Connect with us

Emisiuni

Program special de 1 decembrie in grila TVR 3

Redactia Radar de Media

Published

on

1 Decembrie este aniversată şi la TVR 3, prin programe speciale, dedicate marii sărbători naţionale. Muzică, spectacole, dar şi evocarea unor români ale căror nume au depăşit cu mult graniţele acestei ţări fac parte din oferta TVR 3 pentru această zi.

Aniversarea Zilei Naţionale începe la TVR 3 la ora 8.00, când Ovidiu Damian aduce de la Cluj o ediţie specială Regional cafe, dedicată Marii Uniri a românilor. Emisiunea poate fi văzută şi online, pe TVR+.

De la 9.30, telespectatorii pot urmări la TVR 3, prin intermediul Studioului teritorial Craiova, Festivalul „Ion Albeşteanu”. Ajuns la cea de a X-a ediţie, Festivalul Naţional de Folclor „Ion Albeşteanu” a reunit şi în acest an nume mari ale cântecului popular românesc. Laureaţi ai ediţiilor anterioare, deveniţi între timp interpreţi cunoscuţi, au oferit un recital de excepţie. Narcisa Băleanu, Grigore Gherman, Daniel Pop, Nicoleta Rădinciuc Vlad, Adrian Măcianu sunt doar o parte dintre cei care au bucurat auditoriul cu cântece reprezentative din zonele lor etnofolclorice. Acompaniamentul a aparţinut orchestrei „Doina Bărăganului”, dirijor prof.dr. Cristian Obrejan.

Studioul TVR Timişoara a pregătit, pentru ora 11.00, un documentar dedicat românului care a realizat, la 18 martie 1906, primul zbor pe o distanţă de 12 metri cu un aparat mai greu decât aerul, zbor care l-a consacrat ca pionier al aviaţiei: Traian Vuia. Unul dintre pionierii aeronauticii mondiale, Traian Vuia s-a născut în anul 1872, în satul Surducu Mic din Banatul Românesc, în vremea când această provincie făcea parte din Imperiul Austro-Ungar. Elev eminent, doctor în drept, inginer şi inventator, Traian Vuia a făcut cursuri de specializare în domeniul aeronauticii la Paris. Proiectul primului său aparat de zbor s-a încheiat în 1903, iar documentaţia pentru brevetul de invenţie cu titlul aeroplan mobil a depus-o la 15 mai 1903. Recunoscut pentru realizarea primului zbor din lume cu un aparat mai greu decat aerul, Traian Vuia s-a implicat şi în activitatea politică, prin înfiinţarea, la 30 aprilie 1918, a Comitetului Naţional al Românilor din Transilvania şi Bucovina, fiind numit preşedintele acestuia. Documentarul este preluat şi la TVR Internaţional, de la 14.30, iar la TVR Moldova, de la 17.30.

La ora 13.00, tot de la TVR Timişoara vine spectacolul Nu mă rup de ce-i străbun, spectacol folcloric de lansare a noului album al solistului de muzică populară Ciprian Pop. Spectacolul, desfăşurat la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timişoara şi prezentat de Felicia Stoian, se bucură de participarea extraordinară a Orchestrei de muzică populară a Consiliului Naţional al Minorităţilor Române din Serbia „Novi Sad”, dar şi a unor numeroşi invitaţi, îndrăgiţi interpreţi de muzică populară: Tiberiu Ceia, Maria Petchescu, Pera Todorovici, Mariana Deac, Liliana Laichici, Loredana Streche, Codruţa Rodean, Paul Ananie, Ilie Caraş.

De la 15.30, TVR Cluj evocă, la Memoria locului, două personalităţi transilvănene ale căror nume sunt legate de Unirea de la 1 Decembrie 1918: Victor Deleu şi Alexandru Vaida Voevod. Telespectatorii TVR 3 vor afla cine au fost cele două personalităţi ale Clujului şi ce rol au avut în istoria românilor.

Membrii familiei Mocioni, aromâni emigraţi în Ungaria şi stabiliţi în Banat, au fost implicaţi activ în promovarea şi obţinerea drepturilor politice ale românilor din Ungaria. Cu toate că s-au înrudit cu familii maghiare, sârbeşti sau germane, au păstrat un conservatorism ortodox neclintit şi s-au delimitat de curentul de maghiarizare. Familia Mocioni a fost printre puţinele excepţii care au reprezentat aristocraţia românească în fosta Ungarie. Au fost mari politicieni, filantropi, susţinători ai culturii române. De 1 Decembrie, TVR Timişoara le dedică documentarul Familia Mocioni, difuzat de la ora 16.30, la TVR 3.

Iar de la ora 17.00, timp de trei ore, telespectatorii TVR 3 şi cei care urmăresc programele Televiziunii Române pe TVR+ sunt invitaţi la Spectacolul aniversar „Iaşi-Chişinău-Cernăuţi la TVR Iaşi 23”, adus în casele românilor de Studioul teritorial Iaşi. De 1 Decembrie, ne vom bucura, vom dansa şi vom asculta muzica populară cântată cu suflet de Sofia Vicoveanca, Veta Biriş, Maria Iliuţ, Nicolae Glib, Rapsozii Botoşanilor şi invitaţii lor, tinerii reprezentanţi ai celor trei regiuni folclorice de la Iaşi, Cernăuţi şi Chişinău. Şi românii de peste Prut pot urmări spectacolul, începând cu ora 20.00, la TVR Moldova.

Seara TVR 3 va păstra atmosfera de bucurie, de cântec, joc şi voie bună. Studioul teritorial Târgu Mureş aduce o ediţie specială, aniversară, a îndrăgitei emisiuni Cântec şi poveste, difuzată la TVR 3 şi pe TVR+ de la ora 20.00. În cea mai importantă zi a românilor, cei mai importanţi interpreţi din Ardeal – Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriş şi Sava Negrean Brudaşcu – spun povestea cântecelor care ne reprezintă ca neam. Noi suntem români, Hai să-ntidem hora mare, Doamne, ocroteşte-i pe români sau Cântecul lui Iancu sunt câteva dintre podoabele folclorului cu care ne-am născut şi pe care ni le aducem aminte şi în clipele grele, şi la ceas de bucurie.

Iar de la 22.00, Ion Palade, Nicolae Botgros şi Ansamblul „Lăutarii” din Chişinău invită toţi românii la un spectacol-eveniment, în care interpreţi de dincolo şi de dincoace de Prut cântă „Dorul Basarabiei”. Spectacolul „Dorul Basarabiei”, difuzat la TVR 3 prin intermediul TVR Iaşi, a fost prezentat, în 2014, în cinci capitale europene: Lisabona, Madrid, Paris, Londra şi Atena.


 

Foto Credit: TVR

Comentarii

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale, vă rugăm să ne contactați pe email.

Emisiuni

Radu Palaniță a câștigat marele premiu Românii au talent! Finala, lider de audienta!

Avatar

Published

on

Foto Credit: PRO TV

Radu Palaniță a câștigat vineri seară marele trofeu Românii au talent, premiul în valoare de 120.000 de euro și titlul de cel mai talentat concurent. Într-o finală specială, desfășurată de acasă, Radu a reușit să ajungă la inimile oamenilor prin vocea lui și să-i convingă pe telespectatori că merită votul lor și șansa de a triumfa.

 

Pe locul 2, în urma voturilor primite, s-a clasat Siena Vușcan care a obținut premiul de 20.000 euro, iar pe locul 3, tânărul pianist, Mihai Țigaret, care a reușit să câștige 10.000 euro. Cei doi copii au demonstrat, încă o dată, că generația lor este pregătită să impresioneze.

 

Tot aseară, a fost desemnat și câștigătorul premiului de originalitate de 10.000 de euro.

După o săptămână de vot, telespectatorii au ales să-l susțină pe cel mai tânăr concurent al sezonului 10, Vlad Ciobanu, cel care i-a convins cu poeziile recitate.

 

Marea finală Românii au talent a condus detașat topul audiențelor pe toate segmentele de public! La nivelul publicului comercial, cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, show-ul a înregistrat 9.3 puncte de rating și 30.3% share față de televiziunea de pe locul secund care a obţinut doar 5.7 puncte de rating și 18.5% share.

 

Peste 2.1 milioane de telespectatori din întreaga țară au urmărit spectacolul Românii au talent, iar în minutul de maximă audiență de la 22:11, aproape 3 milioane de români se bucurau de finala de acasă a show-ului.

Seara s-a încheiat cu o declarație încărcată de emoție a marelui câștigător, Radu Palaniță: ”Sunt foarte emoționat, nu credeam că oamenii vor avea atât de multă încredere în mine. Încă nu realizez ce s-a întâmplat. Aș vrea să le transmit tuturor celor care au fost alături de mine și vor fi pe mai departe că acest moment a fost piatra de temelie pentru ceea ce va urma în cariera mea, iar acest lucru li se datorează și lor.”

 

”În viață trebuie să încerci, trebuie să prinzi curajul”, a fost mesajul transmis de câștigătorul sezonului 10 pentru cei care încă nu s-au decis să se înscrie! Cu acest gând, toți cei care au un talent și vor să-l arate întregii țări sunt așteptați pe site-ul romaniiautalent.protv.ro pentru a completa formularul de înscriere pentru sezonul 11 Românii au talent!

 

Comentarii

Continue Reading

Emisiuni

Buburuza şi Motan Noir îi învaţă pe copii cum să se protejeze de noul virus

Avatar

Published

on

            Buburuza şi Motan Noir, super-eroii din serialul cu acelaşi nume, le arată celor mici, dar şi adulţilor cum să se protejeze de noul virus. Animaţia poate fi urmărită de luni până vineri, de la ora 16:30, pe Disney Channel. Însă de data aceasta nu este vorba de noi episoade, ci de un scurt filmuleţ educativ cu cei doi protagonişti. Mai exact, este o campanie de informare în colaborare cu UNICEF, prin care copiii sunt învăţaţi chiar de personajele lor preferate, cât de importantă este prevenţia.

 

            „Miraculous – Barrier Gestures” este un clip postat recent pe contul de YouTube al serialului Miraculous LadyBug, care explică într-o manieră prietenoasă şi ingenioasă, comportamentul corect pe timp de pandemie. Prin apel la poveste, joc şi personaje îndrăgite, celor mici le va fi mai uşor să înţeleagă şi să adopte măsurile de prevenţie.

Maestrul Fu le spune Buburuzei şi lui Motan Noir că în oraş este un nou răufăcător, pe care din păcate nu-l pot învinge cu super-puterile lor. Mic şi practic invizibil, virusul poate fi totuşi ţinut la distanţă prin gesturi simple, dar eficiente. Dintr-o carte străveche, învăţatul le citeşte eroilor, ca pe o poveste, ce trebuie să facă. În primul rând, spălarea frecventă a mâinilor cu apă şi săpun, atunci când tuşim sau strănutăm să ne acoperim gura cu pliul cotului sau folosirea şerveţelelor de unică folosinţă şi desigur, păstrarea distanţei sociale.

Cele mai simple gesturi de prevenţie sunt cele mai bune metode de a ţine posibilele infecţii la distanţă. Aşa că, cei doi super-eroi au acum o nouă misiune: de a transmite tuturor acest mesaj deloc complicat, dar important. „Protejează-te pe tine şi pe cei dragi ţie ! Protejează-i pe cei din jurul tău ! Împreună vom învinge virusul !” ne spun cu mult curaj Buburuza şi Motan Noir.

 

Miraculos: Buburuza şi Motan Noir (Miraculous: Tales of Ladybug & Cat Noir) este un popular serial animat 3D pentru adolescenţi. O colaborare între mai multe studiouri de animaţie din Franţa (Zagtoon & Method Animation), Japonia (Toei Animation) şi Coreea de Sud (SAMG Animation). Seria este difuzată în toată lumea, în peste o sută de ţări, printre care şi România (Disney Channel), iar fanii aşteaptă deja sezonul cu numărul patru.

Acţiunea se petrece în Parisul modern, unde doi liceeni obişnuiţi, Marinette Dupain-Cheng și Adrien Agreste, au misiunea de a salva oraşul de răufăcători. Datorită super-puterilor pe care le primesc, ei devin Buburuza şi Motan Noir. Însă nimeni nu le cunoaşte adevăratele identităţi, nici măcar ei nu ştiu reciproc cine este în spatele măştilor. În acest carnaval, Marinette este îndrăgostită de Adrien, în timp ce el o iubeşte pe Buburuză.

Comentarii

Continue Reading

Emisiuni

Juraţii iUmor aleg ultimul finalist al show-ului

Avatar

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Cea mai îndrăgită emisiune de umor din România se apropie de finalul celui de-al optulea sezon, iar înainte de marea finalã, difuzatã pe 6 iunie, de la 20:00, la Antena 1, juraţii vor alege ultimul finalist în cadrul semifinalei iUmor. În semifinalã vor participa cei care au primit cele mai multe voturi în aplicația iUmor, dar nu au reușit să se claseze pe primul loc în preferințele publicului. Câștigătorul semifinalei, care va avea loc sâmbãta aceasta, de la 20:00, pe Antena 1, se va alătura celor 10 finaliști în lupta pentru marele premiu în valoare de 20.000 euro, din data de 6 iunie.

Opt concurenți vor urca sâmbãtã pe scena iUmor sâmbata aceasta, pentru a câștiga un loc în marea finală iUmor: Adi Dima, Orban Gabi, Petre Dănuț Irinel, Vlad Schiopu, Nuri Guney, Ștefania Costache, Mr Kills şi Grupul de UMOR- Știrile care nu conteazã.

La fel ca şi în audiții, când concurenţii aveau nevoie de două dintre voturile juraților pentru a ajunge la vot în aplicația „iUmor”, în semifinală concurenții trebuie să îi convingă din nou şi sã primeascã douã voturi, altfel sunt eliminați. Cei care vor obține douã  “Thumbs up”, îi vor pune pe jurați într-o postură dificilă, pentru că Delia, Cheloo și Mihai Bendeac sunt cei care vor alege câștigătorul semifinalei iUmor dintre ei.

În cadrul marei finale iUmor, difuzate pe 6 iunie, de la 20:00, la Antena 1, telespectatorii vor putea vota interpretarea concurenților care au obţinut trei „Thumbs up” din partea juraţilor, într-un interval de 20 de minute, pentru a decide prin vot prin SMS la 1313 marele câștigător, care va pleca acasă cu marele premiu în valoare de 20.000 de euro.

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0