Connect with us

ADVERTORIALE

Principalele beneficii ale kinetoterapiei

Published

on

Kinetoterapia este o terapie care câștigă din ce în ce mai mulți adepți. Și pe bună dreptate! Kinetoterapia poate să vindece diferite afecțiuni care influențează capacitatea de mobilitate, dar în același timp, pentru persoanele sănătoase, ajută la menținerea condiției fizice în parametri optimi.

 

În capitală de exemplu, există foarte multe centre de kinetoterapie ca de exemplu litherapy.ro, cu profesioniști unul și unul. Litherapy este unul din acele centre de kinetoterapie București pe care pacienții îl vizitează nu doar atunci când problemele cu care se confruntă s-au agravat până la un grad în care nu mai suportă durerea, ci și atunci când doar vor să se întrețină.

 

Executate corect, exercițiile de kinetoterapie sunt utile din următoarele motive:

 

–       Previn degradarea corpului din cauza vârstei

 

Nu este ceva neobișnuit ca trupul să se degradeze din cauza înaintării în vârstă, dar asta nu înseamnă că trebuie să acceptăm orice ni se întâmplă fără să intervenim. Unele din cele mai comune probleme de sănătate cu care se confruntă bătrânii sunt artrita și osteoporoza și de asemenea, nu este ceva neobișnuit pentru unii dintre ei să aibă nevoie de o operație la nivelul încheieturilor. Pentru toate aceste probleme kinetoterapia ajută la redobândirea capacității de mișcare și a independenței față de ceilalți, atât în casă cât și afară. Chiar și bolnavii la pat, dacă nu suferă de o boală care să determine paralizia întregului corp, pot ajunge să se întoarcă singuri de pe o parte pe alta cu ajutorul kinetoterapiei. De asemenea, în cazul vârstnicilor care nu se confruntă încă cu probleme grave de mobilitate, dar resimt efectele anilor, kinetoterapia ajută la prevenirea căzăturilor, una din principalele cauze de deces în casă.

 

–       Ajută femeile însărcinate să se deplaseze mai ușor

 

Dacă sarcina s-ar limita doar la pofte neobișnuite la orice oră din zi și din noapte, atunci totul ar fi extrem de simplu. Dar, din păcate, lucrurile nu stau chiar așa și din acest motiv multe gravide au nevoie de kinetoterapie. Există nenumărate cazuri când sarcina apasă pe nervul sciatic și asta duce la dureri intense de spate sau picioare, iar kinetoterapia este una din puținele alinări. De asemenea, gravidele se confruntă des și cu senzația de picioare amorțite sau cârcei în picioare, două efecte ale sarcinii care de asemenea pot fi ameliorate prin intermediul kinetoterapiei. Sub îndrumarea unui specialist bun, femeile pot chiar să aline și durerile nașterii dacă încep ședințele de kinetoterapie din timp. Și chiar și atunci când nu sunt însărcinate, femeile pot profita din plin de ajutorul unui kinetoterapeut! Multe femei, în perioada menstruației, experimentează dureri intense ce pot fi ameliorate cu ajutorul exercițiilor fizice specifice kinetoterapiei.

 

–       Susțin sportivii să-și mențină corpul sănătos

 

Cei mai mulți kinetoterapeuți nu sunt specializați doar în domeniul medical, ci au și cunoștințe vaste de sport. Prin prisma muncii lor ei trebuie să cunoască principiile pe care se bazează cele mai populare sporturi pentru a da sportivilor sfaturi în cunoștință de cauză, dar și pentru a știi cum să acționeze în cazul unei vătămări. Astfel, un sportiv care vrea să facă carieră din pasiunea lui, obligatoriu trebuie să colaboreze cu un kinetoterapeut cu experiență, care să-l îndrume când vine vorba de menținerea stării de sănătate a corpului, dar și să-i fie alături în caz de accident.

 

–       Îmbunătățesc echilibrul corpului

 

Oricare dintre noi se mai împiedică din când în când sau chiar cade când alunecă. Dar nu face din asta un obicei și de asemenea, pentru că are articulațiile puternice și mobile, nici nu se rănește când se întâmplă să cadă. De aceea, dacă ai probleme frecvente cu echilibrul și te alegi des cu vânătăi ori de câte ori intri în contact cu podeaua sau cimentul, atunci ar trebui să consulți un kinetoterapeut deoarece, accidentele tale, s-ar putea să fie mai mult decât simple coincidențe. Un kinetoterapeut cu experiență își poate da seama rapid dacă ai sau nu probleme de echilibru, precum și care este cauza lor. De aceea, pentru a preveni un accident grav, nu mai amâna și contactează cât de curând un astfel de specialist.

 

–       Sunt o investiție

 

Exercițiile fizice de kinetoterapie sunt o investiție. Cu ajutorul lor, poți economisi banii pe care altfel i-ai fi dat pe tratamente costisitoare și de asemenea, în caz de vătămare sau dacă ai suferit o operație, prin ele te vindeci mult mai repede și cheltuiești mai puțin cu recuperarea.

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
mutari si transport mobila

MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending