Connect with us

Film

Pro TV va difuza in premiera primul film din celebra serie Twilight- Amurg (galerie foto)

Published

on

 

Primul film din celebra serie Twilight, Amurg, cu Kristen Stewart şi Robert Pattinson în rolurile principale va fi difuzat de Pro Tv vineri, 10 iunie, de la 20:30. Filmul, inspirat din romanele lui Stephenie Meyer, a stârnit o adevărată isterie la nivel mondial şi a avut încasări de 69.6 milioane de dolari doar în primul weekend de la lansare, transformându-i pe actorii din rolurile principale în staruri admirate de o lume întreagă.

Nimic nu părea să anunţe celebritatea pe care Robert Pattinson avea să o guste din plin odată cu ecranizarea romanelor lui Stephenie Meyer. Concediat, fără loc de muncă şi plin de datorii, Pattinson a luat avionul din Londra spre Los Angeles pe propria cheltuială să participe la castingul pentru rolul principal masculin din Amurg doar pentru că fusese impresionat de rolul pe care Kristen Stewart, cea care fusese deja distribuită în rolul principal feminin, îl făcuse în filmul În sălbăticie (Into the Wild). Din miile de tineri care au participat la casting, patru au ajuns în finală, iar Robert Pattinson a tras lozul câştigător tocmai pentru că între el şi Kristen s-a legat o relaţie specială încă de la prima vedere. Aşa cum a mărturisit regizorul filmului, Catherine Hardwicke, Kristen „s-a simţit legată de el încă din primul moment şi mi-a zis el trebuie să fie Edward.


A fost acea chimie, sau dragoste la primă vedere, sau cum vreţi să-i ziceţi.” După probele pe care cei doi le-au dat chiar într-unul din paturile din casa regizorului, Robert a primit rolul, dar Hardwicke l-a obligat să facă o promisiune, simţind, probabil, că la mijloc este vorba despre ceva mai mult decât compatibilitate pe ecran. Aşa cum aceasta a mărturisit, i-a atras atenţia lui Pattinson asupra faptului că eroina era minoră. „Cred că eşti conştient că are doar 17 ani. Este minoră. Trebuie să te concentrezi, prietene, altfel vei fi arestat. L-am pus să jure pe un teanc de Biblii”. Cunoscând detaliile puţin neobişnuite ale castingului, Nikki Reed, actriţă care interpretează rolul Rosalie Hale în Amurg, a recunoscut că „Acel pat l-a făcut pe Pattinson ceea ce este acum”.

Lucrurile s-au legat cum nu se poate mai bine pentru Pattinson, deoarece regizorul a avut mari probleme în a găsi un actor care să pară atât de nepământean pentru a-l interpreta pe vampirul Edward Cullen, în ciuda faptului că peste 5000 de tineri au dat probe pentru acest rol. Deşi Stephenie Meyer a avut ceva reţineri atunci când l-a cunoscut, după ce l-a văzut pe platourile de filmare n-a mai avut nici un dubiu că el este alegerea perfectă. „Atunci când mi-au zis că Rob este probabil cel ales, m-am uitat la el şi mi-am zis mda… ar putea să fie o versiune a lui Edward. Are cu siguranţă acel aer de vampir. Dar apoi, când l-am văzut la filmări cum se transformă în Edward, şi chiar arăta ca Edward din mintea mea, am trăit o experienţă cu adevărat ciudată”, a mărturisit autoarea romanelor Twilight.

Pattinson nu s-a bazat însă doar pe aspectul fizic, pe machiaj sau pe efecte speciale pentru a intra cât mai bine în pielea lui Edward Cullen. De îndată ce a primit rolul, Robert s-a mutat în Oregon şi a început să se pregătească, atât fizic, cât şi psihic. A lucrat câte cinci ore pe zi cu un antrenor care l-a învăţat să lupte, să joace baseball şi să-şi facă propriile cascadorii. A învăţat, de asemenea, să conducă şi chiar şi-a luat permisul de conducere. În tot acest timp însă nu a vorbit cu nimeni, tocmai pentru a încerca să se simtă la fel de izolat cum se simţea şi Edward. Inclusiv talentul său muzical a fost exploatat în film, iar Robert este cel care cântă cu adevărat la pian în timpul scenei în care Robert interpretează Bella’s Lullaby. Încă de la vârsta de trei ani Robert a început să ia lecţii de pian, iar de la cinci ani acestea au fost „acompaniate” de cele de chitară.

Scenariul a fost definitivat în şase săptâmâni, iar filmul a fost turnat în 48 de zile. În timpul filmărilor, Kristen a împlinit 18 ani şi, drept cadou, a primit un tort şi… o noapte întreagă de filmări. Deşi în realitate are ochii verzi, pentru acest rol ea a purtat lentile de contact caprui, tot pentru a aminti cât mai mult de Bella din romanele lui Meyer.

Lasa un comentariu aici!

Film

Vertical Entertainment prezintă „Cod Roșu în Serviciile Secrete”, din 30 august la cinema

Published

on

 

În urma unui atentat asupra președintelui Statelor Unite (Morgan Freeman), acuzat de incident este garda lui de corp, agentul serviciilor secrete Mike Banning (Gerard Butler). După ce reușește să scape de autorități, agentul este dat în urmărire generală, astfel că trebuie să evite propria lui agenție și să fie cu un pas înaintea FBI-ului pentru a demasca adevărații autori ai atacului.

Disperat să își dovedească nevinovăția, Banning se bazează pe ajutorul unor aliați neașteptați pentru a-și proteja familia și a salva țara de pericolul iminent.

Gerard Butler revine pentru a treia oară în rolul celui mai eficient agent de Securitate în acțiunea Cod Roșu în Serviciile Secrete”, din 30 august, pe marile ecrane.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

Vertical Entertainment prezinta din 23 august pe marile ecrane ,,Bucataria Iadului”

Published

on

 

Povestea a trei femei curajoase, „Bucătăria Iadului” le prezintă pe Melissa McCarthy, Tiffany Haddish și Elisabeth Moss în rolurile a trei soții de mafioți arestați de FBI care, în anul 1978, luptă să își mențină poziția privilegiată in faimosul cartier american Hell’s Kitchen.

Rămase fără protecție și venituri stabile, doamnele decid să preia chestiunile mafiei irlandeze în propriile mâini – reușind să găsească aliați atât în gestionarea problemelor din cartier, cât și în eliminarea concurenței.

New Line Cinema, în asociere cu BRON Creative, prezintă o producție Michael De Luca filmul „Bucătăria Iadului” din 23 august pe marile ecrane.

Mai multe informații se găsesc pe pagina de oficială Facebook/VerticalEntertainment.

Galeria foto a filmului poate fi descărcată de AICI

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

43 de scurtmetraje în competiția Bucharest International Dance Film Festival 2019

Published

on

 

43 de scurtmetraje în competiția Bucharest International Dance Film Festival 2019
În închiderea festivalului: Magui Maryn: L’urgence d’Agir

30 de scurtmetraje, din 15 țări, au intrat în competiția internațională;
8 filme românești au fost selectate în competiția națională;
5 filme scurte în cursa pentru premiul din noua secțiune competițională dedicată musicalurilor;
festivalul se încheie cu proiecția documentarului Magui Maryn: L’urgence d’Agir, în regia lui David Mambouch

Din cele peste 1500 de producţii înscrise în cele trei secțiuni competiționale din cadrul Bucharest International Dance Film Festival 2019 – competiția internațională, cea națională și cea dedicată musicalurilor – au fost selectate 43 de scurtmetraje, din 18 țări de pe întreg mapamondul.

Competiția internațională cu secțiunile – Time Stand Witness, The Road not Taken și Acts of Rebellion – cuprinde 30 de filme, din 15 țări.

Din secțiunea Time Stands Witness fac parte 10 filme de dans, din 8 țări, iar diversitatea temelor întărește faptul că filmul de dans poate să fie sci fi, horror, poezie vizuală sau comedie. Un bărbat nu îmbătrânește niciodată, o femeie face un salt într-o altă realitate și doi artiști se îndrăgostesc la limita cosmosului – timpul fiind numitorul comun al acestor povești ieșite din comun.
În cadrul secțiunii The Road not Taken se umblă prin întuneric, se luptă pentru lumină și se caută noi modalități de a iubi. Ca în poezia lui Robert Frost, protagoniștii celor 11 filme, din nouă țări, se găsesc în fața unor decizii imposibile.
Pentru cei ce își doresc mai multă acțiune, BIDFF a pregătit o proiecție inedită de nouă filme din Franța, Iran, Olanda, Anglia, Germania și SUA curatoriate în secțiunea Acts of Rebellion. Proiecțiile abordează mișcarea în toate formele ei, de la dans pe străzile Teheranului și șotron în Iran, până la dans contemporan în ringul de luptă și mișcare la carnavalul Voodoo din Caraibe.

Competiția națională, care a crescut considerabil față de anul 2016, când a fost introdusă în festival, reunește opt filme scurte românești sub tematica Practices of Selfhood. Regizori și coregrafi români se întâlnesc anul acesta în web-ul complicat al sinelui. Aceștia explorează tumultul zilnic, restabilind conexiunea cu propriile corpuri, descoperind noi căi către fantezii inadecvate. Opt scurtmetraje experimentale le vor reaminti privitorilor cum să se conecteze cu sinele și cu mediul în care trăiesc.

Anul acesta, BIDFF deschide o nouă secțiune competițională dedicată musicalurilor avangardiste. O selecție exclusivă de cinci scurtmetraje din Franța, România, Cehia, precum și o coproducție Congo – Belgia, a căror personaje se luptă cu monotonia, se vor reuni sub tematica The Big Dreamers.

În închiderea ediției cu numărul 5 a Bucharest International Dance Film Festival va avea loc proiecția filmului documentar Magui Maryn: L’urgence d’Agir în regia lui David Mambouch. Maguy Marin este unul dintre cei mai importanți coregrafi de pe scena mondială. Fiică de imigranți spanioli, lucrările sale devin o revoltă plină de furie, dar și de optimism și candoare, în fața barbariei. Cariera sa și atitudinile politice pe care le-a adoptat în acest timp, au emanat mereu îndrăzneală, curaj și spirit de luptă, și nu încetează nici acum să miște corpuri și inimi. (TRAILER: YouTube, Vimeo )


Cea de-a cincea ediţie a Bucharest International Dance Film Festival va avea loc în perioada 4 – 8 septembrie, în șase locații din București. Tema ediţiei de anul acesta a singurului festival de gen din România este The Network/ Rețeaua și își propune să conecteze artiști, producători, selecționeri și jurnaliști care gravitează în jurul ideii de mișcare.
Un proiect cultural organizat de Asociația Tangaj Dance și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Proiectul este sprijinit de Centrul Național al Cinematografiei, Conceptual Lab și ADFR – Asociația pentru Dezvoltarea Filmului Românesc și susținut de DHL, Techir și Super – Festivalul de filme făcute de adolescenți.
Ediția a V-a a BIDFF este organizată în parteneriat cu Centrul Național al Dansului București, Institutul Francez – Cinema Elvira Popesco, Cinema Muzeul Țăranului, Fabrica Gastropub, Institutul Cervantes la București, Apollo 111, LINOTIP – Centru Independent Coregrafic, Fiver International Screendance Movement.
Website: http://www.bidff.ro/
Facebook page: https://www.facebook.com/bucharestinternationaldancefilmfestival/
Facebook event: https://www.facebook.com/events/2242840455764962/
Instagram: https://www.instagram.com/bidff.ro/

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending

%d blogeri au apreciat: