Connect with us
 

 

Ca în fiecare an, de Crăciun, TVR 1 aduce telespectatorilor săi concerte tradiţionale de colinde, ediţii speciale ale emisiunilor iubite de publicul TVR 1, întâlniri cu vedetele preferate, dar şi filme cu tematică de Crăciun. Mare parte a acestor programe speciale sunt preluate şi de TVR HD, ele putând fi urmărite şi online, pe TVR+.

Toate producţiile dedicate Crăciunului difuzate la TVR se vor regăsi ulterior pe TVR+, în secţiunea Crăciun 2015.

 

Concerte de colinde: Crăciun în Maramureş, al Coralei Armonia şi al Corului Madrigal

Intrăm în atmosfera specială de Crăciun miercuri, 24 decembrie, când, de la ora 12.30, Concertul Coralei Armonia va bucura telespectatorii TVR 1 cu un grupaj de colinde religioase, dar şi cu câteva colinde cunoscute ale unor compozitori celebri. Concertul, prezentat de Iuliana Tudor, este susţinut la Opera Română de Corala Orodoxă Bărbătească Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului, dirijor Arhidiacon asistent universitar doctor Ion-Iulian Dumitru.

Cu urări, colinde şi obiceiuri de preparare a bucatelor tradiţionale, telespectatorii TVR 1 sunt invitaţi în Maramureş, pentru a trăi o zi din viaţa satului arhaic românesc – cea din ajunul Sfintei Sărbători a Naşterii Domnului. Realizatoarea TVR Gheorghiţa Nicolae ne invită la Crăciun în Maramureş, un eveniment de spiritualitate românească aflat la cea de-a VII-a ediţie, program ce va fi difuzat în trei părţi ale îndrăgitei emisiuni Tezaur folcloric. Astfel, pe 24 decembrie, de la ora 18.00, suntem invitaţi la Muzeul Satului din Baia Mare, pentru a cunoaşte obiceiuri şi datini de Crăciun. Gazde sunt primăriile din localităţile: Borşa, Botiza, Băiţa de sub Codru, Bicaz, Groşii Ţibleşului, Rona de Sus, Valea Chioarului.

În acelaşi spirit, la Catedrala Episcopală  Sf. Treime din Baia Mare are loc concertul de colinde tradiţionale Sus la Poarta Raiului, la care participă interpreţi şi formaţii folclorice cu un repertoriu de colinde tradiţionale din Maramureş. Concertul poate fi urmărit la TVR 1 de la ora 23.50, tot în Ajunul Crăciunului. Iar pe 27 decembrie, de la ora 15.00, în cadrul celei de-a treia ediţii speciale Tezaur folcloric difuzată sub genericul Crăciun în Maramureş, telespectatorii TVR 1 văd spectacolul extraordinar de datini, obiceiuri şi cântece de sărbătoare, desfăşurat la Teatrul Municipal din Baia Mare. Concertul cuprinde momente folclorice susţinute de interpreţi tineri şi consacraţi din toate zonele ţării, printre care se numără Angela Buciu, Dumitru Dobrican, Florentina şi Petre Giurgi, moştenitori ai cântecului maramureşan. Participă cu momente speciale, de asemenea, Ansamblul Folcloric Naţional „Transilvania”.

Revenind la Ajunul  Crăciunului, telespectatorii TVR 1 urmăresc unul dintre cele mai aşteptate evenimente ale finalului de an, Concertul special de Crăciun al Corului Naţional de Cameră Madrigal  – Marin Constantin. Dirijat de Anna Ungureanu, concertul este găzduit de Sala Unirii a Palatului Cotroceni din Bucureşti, în prezenţa cadrelor medicale implicate în salvarea şi îngrijirea victimelor tragediei din clubul Colectiv. Vom asculta tradiţionalele colinde de Crăciun pe care Madrigalul le interpretează de 52 de ani, neîntrerupt. Spectacolul poate fi urmărit pe 24 decembrie, de la ora 19.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+, fiind preluat şi de TVR HD vineri, pe 25 decembrie, de la ora 09.00.

Îndrăgitele colinde Silent Night şi La Vitleem colo-n jos pot fi ascultate la TVR 1 în interpretarea Angelei Gheorghiu în perioada Crăciunului. Special filmate pentru TVR, cele două clipuri au fost realizate în Catedrala Sf. Iosif. Pentru realizarea acestei producţii şi-au acordat sprijinul Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti, Corul de copii Radio, dirijor Voicu Popescu şi Corul Accoustic, dirijor Daniel Jinga.

 

Ediţii speciale de Crăciun O dată-n viaţă, Starea naţiei, Politică şi delicateţuri, Gala umorului, Ne vedem la TVR, Universul credinţei

 

Cu o ediţie specială, de Crăciun, a emisiunii Starea naţiei vine şi Dragoş Pătraru pe 24 decembrie, de la ora 22.50. Moş Crăciun este în atelierul lui şi calm, răspicat, le explică românilor de ce nu îi va vizita cu daruri în acest an. De altfel, Moş Crăciun e decis să nu le mai dea daruri românilor până când aceştia vor fi în stare să îşi facă singuri daruri şi anume: să aibă grijă de păduri, de munţi, de ape, de minunatele locuri şi bogăţii ale României. Moşul ne trage pe toţi de urechi şi ne atrage atenţia că trebuie să le lăsăm moştenire copiilor o altfel de ţară şi tot el le promite copiilor că pentru ei va face un efort şi va trimite cadouri.

Ziua de Crăciun începe la TVR 1 cu o ediţie specială Universul credinţei, prilejuită de Naşterea Domnului Iisus Hristos. Magazinul religios difuzat pe 25 decembrie, de la ora 9.00, cuprinde mesaje şi urări de Crăciun, reportaje şi documentare, discuţii cu invitaţii emisiunii, precum şi transmisiunea în direct de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti a Sfintei Liturghii. Slujba va fi oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, alături de numeroşi ierarhi şi preoţi.

DETALII PE URMATOAREA PAGINA!

 

[nextpage]

 

În zi de sărbătoare, Ne vedem la TVR cu… Moş Crăciun. Cel care îl întâlneşte este unul dintre cei mai populari artişti ai muzicii uşoare româneşti. A devenit, prin cântecele sale, unul dintre simbolurile muzicale ale Crăciunului la români. Adulat de un segment consistent de fani, atât din ţară, cât şi din străinătate, dar şi controversat, Fuego este invitatul Marinei Almăşan la ediţia specială de Crăciun Ne vedem la TVR.

Emisiunea este transmisă pe 25 decembrie, de la ora 17.00, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+. Prietenii emisiunii au ocazia să afle mai multe despre viaţa lui Paul Surugiu (Fuego), despre copilăria, adolescenţa, cariera şi familia sa. În platoul emisiunii vin la colindat oameni dragi ai artistului: colaboratori, colegi, prieteni. Printre ei se numără Nico, Alexandru Arşinel, Paula Seling, Gheorghe Turda, Mioara Velicu, Mirabela Dauer, grupul Vouă. Cu toţii primesc daruri de la „Moş Crăciun” (Eugen Cristea), care, în drumul său, trece şi prin platoul Ne vedem la TVR. Ca de obicei, trupa Andrei Tudor Band aduce culoare muzicală şi acestei ediţii a emisiunii.

Derby-ul Crăciunului: Lăutarii din Chişinău – Big Band-ul Radio se vede în ediţia specială O dată-n viaţă de Crăciun. Moldovenii lui Nicolae Botgros întâlnesc echipa condusă de Ionel Tudor într-un amical inedit, arbitrat de Iuliana Tudor, pe teren neutru – Studioul 3 al Televiziunii Române. Rezultatul partidei îl aflăm urmărind ediţia specială de Crăciun a emisiunii O dată-n viaţă, pe 25 decembrie, la TVR 1 şi TVR+, de la ora 21.10. „Meciul” se dă între dirijorul Ionel Tudor şi maestrul Nicolae Botgros, fiecare alegându-şi o echipa de artişti dintre cei mai buni, reprezentativi pentru activitatea lor.

Astfel, echipa lui Nicolae Botgros va fi formată din moldoveni, Daniela Condurache, Ion Paladi şi Mioara Velicu alăturându-li-se Lăutarilor de la Chişinău. În cealaltă „jumătate de teren”, Luminiţa Anghel, Nico şi Monica Anghel completează Big Band-ul lui Ionel Tudor. Invitaţii speciali în „meciul” de vineri seară sunt Cristian Pomohaci, grupul de copii colindători Colindiţa Zestrea din Gherla, coordonator Constantin Istici, şi Ansamblul Junii Sibiului. Floarea şi Gheorghe, cunoscuţii actori Maria Buză şi Marius Rizea, sunt în continuare responsabili cu zâmbetele – şi, de ce nu, hohotele de râs – ale telespectatorilor şi publicului din studio, în fiecare ediţie.

De Crăciun, Dinescu şi Smiley taie… ştiuca. Pentru aşa un invitat de seamă într-o zi de sărbătoare, Mircea Dinescu pregăteşte reţete deosebite şi scoate din pivniţă cel mai bun vin. O dată-n an e Crăciunul, aşa că poetul promite un adevărat festin pe masa sa. Iar pentru că tradiţionalul porc este o opţiune deja banală, Dinescu îl invită pe Smiley să taie împreună… o ştiucă. Show-ul culinar pe care îl oferă cei doi poate fi urmărit duminică, 27 decembrie, într-o ediţie specială Politică şi delicateţuri, difuzată de la ora 16.00, la TVR 1 şi TVR HD şi online, pe TVR+. După ce mâncarea este gata, cei doi merg în cramă pentru a-şi trage sufletul şi îl ascultă pe Caliu din Clejani, însoţit de taraful său.

Magia serilor de Crăciun de altădată va fi readusă de Diana Cavallioti şi Dragoş Huluba într-o ediţie specială Gala umorului, pe care telespectatorii TVR 1 o pot viziona pe 27 decembrie, de la ora 17.00. Momente de neuitat cu Toma Caragiu, Amza Pellea, Draga Olteanu, Florin Piersic, Stela Popescu, Ştefan Bănică, Ion Lucian, Puiu Călinescu, Horaţiu Mălăele vor face deliciul celor care aleg să petreacă sărbătorile cu TVR 1.

 

Spectacolele Operei Comice pentru copii – de Sărbători, la TVR 1

 

Cinci dintre cele mai frumoase spectacole ale Operei Comice pentru copii vor putea fi vizionate la TVR 1 în perioada sărbătorilor de iarnă. În 26 decembrie, de la ora 10.00, vedem baletul Fetiţa cu chibrituri, dar şi spectacolul mozaic Poveste de Crăciun, în regia lui Cristian Mihăilescu, de la ora 17.00.  Micii telespectatori au întâlnire cu nume mari din artele spectacolului şi muzicii: Felicia Filip & IRIS, Monica Petrică & Răzvan Mazilu, Mihai Mălaimare & Teatrul Masca, Ducu Bertzi & Friends, Luiza Zan & Snaps Vocal Band, Orchestra Simfonică Bucureşti, Corurile Cantus Mundi Bucureşti, Şcoala de Balet Jaqueline, Lotul de Gimnastică Ritmică al UNEFS Bucureşti, soliştii şi Baletul Operei Comice pentru Copii. Luni, 28 decembrie, de la ora 17.00 continuăm cu un nou spectacol al Operei Comice pentru copii – Hansel şi Gretel,  cea mai cunoscută operă pentru copii de pe întreg mapamondul.

Marţi, 29 decembrie, de la 16.45, în interpretarea artiştilor consacraţi ai Operei Comice pentru Copii, alături de solişti din Bulgaria, Franţa, Cipru, Albania, Turcia, China, la TVR 1 telespectatorii văd spectacolul Flautul fermecat. Peter Pan, un muzical semnat de compozitorul Laurenţiu Profeta, pe text de Eugen Rotaru, adaptare a orchestraţiei aparţinând compozitorului Andrei Kerestely, va putea fi urmărit de copiii din întreaga ţară tot la TVR 1, pe 30 decembrie, de la ora 17.00.

 

Magia Crăciunului în filmele TVR 1

Printre filmele programate de TVR 1 în perioada sărbătorii Crăciunului se numără drama O noapte minunată  (ONE SPECIAL NIGHT – SUA, 1999), cu Julie Andrews, James Garner, ce va putea fi urmărită pe 24 decembrie, de la 21.10.

DETALII PE URMATOAREA PAGINA!

 

[nextpage]

 

În dimineaţa zilei de 25 decembrie, de la ora 07.00, cu reluare de la 19.30,  TVR 1 difuzează în premieră filmul de animaţie Colinda, producţie românească a anului 2015. Desenul animat este realizat în grafica 3D. Producătorul şi graficianul principal este Ion Octavian Frecea, cu o experienţă de peste 35 de ani în cinematografie şi desen animat, a apelat pentru dublajul vocilor la câţiva actori cunoscuţi: Tamara Buciuceanu Botez, Valentin Uritescu, Horaţiu Mălăele.

Este un produs rar întâlnit în România prin subiectul abordat: tradiţiile şi legendele româneşti într-o societate care le-a uitat, într-o piaţă fămândă de produse europenizate sau americanizate.

Un copil al zilelor noastre pleacă pentru prima dată din lumea comodă şi permanent conectată la Internet şi New Media a oraşului, la ţară, la un bunic, meşter olar. Acolo descoperă lumea minunată a măştilor şi poveştilor din satul bunicului. Descoperă, astfel, o altă parte a Lumii şi o aduce la oraş.

Pe 25 decembrie, de la ora 12.15, Alicia Witt şi Mark Wiebe ne ţin companie la TVR 1, în comedia Crăciun în familie (A VERY MERRY MIX-UP – SUA, 2013). De la 15.10, într-o altă comedie, Crăciun în Ţara Minunilor, Patrick Swayze, Matthew Knight, Preston Lacy şi Carmen Electra ne fac părtaşi la aventura Familiei Saunders, care trebuie să se mute din Los Angeles în oraşul canadian Edmonton chiar în Ajun de Crăciun.

Bob Wallace are ambiţia ca, în fiecare an, să aibă cele mai frumoase şi strălucitoare decoraţiuni de Crăciun din zonă. În 26 decembrie, de la 15.10, ne amuzăm cu comedia Războiul ghirlandelor (BATTLE OF THE BULBS – Canada-SUA, 2010) şi aflăm cine deţine supremaţia în cartier la cele mai frumoase şi strălucitoare decoraţiuni de Crăciun.

Comedia Eu cu cine mă mărit? (THE WEDDING PLANNER- Germania, SUA, 2001), cu Jennifer Lopez şi Matthew McConaughey poate fi vizionată sâmbătă, 26 decembrie, de la 21.10. Ambiţioasa organizatoare de nunţi Mary Fiore este cunoscută în San Francisco drept cea mai bună în domeniul său, dar lucrurile se complică atunci când se îndrăgosteşte de unul dintre clienţii ei. Seara de sâmbătă se încheie cu un western clasic: Calamity Jane şi Sam Bass (CALAMITY JANE & SAM BASS – SUA, 1949), ce poate fi urmărit de la 23.10.

Stephanie soseşte la Snow Valley Lodge şi descoperă bucuria Crăciunului, pe care nu îl petrecuse cu adevărat niciodată altfel decât într-o familie rece. Duminică, 27 decembrie, de la ora 12.30, telespectatorii TVR 1 află întreaga poveste în comedia Să ningă de Crăciun! (LET IT SNOW! SUA, 2013). Moş Crăciun şi-a cam pierdut entuziasmul pentru sărbătorile de iarnă, aşa că soţia lui decide să plece într-un loc în care spiritul Crăciunului există încă din plin: oraşul New York. Comedia Spiritul Crăciunului (MISTLETOE OVER MANHATTAN – SUA, 2011) este programată tot duminică, de la 18.15.                                       

Bourvil şi Louis De Funes ne oferă un regal cinematografic în comedia Marea hoinăreală (LA GRANDE VADROUILLE – Franţa, Marea Britanie, 1966), film ce poate fi vizionat la TVR 1 duminică, de la 21.10.

 

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Grila de programe

Schimbari in grila de programe Kanal D! Cand va fi difuzat show-ul Puterea Dragostei

Published

on

 

Show-ul matrimonial „Puterea dragostei”, prezentat de Andreea Mantea la Kanal D, se bucura de aprecierea a sute de mii de romani, editie de editie, drept dovada stau si audientele uriase inregistrate, care au clasat de cele mai multe ori statia pe primul loc in topul audientelor, pe toate targeturile.

Incepand de luni, 4 februarie, „Puterea dragostei” isi va schimba ora de difuzarea a celei de-a doua parti ale emisiunii. Astfel,  show-ul va putea fi urmarit de luni pana vineri, de la ora 11:00, si de la ora 17:00. Galele vor fi difuzate in fiecare sambata, de la ora 15:30, la Kanal D.

Reality show-ul prezentat de Andreea Mantea a cucerit telespectatorii prin povestile de dragoste reale care se nasc intre concurenti. Acestia sunt foarte iubiti si urmariti de public, atat pe micul ecran, cat si in social media.

Emisiunea „Teo Show” va fi difuzata in fiecare zi, de luni pana vineri, de la 14:30, iar emisiunea prezentata de Ernest, „In cautarea adevarului”, va putea fi urmarita, d eluni pana vineri, de la 13:00.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Grila de programe

PRO CINEMA îți aduce un weekend de “coșmar”! Petrece-ți weekend-ul cu The Fockers și aventurile lor

Published

on

Foto Credit: PRO CINEMA
 

Weekend-ul acesta, PRO CINEMA îți aduce poveștile amuzante ale unei familii… neconvenționale! Robert de Niro și Ben Stiller aduc la viață două personaje care vor aduce zâmbete pe fețele telespectatorilor vineri, sâmbătă și duminică.

Greg Focker este îndrăgostit de iubita sa, Pam, și vrea să-i pună marea întrebare, însă planurile îi sunt date peste cap atunci când află că trebuie să obțină mai întâi aprobarea viitorului socru. De aici începe aventura: trecând peste greutatea de a accepta numele… special, tatăl viitoarei sale mirese (interpretat de Robert de Niro) îi va pune multe bețe în roate celui care-și dorește să fie acceptat de viitoarea sa familie.

După prima întâlnire, aventurile nu se încheie! Urmează momentul întâlnirii dintre cei doi cuscri și apoi apogeul: cele două familii complet incompatibile, față în față!

Vineri, sâmbătă și duminică, PRO CINEMA aduce aventurile familiei Focker:

  • Un socru de coșmar – vineri (25 ianuarie), ora 20:30
  • Doi socri de coșmar – sâmbătă (26 ianuarie), ora 20:30
  • O familie de coșmar – duminică (27 ianuarie), ora 20:30

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Grila de programe

Modificari in grila de programe Kanal D!

Published

on

Foto Credit: KANAL D
 

Anul 2019 a debutat la Kanal D cu o varietate de programe pentru telespectatorii postului de televiziune, oferind emisiuni de calitate, reality show-uri antrenante, dar si programe informative de actualitate, realizate la cele mai inalte standarde tehnice si tehnologice in televiziune.

Astfel, de sambata aceasta, 12 ianuarie, de la ora 20:00, la Kanal D va debuta cel de-al treilea sezon al show-ului sportiv fenomen, “Exatlon”; competitia sportiva televizata va putea fi urmarita patru zile consecutiv, de sambata pana marti, de la ora 20:00. Zece Faimosi si zece Razboinici se vor duel ape nisipurile din indepartata Republica Dominicana, pentru marele trofeu, dar si pentru apreciarea a milioane de fani.

De luni, 14 ianuarie, de la ora 17:30, Ernest porneste “In cautarea adevarului”, o emisiune antrenanata, cu mult suspans si rasturnari de situatie, care aduce in prim-plan diverse povesti de viata cu adevarat cutremuratoare. Productia va putea fi urmarita cinci zile pe saptamana, de luni pana vineri, de la ora 17:30.

“FanArena”, show-ul dedicat fanilor „Exatlon”, incepe luni, 14 ianuarie, si va fi prezentat de Lili Sandu, doua zile pe saptamana. In fiecare luni si marti, de la ora 23:15, imediat dupa „Exatlon”, Lili Sandu va comenta, alaturi de invitati, ceea ce se intampla in Republica Dominicana, cu concurentii celor doua echipe.

İncepand cu 16 ianuarie, cel mai iubit show de fashion din Romania, “Bravo, ai stil”, va fi difuzat de miercuri pana sambata, de la ora 23:00. Editiile zilnice prezentate de Ilinca Vandici, in care zece concurente aspira la titlul de Cea mai stilata femeie din Romania si lupta pentru premiul de 100.000 de lei, vor fi difuzate de miercuri pana vineri, iar Galele eliminatorii, in fiecare sambata, de la aceeasi ora.

„Vulturii de noapte”, alcatuita din Victor Slav, Catalin Cazacu si Bursucu, ii astepta in continuare pe telespectatori in fiecare duminica, de la ora 23:15, cu doza uriasa de energie, atmosfera incendiara, cu glume bune si pofta de viata. Cei trei prezentatori fac echipa de zile mari, asa cum si-au obisnuit deja fanii,  se completeaza reciproc si ii fac pe telespectatori sa traiasca intens si cu zambetul pe buze ultima noapte a weekend-ului.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Trending