Connect with us

Grila de programe

Programe speciale de Crăciun la TVR 3

„Când n-or mai umbla oamenii a colinda, s-a găta lumea”.

Published

on

Foto Credit: TVR
Reclame

Colindele lui Grigore Leşe ne aduc împreună, ne emoţionăm cu Paula Seling, ne bucurăm cu cetele de colindători „Din zestrea Ardealului”, „Meseriaşii” ne poftesc la şezătoare. În perioada 24-26 decembrie, petecem Crăciunul după tradiţie, la TVR 3.

Emisiuni şi ediţii speciale, concerte de colinde şi cântece de Crăciun îmbogăţesc oferta TVR 3 din perioada Sărbătorii Naşterii Domnului. Nu lipsesc programele religioase „Spirit şi credinţă” şi „Lumină din lumină”, cu transmisiuni în direct.

Peste 500 de colindători îşi unesc glasurile în cel mai mare colind simultan din România! Cunoscute colinde tradiţionale vor răsuna în Ajunul Crăciunului, într-un spectacol tematic de colinde, desfăşurat la Târgu Mureş. Ediţia de sărbătoare „Din bătrâni se povesteşte” se vede pe 24 decembrie, la ora 12.00, la TVR 3.

Un Crăciun cu aromă de… magiun ne propun realizatorii emisiunii „Descriptio Moldaviae”, de la TVR Iaşi, tot sâmbătă, de la ora 13.00. Cocoțate sus pe un plai în Bucovina, trei case vechi bucovinene care au fost salvate, restaurate și integrate într-un ecoresort își așteaptă oaspeții de sărbători. Să descopere povestea fiecărui obiect recuperat, să se bucure de tihna muntelui și de gastronomia locală. Pe masa de Crăciun, gazdele pun friptură de porc împănată, piftie, iar pentru colindători fac cornulețe cu untură, umplute cu magiun.

Advertisement

De la TVR Timişoara aflăm cum sunt „Sărbătorile-n Banat”, pe 24 decembrie, de la 15.00. Urmărim la TVR 3 un spectacol realizat la Casa de Cultură Buziaş, cu montaje muzicale coregrafice de iarnă, recitaluri, tradiții populare.

De la Târgu Mureş vin „Meseriaşii”. Ediţia specială difuzată la ora 16.00 la TVR 3 ne transpune într-o șezătoare tradițională, cum se obișnuia pe vremuri în preajma Sărbătorilor, cu meșteri populari, grupuri de colindători, cântece, snoave și voie bună.

„Avem de spus o poveste, povestea celor 30 de ani, a discurilor noastre, a cântecelor care au intrat în casele dumneavoastră și în viața voastră, povestea celor 30 de ani de satisfacții artistice și a celor 30 de ani norocoși, că muzica noastră v-a plăcut”, mărturisesc membrii trupei Direcţia 5. Concertul intitulat sugestiv – „Povestea noastră”, desfăşurat în această toamnă la Teatrul Naţional din Bucureşti, se vede la TVR 3 sâmbătă şi duminică, de la ora 19.00.

„Astăzi, trăim într-o lume confuză. Libertatea am vândut-o pe nimic. Iisus Hristos se naşte şi înseamnă lumină, cuvânt, întrupare. A coborât pe pământ să ne ducă la ceruri. Ne-a învăţat să fim călători. Ne-a îmbogăţit cu harul mântuirii. Vine pe lume Copilul. Este îmbrăcat cu lumină şi cu scutece, ne învaţă să iubim. Se naşte în săracie şi ne spune că trebuie să fim darnici. Ne învaţă să stăm la masă după ceremonialul ţărănesc. Bătrân, bun, sfânt şi Domn. Pentru a avea lumină în suflet şi înţelepciune în gând. Când n-or mai umbla oamenii a colinda s-a găta lumea. Colindatul ne învaţă să fim împreună. Sărbătorile să vă aducă bucurie în suflet!”, ne urează Grigore Leşe, ca o prefaţă la ediţia de Crăciun a emisiunii sale de la TVR 3. Vestitorii Naşterii Domnului vin la „Drumul lui Leşe” în Ajunul Crăciunului, de la ora 21.00.

Colindele continuă la TVR 3 şi pe 25 decembrie când, la ora 12.00, sub genericul „Ia’şi află”, urmărim un program de cântece de Crăciun, în interpretrea solistului bucovinean Marius Zgâianu.

Advertisement

La 13.30, şi în ziua de Crăciun, „Vine Cluju’ pe la noi”. Cum ne-a obişnuit, Sergiu-Vitalian Vaida ne aşteaptă la TVR 3 cu dedicaţii, mesaje şi daruri muzicale de sărbatori şi aşteaptă să primească cetele de colindători în platou.

La „Popasuri folclorice”, trăim alături de Maria Tănase Marin, de la ora 16.00, bucuria întâlnirii cu Sofia Vicoveanca, Ioan Bocșa, Marcel Părău și grupul de colindători din Retiș-Sibiu, Daniela Radu și grupul de colindători „Bujorelul” din Prahova, Marius Zgâianu și colindători din Suceava, precum şi colindători din Alba.

„Colindăm, colindăm!” şi de la 17.30, alături de Paula Seling, în concertul de Crăciun susținut la Filarmonica Oltenia din Craiova. Acompaniată de patru solişti instrumentişti din Republica Moldova, trupa Angry Band, artista creează o atmosferă extrarodinară şi transmite o emoţie unică. Spectacolul face parte din seria de evenimente derulate în cadrul celei de-a 49-a ediţii a Festivalului Internaţional „Craiova Muzicală”.

Iar în seara de Crăciun, ne amintim cât de „Frumos e în septembrie la Veneţia”, din piesa de teatru pusă în scenă la Teatrul Naţional Bucureşti. O neașteptată poveste de dragoste se dezvăluie acolo unde suntem prea obișnuiți să vedem doar neajunsurile, într-o realitate pe care doar visul pare că o mai face suportabilă. Piesa ce îi are în distribuţie pe Oana Pellea și Mircea Rusu se vede duminică seară, de la ora 20.00, la TVR 3, sub umbrela Teatrului Național de Televiziune, un proiect Casa de Producție TVR.


Ediţiile speciale continuă şi a doua zi de Crăciun când, la ora 15.00, Cristian Ţăran de la Studioul teritorial Târgu Mureş ne oferă, „Din zestrea Ardealului”, un concert extraordinar de colinde și cântece de Crăciun, cu ansambluri folclorice și grupuri de colindători din Mureș, Brașov, Harghita, Alba, Hunedoara și Bistrița-Năsăud.

Şi tot luni, pe 26 decembrie, la ora 20.00, urmărim la TVR 3 „Christmas Special”, un concert extraordinar de Crăciun, susţinut de Band-ul și Corul Mixt al Filarmonicii de Stat Târgu Mureș, dirijor Remus Grama. 

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending