Connect with us

Life Style

PROCES | Liana Stanciu se bucura ca What’s Up va fi judecat de catre CNA

Avatar

Published

on

Rostirea cuvântului obscen de solistul Marius Ivancea, de la What`Up, la Festivalul Callatis, va fi judecată de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA). Liana Stanciu, cea care i-a smuls microfonul solistului, a primit cu bucurie vestea, sperând că lumea nu o va mai acuza de cenzură, informează Ring.

liana_stanciu

Consiliul Naţional al Audiovizualului va supune analizei cazul solistului What`Up care, într-un freestyle cu mesaj critic la adresa lui Traian Băsescu, a pronunţat cuvântul “căcat”. “Foarte bine. În felul ăsta poate vor înţelege că n-a fost exces de zel, nici vorbă, sunt liniştită. Am obosit cu toată povestea asta, este deja viral, nu am făcut nimic: dacă-l cenzuram nu-l lăsam să cânte în continuare. Care este problema? I-am dat microfonul înapoi, a cântat, dacă voia să-şi continue peroraţia pro sau contra cui a fost, habar nu am, nu contează, putea să o continue. Dacă intenţiona să facă acest lucru, de ce n-a făcut pe timpul lui de la început? A avut 10 minute”, a declarat Liana Stanciu, realizator TV.

Solistul de la What`Up, Marius Ivancea, ne spune că se autocenzurează de o viaţă şi că nu înţelege de unde atâta haos pentru cuvântul ăsta. “Mi s-a spus că acest cuvânt nu este în DEX şi că am jignit copiii. Pe bune? Păi treaba asta o fac copiii în fiecare zi la toaletă. Am scăpat cuvântul acela pentru că eram nervos pe toată situaţia şi, în momentul în care mai şi crezi în versurile tale, automat te ia valul. Sper ca cei de la CNA să judece ca nişte oameni de rând. Mai aveam trei cuvinte, Liana Stanciu ar fi putut să nu urce pe scenă, terminam şi aia era, dar pentru simplul fapt că mi-a luat microfonul s-a creat toată nebunia asta”, a declarat What’s Up.

Cristina Trepcea, membră a CNA, ne spune că nu există o listă cu cuvinte obscene şi că majoritatea sesizărilor vin de la telespectatori şi de la televiziunile concurente. “Au existat câteva idei, cum că ar trebui să facem şi noi, cum s-a făcut în alte ţări, o listă cu cuvinte care nu ar trebui să se audă la televizor. Ne temem foarte tare să nu fim acuzaţi de cenzură. De fiecare dată când am avut astfel de probleme de discutat în consiliu, fiecare dintre cei 11 membri şi-a susţinut punctul de vedere prin vot şi s-a hotărât dacă chestiunea a fost din domeniul obscenului sau nu. Sigur că eu, ca fiinţă umană, sunt de acord cu ce spuneau băieţii ăia şi îmi pare foarte bine că e cineva care protestează. Întrebarea este dacă acest cuvânt este OK la televizor. Ştiu că vom avea de discutat această problemă şi nu mă pot antepronunţa. Nu există posibilitatea să nu ajungă la noi această problemă, aşa ceva nu are cum să ocolească CNA”, a precizat Cristina Trepcea.

Comentarii

comments

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

SHOW MAGAZINE

IN Trending