Connect with us

Emisiuni

Programe speciale de Paşte la TVR 1 (detalii si galerie foto)

Avatar

Published

on

Documentare tematice, transmisiuni în direct, ediţii şi emisiuni speciale, în perioada 3-6 mai, la TVR 1 şi online, pe www.tvrplus.ro

De Paşte, românii sunt invitaţi să urmărească documentare tematice, transmisiuni în direct, ediţii şi emisiuni speciale, astfel că, în perioada 3-6 mai, telespectatorii TVR 1 vor trăi atmosfera sfintei sărbători şi prin intermediul micului ecran. Toate programele speciale de Paşte vor putea fi văzute şi online, pe TVR+, parte dintre ele fiind preluate şi pe TVR HD sau TVRi.

În Vinerea Mare, de la ora 16.00, TVR 1 difuzează filmul biografic Viziunea – Viaţa lui Hildegard von Bigen, inspirat de viaţa măicuţei care a fost una dintre figurile emblematice ale Evului Mediu german. La 18.00 este programat documentarul Lumina Privegherii semnat de Elena Dinu, al cărui subiect este slujba Prohodului, iar de la 18.30 credincioşii ortodocşi pot urmări Prohodul, în transmisiune directă de la biserica Golia din Iaşi. Transmisiunea este preluată în simulcast şi pe TVRi.

Ziua de sâmbătă începe, la TVR 1, cu două ediţii ale emisiunii Zestrea românilor dedicate marii sărbători creştine, difuzate de la ora 7.00; subiectele celor două ediţii sunt „Izvod de suflet. Şcoala de pictură pe sticlă de la Nicula”, respectiv „Lumina Învierii  – Sfintele Paşte în ţinutul Negrenilor” (preluate în simulcast pe TVRi, iar pe TVR HD, de la ora 13.00).

La ora 10.45, telespectatorii sunt invitaţi să urmărească, în cadrul emisiunii Semne, documentarul Onomastica biblică, ce abordează înţelegerea biblică a onomasticii creştine, plecând de la semnificaţia primelor nume utilizate în textele biblice precreştine, pâna la cele folosite în epoca creştină de după Hristos.

Ediţia de Paşti a emisiunii Ne vedem la TVR, difuzată pe 4 mai, de la ora 16.00, este concepută ca un concurs distractiv, în cadrul căruia trei artişti străini care trăiesc de mai mulţi ani în România se întrec pentru a demonstra că sunt… „buni români”: Victor Yila (Congo), BIU Marquetti (Cuba) şi David Bryan (Marea Britanie) parcurg o serie de probe distractive, precum cea de geografie, de cunoaştere a limbii române, de cunoaştere a mâncărurilor tradiţionale, probe folclorice etc.

Seara de sâmbătă este dedicată, la TVR 1 şi TVRi, momentului sărbătoririi Învierii Domnului. De la ora 21.00, timp de patru ore, credincioşii pot urmări slujba de Înviere în transmisiune directă de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti. Din studioul TVR, Titi Dincă şi invitaţii săi la ediţia specială a magazinului religios Credo, Mircea Albulescu, împreună cu Diana Ursachi Cristina Buzaşu, şi Alexandru Mălureanu – tineri cu realizări importante la nivel internaţional – vorbesc despre modelele de vieţuire creştină pentru tineri şi vârstnici.

Prima zi de Paşte debutează, la TVR 1 şi TVRi, cu o ediţie specială Universul credinţei, difuzată de la 7.10, printre subiectele căreia se numără Învierea la mănăstirea Ialomiţei, răstignirea, moartea şi Învierea în artă, Biserica Sfântului Mormânt ca spaţiu al Învierii, apariţiile lui Iisus sau Paştele în lume.

Realizatorii emisiunilor cu profil rural propun şi ei telespectatorilor ediţii În grădina Danei şi Viaţa satului dedicate acestei sărbători, cu obiceiuri şi tradiţii de Paşte păstrate în satul românesc din Maramureş şi Bucovina. La împlinirea a 30 de ani ai emisiunii realizate şi prezentate de Marioara Murărescu la TVR 1, telespectatorii sunt aşteptaţi, „Împreună de Sfintele Paşti”, la o ediţie specială a Tezaurului folcloric. Programul difuzat în două părţi (de la 12.45, respectiv de la 15.00) şi preluat şi de TVRi cuprinde concertul extraordinar susţinut la Şcoala de Arte „Francisc Hubic” din Oradea de către interpreţi din toată ţara.

În duminica de Paşti, TVR 1 a programat, de la ora 16.00, cea de-a doua ediţie a emisiunii De la A la… infinit, un program in memoriam Tudor Vornicu, transmisă în simulcast pe TVR HD şi TVR Internaţional. Invitat special al ediţiei de Paşte a emisiunii este Adrian Cioroianu, alături de care vin Paula Seling, Mircea  Baniciu, Grigore Leşe, Proiect K1, Adrian Majuru, Pavel Şuşară, Andrei teaşcă, în melodiile şi poveştile cărora se vor împleti tradiţiile şi istoria.

Înaintea plecării spre Malmö (Suedia) a lui Cezar şi a echipei alături de care artistul va reprezenta România la concursul Eurovision, de Paşti, fanii şi prietenii interpretului vin la TVR, pentru a-i arăta, o dată în plus, preţuirea de care se bucură. Telespectatorii TVR 1 şi TVR Internaţional vor fi martori duminică, de la 18.00, la Eurofan, la surprize şi momente speciale, create de invitaţii emisiunii: Paula Seling, Cristian Faur, Mandinga, Puiu Pascu, Aneta Stan, Cristian Pomohaci, Grupul Sunentul Muzicii, Sergiu Stoiadin, precum şi reprezentantul Maltei la Eurovision, Gianluca.

În seara de Paşti, începând cu ora 21.00, telespectatorii TVR 1 şi TVRi sunt invitaţi să petreacă trei ore alături de Iuliana Tudor şi invitaţii săi la O dată-n viaţă. Pentru că este vorba despre o ediţie specială, de sărbătoare, şi invitaţii sunt pe masură: două mari doamne ale muzicii româneşti – Angela Similea şi Corina Chiriac, secondate de o voce şi o prezenţă masculină nu mai puţin apreciată – Petre Geambaşu.

Ca în fiecare an, românii sunt invitaţi La masa de Paşte, să petreacă alături de TVR 1 trei ore de cântec, joc şi voie bună. Emisiunea, difuzată luni, de la 14.35 (respectiv 21.00, la TVRi),  şi-a câştigat un public fidel, de 13 ani, de când se transmite la TVR 1, la fiecare sărbătoare a Învierii Domnului. Este un program care are ca invitaţi solişti de muzică populară, care aduc telespectatorilor cele mai iubite cântece din folclorul românesc.

Seara de 6 mai va fi dedicată umorului: cu sloganul „râsul nu vindecă, dar creează dependenţi”, Distractis Show revine la TVR 1, TVR HD şi tvrplus.ro cu un nou serial – „Dependenţi de comedie”. Emisiunea va fi prezentată ca o şedinţă de terapie a unui grup de dependenţi de comedie. După tipicul acestor şedinţe, fiecare participant îşi va prezenta problema care îl aduce în grup şi o va discuta cu ceilalţi. Prezentările vor fi ilustrate cu miniscenete, interviuri, parodii muzicale, cinematografice sau teatrale care îmbină umorul elegant, spontan, improvizat, cu satira politică sau cu episoade din istoria neromanţată a… prostiei universale.

Comentarii

Emisiuni

Despre situaţia gărilor litoralului românesc, duminică la „Asta-i România!”

Avatar

Published

on

            Duminica aceasta, de la ora 14:30, la Kanal D, o nouă ediţie Asta-i România !” intră în casele românilor. În plin sezon estival, echipa emisiunii ne prezintă situaţia dezastruoasă din  gările litoralului românesc. Imagini surprinse în vagoanele care duc la mare, cu peroane prin care am putea ajunge, ne sperie, iar acestea reprezintă din păcate, o realitate.

 

Vagoanele arată exact ca acum 30 de ani, nimic schimbat.  „Nostalgicii” pot fi fericiţi că au parte de o călătorie cu acelaşi tren cu care au mers în copilărie. Mai grav este că, deşi există risc de îmbolnăvire, iar virusul care a blocat o lume întreagă încă îşi face simţită prezenţa, călătorii nici nu se pot spăla pe mâini, pentru că nimic nu funcţionează.

Vara îşi intră în drepturi, iar gările de pe litoral îşi aşteaptă călătorii români şi străini. Gara din Constanţa, poarta de intrare în cel mai vizitat oraş în sezonul estival, trebuia să fie demult renovată, măturată măcar, şi pusă pe o hartă turistică europeană. Gara e un şantier, iar turiştii care vin la mare, fac un adevărat test de echilibristică pentru a coborî din vagoane, printre materialele de construcţii, ori ca să ajungă la peron.

 

Unul dintre exemple este Tuzla, loc care „ascunde” una dintre cele mai frumoase plaje sălbatice, cu nisip fin şi apă verde turcoaz, cum nu mai găseşti pe litoralul românesc. Locul este un adevărat paradis căutat de turişti de pretutindeni. Din păcate, cine soseşte cu trenul în Gara Tuzla, are parte de o imagine şocantă. Gările Eforie şi Costineşti au peroane care arată ca după război, iar aceste imagini îi poartă pe vizitatori mai degrabă înapoi în timp.

Murdăria din gări şi vagoane, lipsa condiţiilor de călătorie şi biletele scumpe, raportat la aceste condiţii de drum sunt motivele pentru care românii merg tot mai rar cu trenul. Urmăriţi duminică, de la ora 14:30, un material inedit la Asta-i România !”, emisiune prezentată de Mihai Ghiţă, la Kanal D.

 

Comentarii

Continue Reading

Emisiuni

George Mihai, gazda „ROventura”, uluit de frumuseţile unui sat din România

Avatar

Published

on

            Sâmbătă de la ora 15:00, la Kanal D urmăriţi o nouă ediţie ROventura”. George Mihai, gazda emisiunii, a fost impresionat de unul dintre locurile mai puţin ştiute din ţara noastră, o destinaţie ideală de vacanţă.

 

Cu toate că a străbătut ţara în lung şi-n lat şi se poate mândri că a văzut locuri pe care mulţi dintre noi nu am reuşit încă să le vedem, călătorul nostru a ajuns la o destinaţie care l-a cucerit iremediabil. După 10 zile petrecute în Delta Dunării, în zona Clisurii, aproape de intrarea în ţară a „Amazonului Europei”, George Mihai are o perspectivă completă asupra turismului din jurul acestui curs de apă absolut fabulos.

„Cu adevărat uluit am fost, odată ce am ajuns la Berzasca, în Caraș-Severin. Nu prea bătusem zona asta, vă mărturisesc. Deşi albia Dunării nu e la fel de spectaculoasă ca în zona Eselnisa – Dubova, din Mehedinţi, aveam să descoperim că oamenii locului fac eforturi să ţină pasul şi au investit enorm în dezvoltarea turismului. Am petrecut noaptea în singurul complex hotelier lacustru din România. Să pescuieşti de pe terasa bungalow-ului tău privat, să deschizi fereastra şi să priveşti direct în altă ţară vecinii sârbi, acestea nu sunt lucruri pe care le poţi trăi oriunde. Am trăit o experienţă cu adevărat fabuloasă!” mărturiseşte  George Mihai despre călătoria sa.

„Tot la Berzasca m-am bucurat şi de, probabil, una din cele mai frumoase piscine infinite din România. O experienţă de neuitat care mi-a marcat întreaga călătorie din Clisura Dunării şi pe care abia aştept să v-o dezvălui, sâmbăta aceasta, la „ROventura!”, a mai adăugat prezentatorul emisiunii.

 

Aşadar, nu rataţi mâine, de la ora 15:00, o nouă ediţie „ROventura”, prezentată de George Mihai şi Andreea Stravoiu, la Kanal D.

Comentarii

Continue Reading

Emisiuni

Au început preselecţiile pentru show-ul iUmor. Se caută numere de comedie care să doboare noi recorduri

Avatar

Published

on

            iUmor a început preselecțiile pentru sezonul cu numărul nouă, la Antena 1, iar înscrierile se pot face deja pe http://casting.a1.ro/iumor/.

 

De-a lungul celor opt sezoane de până acum, umoriști de peste tot i-au făcut pe Delia, Cheloo și Mihai Bendeac să râdă, i-au uimit sau i-au șocat cu numere de stand up, magie, mimă sau improvizație, iar cei care vor să participe în noul sezon se pot înscrie pe adresa casting.a1.ro. Indiferent dacă au sau nu experiență pe scenă, oricine crede că le poate demonstra juraților că nu le-au văzut încă pe toate, se poate înscrie la castingul pentru următorul sezon.

 

iUmor este singura emisiune TV din România cu aproape două milioane de abonați pe canalul de YouTube care „savurează” din plin clipurile concurenților și invitaților, ce au făcut senzație pe scenă. Canalul de YouTube iUmor a acumulat peste 1,3 miliarde de vizionări, iar în continuare, cel mai apreciat număr de până acum rămâne cel al lui Ionuț Rusu, din sezonul cu numărul 2, cu peste 14 milioane de vizualizări.

 

Cei opt câștigători de până acum au fost Vlad Grigorescu (sezonul 1), Maria Popovici (sezonul 2), Doina Teodoru (sezonul 3), Ana Maria Calița (sezonul 4), Andrei Cojocaru (sezonul 5), Irena Boclincă (sezonul 6), Mukinka (sezonul 7) și Edi Văcariu (sezonul 8).

 

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0