Connect with us

Film

Pro TV va difuza in premiera primul film din celebra serie Twilight- Amurg (galerie foto)

Published

on

 

Primul film din celebra serie Twilight, Amurg, cu Kristen Stewart şi Robert Pattinson în rolurile principale va fi difuzat de Pro Tv vineri, 10 iunie, de la 20:30. Filmul, inspirat din romanele lui Stephenie Meyer, a stârnit o adevărată isterie la nivel mondial şi a avut încasări de 69.6 milioane de dolari doar în primul weekend de la lansare, transformându-i pe actorii din rolurile principale în staruri admirate de o lume întreagă.

Nimic nu părea să anunţe celebritatea pe care Robert Pattinson avea să o guste din plin odată cu ecranizarea romanelor lui Stephenie Meyer. Concediat, fără loc de muncă şi plin de datorii, Pattinson a luat avionul din Londra spre Los Angeles pe propria cheltuială să participe la castingul pentru rolul principal masculin din Amurg doar pentru că fusese impresionat de rolul pe care Kristen Stewart, cea care fusese deja distribuită în rolul principal feminin, îl făcuse în filmul În sălbăticie (Into the Wild). Din miile de tineri care au participat la casting, patru au ajuns în finală, iar Robert Pattinson a tras lozul câştigător tocmai pentru că între el şi Kristen s-a legat o relaţie specială încă de la prima vedere. Aşa cum a mărturisit regizorul filmului, Catherine Hardwicke, Kristen „s-a simţit legată de el încă din primul moment şi mi-a zis el trebuie să fie Edward.


A fost acea chimie, sau dragoste la primă vedere, sau cum vreţi să-i ziceţi.” După probele pe care cei doi le-au dat chiar într-unul din paturile din casa regizorului, Robert a primit rolul, dar Hardwicke l-a obligat să facă o promisiune, simţind, probabil, că la mijloc este vorba despre ceva mai mult decât compatibilitate pe ecran. Aşa cum aceasta a mărturisit, i-a atras atenţia lui Pattinson asupra faptului că eroina era minoră. „Cred că eşti conştient că are doar 17 ani. Este minoră. Trebuie să te concentrezi, prietene, altfel vei fi arestat. L-am pus să jure pe un teanc de Biblii”. Cunoscând detaliile puţin neobişnuite ale castingului, Nikki Reed, actriţă care interpretează rolul Rosalie Hale în Amurg, a recunoscut că „Acel pat l-a făcut pe Pattinson ceea ce este acum”.

Lucrurile s-au legat cum nu se poate mai bine pentru Pattinson, deoarece regizorul a avut mari probleme în a găsi un actor care să pară atât de nepământean pentru a-l interpreta pe vampirul Edward Cullen, în ciuda faptului că peste 5000 de tineri au dat probe pentru acest rol. Deşi Stephenie Meyer a avut ceva reţineri atunci când l-a cunoscut, după ce l-a văzut pe platourile de filmare n-a mai avut nici un dubiu că el este alegerea perfectă. „Atunci când mi-au zis că Rob este probabil cel ales, m-am uitat la el şi mi-am zis mda… ar putea să fie o versiune a lui Edward. Are cu siguranţă acel aer de vampir. Dar apoi, când l-am văzut la filmări cum se transformă în Edward, şi chiar arăta ca Edward din mintea mea, am trăit o experienţă cu adevărat ciudată”, a mărturisit autoarea romanelor Twilight.

Pattinson nu s-a bazat însă doar pe aspectul fizic, pe machiaj sau pe efecte speciale pentru a intra cât mai bine în pielea lui Edward Cullen. De îndată ce a primit rolul, Robert s-a mutat în Oregon şi a început să se pregătească, atât fizic, cât şi psihic. A lucrat câte cinci ore pe zi cu un antrenor care l-a învăţat să lupte, să joace baseball şi să-şi facă propriile cascadorii. A învăţat, de asemenea, să conducă şi chiar şi-a luat permisul de conducere. În tot acest timp însă nu a vorbit cu nimeni, tocmai pentru a încerca să se simtă la fel de izolat cum se simţea şi Edward. Inclusiv talentul său muzical a fost exploatat în film, iar Robert este cel care cântă cu adevărat la pian în timpul scenei în care Robert interpretează Bella’s Lullaby. Încă de la vârsta de trei ani Robert a început să ia lecţii de pian, iar de la cinci ani acestea au fost „acompaniate” de cele de chitară.

Scenariul a fost definitivat în şase săptâmâni, iar filmul a fost turnat în 48 de zile. În timpul filmărilor, Kristen a împlinit 18 ani şi, drept cadou, a primit un tort şi… o noapte întreagă de filmări. Deşi în realitate are ochii verzi, pentru acest rol ea a purtat lentile de contact caprui, tot pentru a aminti cât mai mult de Bella din romanele lui Meyer.

Lasa un comentariu aici!

Film

,,Pokemon Detectiv Pikachu” le vorbeşte fanilor numai din 7 iunie pe marile ecrane

Published

on

 

Aşa cum fanii de pretutindeni ştiu, Pikachu este un Pokémon şi indiferent cat de expresive pot fi aceste creaturi de obicei, doar el este special şi poate vorbi, din 7 iunie când va prinde viaţă pe marile ecrane din toată ţara.

Fie că este vorba despre dependenţa lui de cofeină, amnezia lui controversată sau doar personalitatea sa electrizantă, acest Pikachu este unic, iar Ryan Reynolds ştie asta cel mai bine: ,,Are atitudine, nu glumă! Arată ca un bulgăre de bumbac galben. (…) Tot filmul este special pentru mine şi spun asta pentru că am mai lucrat la proiecte care implicau mult CGI, însă de această dată este diferit. Pur şi simplu ai impresia că acest Pikachu respiră pe marele ecran şi că dacă întinzi mâna îl poţi atinge şi smotoci. Eu unul nu te-aş sfătui să o faci, pentru că nu vreau să fiu responsabil de ce o să se întâmple în acest caz”, a declarat Ryan Reynolds, actorul care îi împrumută vocea adorabilului personaj principal.

Primul film live-action „Pokemon Detectiv Pikachu” este dedicat simpaticului Pikachu, unul dintre cele mai populare personaje animate din întreaga lume.

Povestea începe cu dispariția detectivului Harry Goodman, caz care devine principala misiune a fiului său, Tim, de doar 21 de ani. În ajutorul tânărului vine fostul partener Pokemon al tatălui, Detectivul Pikachu, un personaj super amuzant, însă cu necunoscute probleme de memorie. Doi parteneri neobișnuiți, dar perfect compatibili (Tim fiind singurul om care poate înțelege ce spune blănosul galben) aceștia se aventurează împreună în dezlegararea încurcatului mister.

În  timp ce aleargă după dovezi prin orașul Ryme – ținutul fantastic în care oamenii și Pokemonii trăiesc în armonie – cei doi fac cunoștință cu tot felul de Pokemoni și descoperă un adevăr care amenință pacea din Universul Pokemon.

Din 7 iunie, „Pokemon Detectiv Pikachu” poate fi vizionat pe marile ecrane în versiunea dublată în limba română sau subtitrată, numai în formatul 3D.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

Antonia face senzaţie pe marile ecrane la debutul său în animaţia ,,UglyDolls: Păpuşi în bucluc”

Published

on

 

Aflată la debutul său pe marile ecrane în dublajul de animaţie, Antonia va putea fi auzită din 10 mai în interpretarea rolului principal din filmul ,,UglyDolls: Păpuşi în bucluc”, unde îi împrumută vocea adorabilei şi curajoasei Moxy.

,,Sunt foarte bucuroasă că am avut ocazia să mă fac auzită şi atfel decât o fac în mod normal, aşa ca animatia ,,UglyDolls: Papusi in bucluc” se poate spune că mi-a îndeplinit un vis pe care l-am avut de foarte mult timp. Cu atât mai mult sunt de părere că Moxy, păpuşa căreia îi dau voce e cumva la fel ca mine: curajoasă şi mereu plină de entuziasm şi optimism. Nici nu mai spun cât de fericiţi au fost copiii mei când au aflat că mă vor auzi şi la cinema”.

În adorabilul, dar foarte diferitul orasel Uglyville, ciudăţenia este celebrată, particularităţile sunt apreciate, iar frumuseţea este sărbătorită dincolo de aparenţe. Aici, curajoasa Moxy şi prietenii ei trăiesc cu bucurie zi de zi, într-un loc unde posibilităţile sunt nelimitate. Neobişnuiţii locuitori din Uglyville îşi mai aruncă uneori privirile către cer, de unde mai apare câte o păpuşă unicat, gata să se alăture comunităţii.

Moxy îşi iubeşte viaţa alături de prieteni, însă curiozitatea o face mereu să se întrebe ce se află dincolo de graniţe. Aşa ajung să descopere Perfecţiunea, un oras în care mai multe păpuşi convenţionale sunt antrenate conform celor mai înalte protocoale şi odată cu absolvirea cursurilor sunt trimise mai departe în Lumea Reală, unde le aşteapta iubirea copiilor care le vor primi cu braţele deschise în viaţa lor.

În Perfecţiune, Moxy şi prietenii ei ajung să fie subiectul planurilor răutăcioase puse la cale de Lou, păpuşa perfectă responsabilă de antrenarea recruţilor. Aici, UglyDolls vor afla ce înseamnă să fie diferite şi cât de grea e lupta pentru a fi iubite, totul pentru a descoperi într-un final că nu trebuie să fii nemaipomenit pentru că a fi tu însuţi e cel mai important.

Cântată și viu colorată, animația “UglyDolls: Păpuși în Bucluc” promovează frumusețea interioară și prietenia adevărată, în premieră din 10 mai, doar la cinema.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Evenimente

CATENA susţine American Independent Film Festival 2019

Published

on

 

Timp de 7 zile, cele mai bune filme indie americane ajung la București! Comedii, filme horror și de acțiune, drame, western-uri, filme documentare, întâlniri cu regizori reputați, dezbateri pe unele dintre cele mai actuale subiecte culturale vor fi prezentate la American Independent Film Festival, ediția a III-a.

În perioada 12 aprilie – 18 aprilie 2019, la Cinema PRO și la Cinema Muzeul Țăranului Român va avea loc cea de-a III-a ediție a American Independent Film Festival, eveniment organizat de Asociația Cinemascop, susținut de CATENA și finaţat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și Centrul Naţional al Cinematografiei.

Pornind de la tradiţia marilor filme narative americane, American Independent Film Festival prezintă, de fiecare dată, o selecţie atentă a celor mai recente producţii independente Made in USA, titluri apreciate de critică, laureate şi prezentate în circuitul marilor festivaluri nord-americane, precum Sundance, New York, Tribeca, Telluride, Cannes, Veneția sau Toronto.

 

Deschiderea oficială a American Independent Film Festival 2019 va avea loc pe 12 aprilie, ora 20:00, la Cinema PRO, cu proiecția, în premieră națională, a filmului The Sisters Brothers (Frații Sisters), în prezența regizorului Jacques Audiard, recunoscut în lumea cinematografică pentru o filmografie diversă, originală și atrăgătoare. Acest western cu John C. Reilly, Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal, Riz Ahmed și Rutger Hauer a fost turnat parțial în România în vara anului 2017 – după ce Audiard a descoperit potențialul de filmare al țării noastre, cu ocazia primei sale vizite în România, în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, la care a participat cu cu filmul Dheepan (Palme d’Or, 2015).

 

Prezentat în premieră absolută anul trecut la festivalul de film de la Veneția, unde a luat Leul de Argint pentru cea mai bună regie, The Sisters Brothers a devenit unul din filmele străine cu cel mai mare buget, turnat în România, doar pentru decoruri, costume și cai, producția alocând peste 5 milioane de euro. Jacques Audiard va fi prezent și la a doua proiecție a filmului, sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 16:30, la Cinema Muzeul Țăranului Român, cu sesiuni de întrebări și răspunsuri cu publicul.

 

Şi alte filme de marcă, majoritatea cu distribuţii de excepţie, vor fi proiectate, în premieră absolută în România, în cadrul American Independent Film Festival 2019: The Old Man and the Gun (cu Robert Redford, care și-a anunțat retragerea din actorie, odată cu rolul din acest film, la vârsta de 82 de ani, Cassey Affleck, Tom Waits și Danny Glover), Under the Silver Lake (cu Andrew Garfield și Reiley Keough), Vox Lux (cu Natalie Portman și Jude law), Mandy (cu Nicolas Cage și Andrea Riseborough), First Reformed (cu Ethan Hawke și Amanda Seyfired), The Mountain (cu Jeff Goldblum și Tye Sheridan), Wildlife (cu Carey Mulligan și Jake Gyllenhaal) sau McQueen, filmul dublu nominalizat la Premiile BAFTA despre viața celebrului, talentatului și controversatului designer de modă Alexander McQueen.

 

Programul complet al proiecțiilor: filmedefestival.ro/american-independent-ff/program/

 

Regizorul  Roberto Minervini, cunoscut pentru cinema-ul său poetic, radical și realist, va prezenta în cadrul festivalului două dintre filmele sale What You Gonna Do When  the World’s on Fire? și The Other Side. În calitate de invitat special, Minervini, autor de origine italiană stabilit în SUA, a primit și carte blanch-ul festivalului pentru a introduce publicului român cele mai interesante filme independente din istoria recentă a cinema-ului american,  în viziunea sa.  AMERICAN PERSPECTIVES by ROBERTO MINERVINI include The Intruder (1962), în regia lui Roger CormanWanda (1970), singurul lungmetraj semnat de Barbara Loden, considerat astăzi o capodoperă feministă și Tchoupitoulas (2012), o fuziune provocatoare de documentar și ficțiune cu elemente dramatice, în regia fraților Bill Ross IV și Turner Ross. Tot el va susține un MASTERCLASS cu intrare liberă marți, 16 aprilie, de la ora 22:15, la Cinema Muzeul Țăranului Român.

Prima ediţie a AIFF, singurul festival din România dedicat cinematografiei independente americane, a avut loc în septembrie 2017 şi i-a avut ca invitaţi speciali pe actorii Ethan Hawke, Joaquin Phoenix şi John C. Reilly. A doua ediţie a debutat cu I, Tonya, filmul laureat cu un premiu Oscar, un Glob de Aur și un premiu BAFTA, despre cunoscuta patinatoare Tonya Harding. Filmul a fost introdus de Sebastian Stan (rol principal), actor american de origine română, născut la Constanța.

 

Prin tradiţie, CATENA susţine filmul românesc, dar şi fiecare ediţie a marilor festivaluri de film ce au loc la Bucureşti, precum  Les Films de Cannes à Bucarest, Audience Award Film Festival, American Independent Film Festival, Nordic Film Festival.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement

Trending