Connect with us

Emisiuni

Program de sărbătoare de Paşte la TVR 2: „Arte carte şi capricii”, „Axios. – Slujba de Înviere” sau „Drumul lui Leşe”

Published

on

Duminică, 12 aprilie, de la ora 12.00Cap Compas – Porţile Ierusalimului (în simulcast la TVR HD)  – În Duminica Paştelui, Cap Compas vă invită la o călătorie prin oraşul cel mai legat de Sărbătoarea Învierii. Sub zidurile lui pot fi descifrate 4 milenii dar peregrinarea  de acum vă descoperă în chip atemporal Ierusalimul antic, oraşul medieval, precum şi Ierusalimul timpului contemporan. Fiecare seminţie şi confesiune religioasă : creştini , bizantini, musulmani, mameluci, otomani – şi-a aşezat temelii aici – descoperindu-le odată cu cele 7 porţi de intrare în Ierusalimul vechi şi cu cele încă alte trei porţi acum închise. Producător  Elena Dinu

 

Duminică, 12 aprilie, de la ora 12.30A doua emigrare (în simulcast la TVR HD)

În această ediţie aflaţi poveştile a două familii care s-au întors, după mai mulţi ani, în România: familia Tatosian, din Constanţa care a trăit 7 ani în Finlanda şi familia Roşu, din Vişina care s-a întors acasă după 11 ani de muncă în Spania. Chiar daca au agonisit ceva bani din experienţa emigrării, viaţa lor de acum nu este uşoară. Alina şi Cosmin Tatosian au aflat că, chiar dacă aveau diplomă şi experienţă peste hotare, nimeni nu le-a dat nicio şansă şi nu au putut să-şi găsească un loc de muncă. Aşa că au deschis o cofetarie în oraşul natal şi luptă să-şi construiască un viitor aici.

Familia Roşu din satul Vişina, judetul Olt, a revenit după 11 ani de muncă în Spania cu suficient capital ca să deschidă  o firmă de construcţii acasă. Însă realitatea din România i-a obligat să-şi reajusteze planurile. Acum riscă să piardă  o mare parte din capitalul investit, banii fiind blocaţi într-un proiect cu fonduri europene care  se împotmoleşte în birocraţia românească şi în indolenţa unor funcţionari.

 

Duminică, 12 aprilie, de la ora 18.30Drumul lui Leşe (în simulcast la TVR HD)Invitatul lui Grigore Leşe este teologul şi eseistul Mihai Neamţu într-o zi de mare însemnătate pentru că „Sărbătoarea permite acea comuniune periodică dintre om şi divinitate, redă dimensiunea sacră a existenţei”. Aşa cum declară Grigore Leşe, «În Duminica Paştelui am invitat oameni care mi-au adus sărbătoarea în suflet, oameni din Apuseni şi tineri în care mi-am pus nădejdea că vor duce mai departe neamul ».

Foto Credit: TVR 2

CITESTE SI:

 

Facebook Comments Box

Pagini: 1 2

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii




mutari si transport mobila

MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
Reality Show15 ore ago

Rescrie istoria într-un sezon cum nu s-a mai văzut! Survivor All Stars, în curând la PRO TV și pe VOYO

AUDIENȚE TV16 ore ago

Alex Maxim, Alexandra Căpitănescu, Melisa Antonesi și Vlad Musta sunt finaliștii sezonului 11 Vocea României! Peste 1.2 milioane de oameni au urmărit, aseară, emisiunea

Program Special16 ore ago

Raluka și Pavel Bartoș te invită la încă un PROTEVELION… să-l ții minte! Trăiești un nou început la PRO TV!

Reality Show17 ore ago

PRO TV anunta oficial producerea show-ului SURVIVIOR ALL STARS. Cand incepe si care sunt concurentii?

ȘTIAI CĂ...?18 ore ago

Cele mai bune reality show-uri din lume

Emisiuni2 zile ago

Au mai rămas doar 8 concurenți în competiția Vocea României! În această seară, putem urmări LIVE Semifinala acestui sezon

Analize Audiente TV2 zile ago

Românii nu ratează nicio ocazie de a râde cu gura până la urechi! – Las Fierbinți și Săriți de pe fix!, lideri de audiență!

Casting2 zile ago

Kanal D caută concurenți pentru cel mai nou show de televiziune – cel mai mare experiment social! Miza este uriașă – 1000.000 de lei!

AUDIENȚE TV3 zile ago

America Express, lider de audiență! Soarele a fost roșu aseară: Ada și Tony Galeș au părăsit competiția

Vedete3 zile ago

Secretul lui Bogdan de la Ploiești a fost dezvăluit! În ce e implicat manelistul

AUDIENȚE TV3 zile ago

Celentano a adoptat un nou stil de viață: „Ce fac eu se cheamă fasting. Beau numai 8 ore pe zi” – Las Fierbinți, lider absolut de audiență!

Facebook

Advertisement

IN Trending