Connect with us

AUDIENȚE TV

PRO TV și-a făcut KO concurența! MasterChef a obținut audiență dublă față de locul doi în topul emisiunilor de luni seara

Published

on

Prima rundă de probe din bucătăria MasterChef a strâns la Pro TV de două ori mai mulți români în fața televizoarelor comparativ cu televiziunea de pe poziția secundă! Concurenți care au prins gustul competiției, degete tăiate, lacrimi de durere dar și de bucurie, probe surprinzătoare și spectacol total – cel mai apreciat cooking-show din România continuă și în această seară de la ora 20:30, la ProTV!

PRO TV a subclasat din nou concurenţa

Peste 1,8 milioane de români au urmărit în medie cel mai aprig show culinar al momentului, MasterChef!

În intervalul de difuzare, 20:31 – 22:21, telespectatori din toată ţara au ţinut televizoarele deschise pe PRO TV, iar în minutul de maximă audienţă, de la 21:03, spectacolul MasterChef a fost urmărit de aproape 2,5 milioane de români.

Pe segmentul publicului comercial, PRO TV a înregistrat o audiență medie de 12,7 puncte de rating și 27,6% cotă de piață, urmat fiind de Antena 1 cu doar 6,7 puncte de rating și 14,5 procente din cota de piață.

PRO TV şi-a păstrat prima poziţie şi pe publicul din mediul urban, unde a obținut o audiență medie de 10,2 puncte de rating și 19,4% cotă de piață, al doilea post clasat fiind Kanal D cu 6,3 puncte de rating și 12% cotă de piață, iar pe locul trei situându-se Antena 1 cu 5,1 puncte de rating şi 9,6% cotă de piaţă.

Şi la nivel național PRO TV a fost lider de audiență cu 10 puncte de rating și 19,2% cotă de piață, urmat fiind la mare distanţă de Kanal D cu 5,9 puncte de rating și 11,4% cotă de piață şi de Antena 1 care a obţinut 4,6 puncte de rating şi 8,9 procente din cota de piaţă.

45 de învingători şi 25 de învinşi

Greul abia acum a început pentru concurenţi. Conform noilor reguli ale show-ului, fiecare chef a salvat câte 5 concurenţi la fiecare dintre cele trei probe la care aceştia au fost supuşi ieri, la finalul ediției rămânând în competiție doar 45.

„Prima probă nu este pentru cei slabi de înger”, le-a spus concurenţilor Chef Patrizia. Şi într-adevăr surpriza a venit atunci când dintr-un camion au sărit zeci de găini vii. La această privelişte unii au rămas uimiţi, alţii confuzi şi temători la gândul că vor trebui să le taie chiar ei. „Omul e mare consumator de pui, însă puţini ştiu să pregătească unul ca la carte”, a completat Chef Adrian Hădean care nu a făcut decât să stârnească şi mai multă panică în rândul concurenţilor. Toţi au avut la dispoziţie trei minute să prindă câte o găină şi să se întoarcă cu ea la bancul de lucru. De abia după ce au aflat că nu sunt nevoiţi să sacrifice chiar ei păsările, aceștia au răsuflat uşuraţi.

Advertisement

Pentru unii dintre ei a fost prima oară când au ţinut o găină vie în mână, în timp ce alţii erau obișnuiți cu acest lucru: „M-am simţit ca în copilărie pentru că bunica ne punea să prindem găini pentru a le găti”, povesteşte Delia Cosciuc.

La schimb, concurenţii au primit găini gata tăiate, pe care au trebuit să le jumulească, pârlească şi apoi să le tranşeze. Chefii i-au urmărit îndeaproape şi le-au evaluat tehnica, detaliile de execuţie şi bineînţeles rapiditatea. Chef FOA a fost atent la modul în care era tranşată carnea şi dacă organele păsărilor rămâneau intacte, Chef Adrian Hădean a dat importanţă curăţeniei de la bancul de lucru şi risipei de carne, iar Chef Patrizia Paglieri le-a monitorizat atent concurenţilor mişcările, punând preţ nu doar pe rezultatul final, dar şi pe tot procesul în sine.

Peste 20 de concurenţi au apelat la medic

Astfel, primul test s-a dovedit a fi unul dificil, cu atât mai mult cu cât peste 20 de concurenţi s-au tăiat şi au avut nevoie de medic. La final 15 au fost scoşi de la bancul de lucru și anunțați ca rămân în competiţie.

Cei care nu au putut să arate de ce sunt în stare au primit o nouă şansă în cea de-a doua probă, care a necesitat multă precizie, atenţie şi viteză. Se spune că prelungirea mâinii oricărui bucătar este cuţitul. Cu toate acestea unii dintre concurenţi au dovedit că nu sunt atât de familiarizaţi cu mânuirea lui când au avut de tăiat trei legume: usturoi, morcov şi sfeclă.

Ceea ce aparent era o sarcină banală s-a transformat într-o încercare complicată. S-a lăsat cu multe lacrimi şi sânge, dar asta nu i-a ajutat pe concurenţi să fie selectaţi. Doar 15 au dovedit că nu întâmpină probleme la tocatul legumelor şi că pot reproduce demonstraţia chefilor de a tăia usturoiul mărunt, morcovul julien şi sfecla brunoise.

Surpriza serii a venit din partea lui Florin Paul Velea care a cerut să fie descalificat, deranjat de prezenţa Corei în concurs, un travestit care a reuşit să se califice la audiţii. Purtat de propriile prejudecăţi, Florin a abandonat de bună voie competiţia.

Tensiunea celei de-a treia probe a venit la pachet cu ultimele locuri rămase libere. De această dată, fiecare concurent a avut la dispoziţie 15 ouă cu care a trebuit să pregătească maioneză. Rapiditatea în execuţie şi gustul au fost cele care au contat de partea juriului.

În total 45 de concurenţi s-au calificat şi speră la titlul de MasterChef, iar cei 25 care au rămas la bancul de lucru au lăsat şorţurile şi au părăsit definitiv competiţia.

Cei salvaţi însă nu au timp de relaxare întrucât în ediţia următoare vor fi supuşi unor noi probe. Lupta se anunţă şi mai aprigă la MasterChef în această seară, de la ora 20:30, numai la PRO TV. MasterChef Juratii MasterChef juratii masterchef pro tvFoto Credit: Pro TV

Advertisement

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending