Connect with us
Redactia Radar de Media

Published

on

 

Prinţul Charles spune că “nu există un produs de export mai bun pentru România decât Transilvania”, într-un interviu acordat Irinei Păcurariu, care va fi difuzat miercuri seara, la TVR 1, în cadrul seriei “Culoarele puterii”.

Prima editie a seriei de interviuri ” Culoarele puterii” il va avea ca invitat pe insusi printul de Wales, dar si câţiva “străini pe Culoarele Puterii: din Londra, Berlin şi Washington”, după cum spune Irina Păcurariu. Printul Charles explica interesul sau fata de tara noastra si de ce crede ca ” Nu există un produs de export mai bun pentru România decât Transilvania. Nici Marea Britanie nu are o astfel de comoară”.

Emisiunea le va face spectatorilor cunostinta cu  importante personalităţi din zona politicii, din lumea afacerilor sau domeniul academic din întreaga lume, personalităţi care pun sub lupă guvernarea românească din ultimii 20 de ani. Secrete ale istoriei noastre recente, declaraţii în exclusivitate, adevăruri nespuse se vor regăsi în noua serie de interviuri realizată de Irina Păcurariu şi difuzată pe spaţiul destinat publicisticii de TVR 1 miercurea, din două în două săptămâni.

Prima invitata a Irinei? Jessica Douglas-Home, ziaristă şi scriitoare britanică. Încă din 1986, ea a înfiinţat, împreună cu soţul său, fost redactor şef la Times, o fundaţie pentru sprijinirea intelectualilor în regimurile opresive din Polonia, Cehia şi România. După căderea Cortinei de Fier, şi-a păstrat interesul doar pentru România şi a înfiinţat “Mihai Eminescu Trust”, patronată acum de prinţul Charles al Marii Britanii.

In plus, realizatoarea tv va sta de vorba si cu  Dr. Hu Chang, mare investitor american în România. “Mi-am alăptat cel de-al treilea copil în sala de consiliu a BNR, sub tablourile lui Nicolae Grigorescu. De aceea, pe cel mic îl şi cheamă Nicolae”, marturiseste cea care a facut la un moment dat echipa cu Mugur Isarescu, pentru a recupera datoriile altor tari catre Romania.

Si nu in ultimul rand, Irina Pacurariu ne-o aduce in prim-plan pe Annely Utte Gabany. Cercetător la Institutul de Relaţii Internaţionale şi securitate din Berlin, Annely Utte Gabany a condus Departamentul de cercetare de la Europa Liberă, intermediar al plecării saşilor din România. In dosarele CNSAS avea numele de Mata Harry. Motivul il aflam chir de la ea: “M-au botezat Mata Hari, pentru că nu ştiau în ce echipă joc, dacă spionez pentru francezi, nemţi sau americani. Nu-şi puteau închipui că singura cauză pe care o aveam era România”.

Sursa: Mediafax

Credit foto: fanclub.ro

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale, vă rugăm să ne contactați pe email.

Facebook

IN Trending