Connect with us

A-Z NEWS

Pro TV ar putea ajunge pe mana rusilor. Gazprom interesata sa cumpere operatiunile CME din Romania si Bulgaria

Published

on

Când a anunţat rezultatele financiare pe tot anul trecut şi un nou acord de împrumut cu Time Warner, compania Central European Media Enterprises (CME), care deţine liderul pieţei locale de media, Pro TV, a confirmat parţial unele informaţii vehiculate în iarna, referitoare la vânzarea unor active din România.

Oficial, raportările depuse pe 28 februarie de CME la Comisia de supraveghere a pieţei financiare din SUA, SEC, menţionează că active ce ar putea fi vândute operaţiunile de radio şi cinema, desfăşurate în special în România., scrie HotNews.

Potrivit unor informaţii neoficiale, însă, în acest moment la poarta CME bat mai multe entităţi interesate de operaţiunile din România şi Bulgaria “la pachet”, în ansamblul lor – incluzând operaţiunile de televiziune.

Printre părţile implicate, cel mai probabil indirect, în aceste demersuri este menţionat şi numele conglomeratului Gazprom. Conglomeratul rus este prezent în piata media de peste un deceniu şi jumătate, prin Gazprom Media – companie care în 2012 avea o capitalizare de 200 de miliarde de ruble şi care este activa pe toate segmentele media din Rusia.

Dintre toate posibilele achiziţii de active CME din România, în acest moment una singură este dată drept foarte probabilă în perioada următoare – preluarea cinematografului Cinema Pro de către Adrian Sârbu. Acesta are, cel puţin teoretic, drept de preemţiune pentru activele non-TV din România, potrivit contractului ce a însoţit demisia lui de la conducerea CME, în vara anului trecut.

Votaţi AICI în FINALA premiilor Radar de Media, ediţia Primăvară 2014.

Gala Premiilor Radar de Media va avea loc în data de 19 martie 2014, la Ambasad’Or Events & Leisure.

Fii la curent cu cele mai noi stiri din media pe pagina de Facebook RADAR DE MEDIA

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending