ei familie o venerează pe domnişoara Christina, mătuşa ucisă în împrejurări neclare pe când avea doar 20 de ani, în timpul răscoalelor din 1907.

Egor este atras într-un mod inexplicabil de portretul domnişoarei Christina şi începe să o viseze. Curând însă graniţa dintre vis şi realitate se estompează, iar domnişoara Christina (Anastasia Dumitrescu), îndrăgostită de Egor, este adusă înapoi la viaţă prin ritualuri oculte chiar de către familia ei. Când realizează însă că viaţa Sandei este în pericol, Egor decide să lupte cu strigoiul.

Pentru regizorul filmului, Alexandru Maftei, ecranizarea nuvelei lui Mircea Eliade a constituit o provocare majoră.

„Demersul meu s-a îndreptat spre realizarea unui spectacol cinematografic bogat care să nu-i dezamăgească pe iubitorii genului horror şi fantasy. Am dorit să fiu cât mai aproape de spiritul nuvelei păstrând misterul, fantasticul şi componenta horror în proporţiile originale”, a declarat acesta.

„Domnişoara Christina” este unul dintre cele mai îndrăzneţe filme realizate în România în ultimii 20 de ani, potrivit comunicatului, iar, pe lângă o distribuţie de excepţie, beneficiază din plin de efecte speciale şi de o direcţie vizuală rar întâlnită în producţiile autohtone. Imaginea este semnată de Radu Aldea, Adriana Ionică este cea care a supervizat echipa responsabilă cu efectele speciale, iar producătorul filmului este Gabriel Antal.

Decorurile realizate de Vali Ighigheanu şi costumele Mariei Miu reconstituie fidel atmosfera de epocă. Muzica originală a compozitorului englez Jon Wygens, înregistrată în studio cu o orchestră simfonică, alături de coloana sonora 5.1 surround semnată de sound designerul Tudor Petre, contribuie la regalul audio-vizual.

Advertisement

Vezi trailer:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ksINQ4gtLXg[/youtube]

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending