duminică, februarie 25, 2024

PUBLICITATE@RADARDEMEDIA.RO

More
  AcasăA-Z NEWSPro TV, amendat de CNA cu 10.000 de lei, din cauza emisiunii...

  Pro TV, amendat de CNA cu 10.000 de lei, din cauza emisiunii lui Măruță

  Consiliul Naţional al Audiovizualului a amendat, marți, Pro TV cu 10.000 de lei. Membrii CNA au constat că în emisiunea „La Măruţă” din 4 septembrie i-a fost încălcat dreptul la viaţă privată  Andreei Bălan.

  În emisiunea respectivă a fost invitat vărul lui Keo și s-a discutat subiectul relaţiei cântăreţei Andreea Bălan cu fostul ei iubit, informează Mediafax.

  De asemenea, a fost difuzată o convorbire telefonică avută de vărul lui Keo cu Andreea Bălan, în care aceasta din urmă îi dădea indicaţii referitoare la ce să spună în programul de la Pro TV.

  Andreea Bălan a sesizat CNA, precizând că în cadrul emisiunii „La Măruţă” a fost difuzată o convorbire telefonică care a avut ca subiect „aspecte ale vieţii private”.

  Potrivit Andreei Bălan, convorbirea respectivă a fost „înregistrată în mod nelegal”, că vărul lui Keo a realizat înregistrarea respectivă „în complicitate cu realizatorii emisiunii” și că a fost difuzată fără consinţământul său și i-a afectat imaginea.

  Adriana Păpureanu, reprezentanta Pro TV, a spus că din înregistrare rezultă că Andreea Bălan îi sugera vărului lui Keo ce să spună în emisiunea de la Pro TV și ea a fost cea care a furnizat informaţiile despre viaţa sa.

  Consiliul a a amendat televiziunea cu 10.000 de lei, pentru încălcarea următoarelor articole:

  articolului 3, alineatul 1 din Legea audiovizualului, potrivit căruia

  „Prin difuzarea şi retransmisia serviciilor de programe se realizează şi se asigură pluralismul politic şi social, diversitatea culturală, lingvistică şi religioasă, informarea, educarea şi divertismentul publicului, cu respectarea libertăţilor şi a drepturilor fundamentale ale omului”,

  articolul 33, alineatele 1 şi 3 din Codul audiovizualului, potrivit căruia „Orice persoană are dreptul la respectarea vieţii private şi de familie, a domiciliului şi a corespondenţei. Este interzisă difuzarea de ştiri, dezbateri, anchete sau de reportaje audiovizuale care constituie imixtiuni în viaţa privată şi de familie a persoanei, fără acordul acesteia”.

  articolul 36 din Codul audiovizualului, potrivit căruia „Înregistrările audio şi/sau video destinate programelor de divertisment, inclusiv cele cu camera ascunsă, nu pot fi difuzate decât cu respectarea cumulativă a următoarelor condiţii: a) persoanele care au făcut obiectul filmării/înregistrării să îşi dea acordul scris pentru difuzare; b) să nu provoace iritare sau suferinţă ori să nu pună persoana în situaţii înjositoare sau de risc”.

  Sancţiunea a fost aplicată cu şapte voturi „pentru” și un vot „împotrivă”.

   CITEȘTE ȘI:


  Laura Anton - Redactor

  laura.anton@radardemedia.ro

  ARTICOLE SIMILARE

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisment -spot_img

  Articole recente