Connect with us

ALL MEDIA

Profitul şi veniturile Google au crescut puternic în trimestrul trei, datorită publicităţii online

Redactia Radar de Media

Published

on

Profitul Google a crescut cu 36% în trimestrul al treilea faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, la 3 miliarde de dolari, iar veniturile companiei au urcat cu 12%, la 14,9 miliarde de dolari, datorită volumului mai mare de publicitate pe dispozitive mobile, informeaza Mediafax.

Actionarii Google

Google a reuşit să compenseze scăderea preţurilor publicităţii pe gadget-uri mobile prin creşterea volumului de spoturi plătite.

Compania a demonstrat altfel că poate monetiza serviciile de publicitate online în contextul tranziţiei tot mai multor utilizatori către smartphone-uri şi tablete. Spoturile pe dispozitive mobile se vând la preţuri mai mici decât cele desinate PC-ului tradiţional.

Acţiunile au crescut cu 8% în sesiunea de tranzacţii electronice după închiderea şedinţei bursiere de joi, la 959,59 dolari.

Directorii Google cosideră că rezultatele reflectă o campanie lansată în luna iulie, prin care companiile sunt încurajate să plaseze spoturi şi pe smartphone-uri, şi pe PC-uri.

“În trecut derulam campanii diferite pentru fiecare tip de dispozitiv, dar acum oferim o singură interfaţă”, a declarat directorul de business al Google, Nikesh Arora.

Google are o cotă de aproximativ o treime din piaţa globală a publicităţii online, potrivit datelor eMarketer. Facebook ocupă locul al doilea, la mare distanţă, cu o cotă de numai 5%, dar a înregistrat în ultimii doi ani creşteri mai puternice decât Google.

Rata de taxare a profitului Google a scăzut puternic în trimestrul al treilea, la 15%, faţă de 23% în perioada similară a anului trecut. Directorul financiar al companiei, Patrick Pichette, a declarat într-o conferinţă cu investitorii că rata de taxare a scăzut datorită distribuţiei geografie a profitului companiei, în SUA şi între subsidiarele din alte ţări.

Divizia producătoare de telefoane mobile Motorola Mobility, preluată de Google în luna mai a anului trecut, a continuat să înregistreze pierderi. Motorola a înregistrat o pierdere operaţioală de 249 milioane de dolari, faţă de un rezultat negativ e 192 milioane de dolari în perioada corespunzătoare a anului trecut. Veniturile diviziei au scăzut totodată cu 34%, la 1,2 miliarde de dolari, în pofida lansării Moto X în august, primul smartphone asamblat în SUA.

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați pe email sau la telefon.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

SHOW MAGAZINE

IN Trending