Connect with us

ALL MEDIA

Programe speciale de Paşte la TVR 3 (detalii si foto)

Avatar

Published

on

Ca în fiecare an, de sărbători, la TVR 3 e cântec, joc şi voie bună

În perioada Paştelui, în grila TVR 3 sunt programate transmisiuni directe, emisiuni care vorbesc despre tradiţiile şi obiceiurile românilor de Paşti, precum şi spectacole folclorice care vor asigura voia bună în casele românilor. Tot de Paşti, românii arată că sunt alături de cei în nevoie, prin spectacolul Lumina în muzică şi imagini, un concert caritabil pentru copiii cu autism, organizat de TVR Timişoara cu sprijinul Filarmonicii din Timişoara. Alături de acestea, amatorii de teatru vor putea urmări câteva piese celebre ale dramaturgiei internaţionale.

În Vinerea Mare, de la ora 18.00, TVR 3 difuzează documentarul Pelerin prin Ţara Sfântă, un film realizat la Ierusalim de o echipă a Studioului teritorial Iaşi.

Pe 4 mai, la ora 11.00, românii sunt invitaţi să pregătească masa de Paşti… Ca la mama acasă. Frigărui, cotlete, friptură, borş şi alte reţete pe bază de carne de miel au şi multe secrete. Cum se macerează, cum se „descântă” şi cum ajung coastele de miel un adevărat festin culinar aflăm sâmbătă, de la maestrul Gigi Fedeleş. De la Studioul teritorial Iaşi vine reţeta de coaste de miel cu cartofi afumaţi, în timp ce la Cluj se găteşte mâncare tradiţională din Transilvania: berbecuţ cu mămăligă, sos de vin şi spanac.

Tot sâmbătă, de la ora 18.00, Studioul teritorial Craiova ne anunţă că de Paşti Cântă Gorjul toată ţara, într-un Concert de muzică populară susţinut de Ansamblul „Doina Gorjului”.

Cei care aleg să petreacă noaptea de Înviere cu TVR 3 vor putea urmări, de la ora 23.10, în direct de la Miercurea Ciuc, slujba oficiată de ÎPS Ioan Selejean, Arhiepiscop al Harghitei şi Covasnei, transmisă de Studioul teritorial Cluj. Creştinii ortodocşi vor trăi bucuria şi înălţarea sufletească pe care le produce praznicul Învierii. Vor putea asculta, afară, citirea Evangheliei Învierii (Matei XXVIII, 1-16), vor cânta împreună: „Hristos a înviat din morţi, cu moartea pre moarte călcând “, vor asculta stihurile Paştilor, iar apoi, în biserică, slujba Utreniei şi Liturghia.

În prima zi de Paşte, TVR 3 va prelua, de la TVR Craiova, ediţia specială a emisiunii Spirit şi credinţă, realizată la Muzeul Arhitecturii Populare din Gorj de la Curtişoara, începând cu ora 9.00. Obiceiurile culinare ale ortodocşilor transilvăneni sunt prezentate într-o ediţie de sărbătoare Gustă Transilvania, realizată de Studioul teritorial Cluj, de la 10.30. De la ora 13.30 începe o altă ediţie specială: Vine Cluju’ pe la noi!, un program de dedicaţii muzicale adresat iubitorilor de muzică populară, iar de la ora 18.00 este programată Întrecerea vedetelor, realizată de Studioul teritorial Iaşi, unde interpreţi de folclor din Botoşani, Suceava şi Bacău se întrec în cântec, dans şi… pregătit bucatele de Paşti.

Seara se încheie cu spectacolul Lumina în muzică şi imagini, un concert caritabil, înregistrat în Sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timişoara şi difuzat la TVR 3 de la ora 21.00 (concertul va fi preluat şi de TVR Internaţional, a doua zi de Paşti, de la ora 19.00). Spectacolul este organizat împreună cu Fundaţia „Pentru Voi”, în cadrul Lunii de Conştientizare a Autismului şi este oferit de artiştii Filarmonicii „Banatul” Timişoara. Concertul este dirijat de maestrul Radu Popa şi cuprinde lucrări integrale şi fragmente din creaţiile unor compozitori precum Aram Haciaturian, Enio Morricone, Gioacchino Rossini, Johann Strauss, Johannes Brahms, Giacomo Puccini, Wolfgang Amadeus Mozart, Giuseppe Verdi etc. Dite Dinesz, coordonator TVR Timişoara, declară: „În timpul concertului vom proiecta imagini, alese cu grijă şi în acord cu ideea concertului. Îi aşteptăm pe telespectatori cu drag şi cu o promisiune, că lumina din imagini şi muzică îi va aduce mai aproape de marea sărbătoare a Învierii.”

Telespectatorii TVR 3 vor vedea, luni, cum se petrece Paştele în Moldova. De la ora 8.55, Studioul TVR Iaşi prezintă Viaţa la ţară – De Paşte, la sat, o ediţie despre pregătirile pentru masa de sărbătoare cu un pionier al specificului tradiţional în carmangeria botoşăneană, dar şi despre pască, ouă încondeiate şi Săptămâna Luminată, acasă la bucovinenii din nordul Sucevei.

De la 10.20, TVR 3 difuzează spectacolul folcloric Dorul Basarabiei, în care îi putem asculta pe Ion Paladi, Sofia Vicoveanca, Nicolae şi Isidor Glib, Ioana Căpraru, Nicolae Ciubotaru, Lidia Bejenaru, Nicu Mâţă, Cristian Botgros, Nicuşor Iordan, Viorica Macovei, Angelica Flutur şi Orchestra Naţională „Lăutarii” din Chişinău dirijată de Nicolae Botgros.

Muzica şi voia bună continuă luni cu o nouă ediţie specială Vine Cluju’ pe la noi!, transmisă în direct din satul Copalnic Mănăstur de lângă Târgu Lăpuş.

La TVR 3, a doua zi de Paşte se încheie tot în ritmul muzicii: Cântec şi poveste (ora 22.00), cu Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceavao ediţie spectacol, cu public, transmisă de la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi, unde îi vom revedea pe Margareta Clipa, Dana Dăncilă, Sorin Filip.

În mini-vacanţa de Paşti, telespectatorii TVR 3 se pot delecta cu piese de teatru, difuzate seara, de la ora 22.00:

 

1 mai, ora 22:00 

Puricele, de Fayedeau

Una dintre piesele de rezistenţă ale comediografiei româneşti de după 1990, Puricele s-a jucat, încă de la premieră, cu casa închisă, fiind spectacolul care l-a consacrat pe Horaţiu Mălăele (aflat aici în dublă postură, de regizor şi interpret al rolului principal), ca unul dintre cei mai buni creatori de comedie din România. Puricele a făcut obiectul unor apreciate turnee în ţară şi în străinătate, publicul de pretutindeni fiind cucerit de umorul debordant al unei poveşti în care încurcăturile se ţin lanţ.

 

2 mai, ora 22:00 

O întâmplare cu haz, de Carlo Goldoni

O întâmplare cu haz este una dintre piesele mai putin cunoscute ale lui Goldoni. Este o comedie de situaţii, construită după schema comedia dell‘ arte. În interpretarea propusă de TVR, ambianţa este contemporană, demonstrând astfel că adevărurile general umane sunt valabile indiferent de epoca în care au fost spuse. O poveste spumoasă, jucată cu nerv în decorurile Danei Moraru, în care, deşi piesa a fost scrisă cu mult timp în urmă, omul contemporan se poate regăsi cu lejeritate.

 

3 mai, ora 22:00

Jucătorii de cărţi, de Nikolai Vasilievici Gogol

Adaptarea Cornel Popa şi Valentin Plătăreanu. Arhiva de Aur a TVR. Înregistrare în studiourile TVR.  În distribuţie: Iurie Darie, Candid Stoica, Ion Marinescu, Mircea Şeptilici, Matei Alexandru, Florin Scărlătescu, Valentin Plătăreanu, Mihai Mereuţă, Boris Petroff.

 

4 mai, ora 22:00 

Jurnalul unui nebun, de N. V.Gogol

Înregistrare din anul 1968.

Interpretează Dumitru Furdui. Scenografia, dramatizarea şi regia artistică Mircea Marosin.

„Proza lui Gogol este, cel putin, cvadridimensională. El poate fi comparat cu contemporanul său, matematicianul Lobacevski, care a aruncat în aer lumea euclidiană…” Vladimir Nabokov.

 

6 mai, ora 22:00 

Mincinosul, de Carlo Goldoni

În distribuţie: Marian Râlea, Ştefan Bănică, Emilia Popescu, Dana Dembinski, Cornel Vulpe, Şerban Celea, Virginia Mirea, Petrica Popa, Petre Lupu, Radu Duda, Paul Nadolschi, Valeriu Arnăutu, Daniel Constantinescu.

 

7 mai, ora 22:00 

Hagi Tudose, de Barbu Ştefanescu Delavrancea

Spectacol preluat de la Teatrul National “I.L. Caragiale”

Interpretează: Constantin Rautchi, Draga Olteanu Matei, Rodica Popescu Bitănescu, Tania Filip, Nicoale Grigore Bălănescu, Mihai Niculescu, Răducu Itcus s.a.

Comentarii

ALL MEDIA

6 idei pe care să le încerci dacă îți redecorezi dormitorul

Avatar

Published

on

Dormitorul este pentru mulți dintre noi cel mai personal loc din locuință. 

Acolo ne recreăm, luăm o pauză, ne relaxăm și totodată este locul unde ne reîncărcăm bateriile după o zi lungă și obositoare de muncă.

De aceea dormitorul este probabil locul care îți ocupă cel mai mult timp atunci când este renovat. Fie că vorbim de mici modificări sau schimbări radicale.

De aceea astăzi astăzi am să-ți împărtășesc câteva sfaturi dacă ești în căutare de idei pentru redecorare.

6 idei dacă îți redecorezi dormitorul:

Lumina

Dacă îți redecorezi dormitorul de la început și te-ai decis să depui foarte mult efort în el un aspect care ar trebui să te preocupe este lumina încăperii.

Este foarte important să-ți luminezi dormitorul după bunul plac. Poate ești genul de persoană căreia îi plac spațiile mai puțin luminate sau din contră, care nu se simte în largul ei dacă nu este lumină din abundență.

Lumina joacă un rol important asupra stării pe care o ai într-o încăpere. De aceea ar trebui să te gândești de la începutul renovării cât de multă lumină îți dorești.

Decide de la început locurile în care vrei să amplasezi becurile pentru că va fi destul de muncă depusă aici și probabil să faci puțină mizerie (de aceea îți recomand să faci asta la început).

Culorile pereților

Din nou, aici depinde de preferințele tale.

Poate ești genul de persoană care preferă culorile mai reci precum albul, griul sau albastru. Ori preferi culorile calde precum maro, crem sau orice altă nuanță ce conține galben sau orange.

Totuși ține minte, dacă o încăpere are culoare pereților albă sau ceva asemănător încăperea va părea mult mai mare față de realitate.

Dacă ai un dormitor mai mic atunci probabil acesta este un truc pe care să-l aplici.

Tapet

Tapetul este una dintre cele mai bune decizii dacă ești o persoană care se plictisește foarte repede.

Dacă alegi să renovezi pereții dormitorului folosind tapet în loc de vopsea atunci îți va fi mult mai ușor să schimbi tapetul odată ce te plictisești.

Iar partea bună este că tapetele sunt destul de ieftine și cu siguranță poți găsii ceva care să fie pe placul tău.

Spațiu de citit

Dacă ești un cititor înrăit și ai un dormitor destul de mare probabil incorporarea unui spațiu de citit ar fi o idee genială.

Cititul în pat nu este întotdeauna cel mai plăcut lucru. De aceea poți adăuga în unul din colțurile dormitorului tău un fotoliu confortabil, o măsuță de cafea și o lampă pentru a-ți crea propriul colț de citit.

Eventual dacă îți permite spațiul și îți dorești să ai toate cărțile la-ndemână poți aduce întreaga bibliotecă în dormitor.

Poate chiar îți vei redecora dormitorul în funcție de acest colț.

Flori de interior

Probabil un aspect des uitat cu privirea sunt florile de interior.

Pe cât de simplu și banal pare, o simplă floare de interior poate aduce personalitate unei încăperi.

Totodată ele generează și oxigen ajutând la filtrarea aerului.

Iar dacă nu ești genul de persoană care să aibă grijă de flori nu este vreo problemă pentru că sunt foarte multe specii de plante care necesită foarte puțină mentenanță spre deloc.

Rafturi 

Dacă nu vrei să investești prea mult timp, efort sau bani în redecorarea dormitorului tău, dar totuși vrei o schimbare probabil adăugare unor rafturi este cea mai bună alegere pentru tine.

Sunt foarte ușor de făcut, poți chiar improviza niște astfel de rafturi din lădițe de lemn pe care le prinzi pe perete.

Sau dacă vrei ceva mai solit poți opta pentru plăcuțe de lemn tratat. Oricare ar fi alegerea ta va arăta fenomenal pe perete.

Și nu numai că va oferii un aer nou camerei tale, dar te va ajuta să mai eliberezi din spațiul ocupat de obiectele care se află pe jos.

Acestea au fost câteva sfaturi pe care le poți încerca și tu dacă te gândești să îți redecorezi dormitorul.

Comentarii

Continue Reading

ALL MEDIA

Top 5 sfaturi pentru a te mentine in forma fara sa mergi la sala de sport

Avatar

Published

on

Din ce in ce mai multi oameni pun accent pe felul in care arata si se ingrijesc de aspectul lor fizic mergand la sala de fitness, practicand un anumit sport, mancand sanatos. Din pacate, perioada pandemiei cu Coronavirus a schimbat radical modul de viata al oamenilor, obligandu-i pe acestia sa stea mai mult in casele lor. Statul in casa inseamna si mancat excesiv, inseamna si miscare mai putina si un aspect fizic schimbat.

Cu toate acestea, sunt actiuni pe care oamenii le pot face pentru a se mentine in forma, sunt exercitii pe care le pot practica si acasa, fara a merge la sala de sport. In cazul in care doamnele si domnisoarele nu au imbracamintea adecvata pentru a face aceste exercitii, pot comanda online in conditii de deplina siguranta treninguri dama, precum si compleuri dama de cea mai buna calitate, compleuri formate din bustiere si pantaloni sport scurti, trei sferturi sau lungi pentru a se simti lejer atunci cand fac exercitiile.

 

Ce trebuie sa faci pentru a te mentine in forma stand acasa pe perioada pandemiei cu Coronavirus?

Persoanele care doresc sa se mentina in forma stand acasa trebuie sa urmeze aceste cinci reguli de aur si nu vor avea probleme cu greutatea si cu aspectul fizic

  • In primul rand, mersul pe jos este esential. Plimbarile sunt interzise in perioada pandemiei, insa sunt permise in curte si in jurul blocului, ceea ce inseamna ca nimic nu ii poate impiedica pe oameni sa se mentina in forma mergand pe jos. Exista chiar si aplicatii pe telefon care numara pasii pe care oamenii ii fac zilnic, iar acestea se vor dovedi foarte utile pentru cei ce doresc sa se mentina in forma.
  • Un alt sfat important este legat de alimentatia. Chiar si in perioada in care stau acasa, oamenii tot au posibilitatea de a comanda mancare sau sunt tentati sa aiba gustari consistente si dese, sa gateasca foarte multe feluri de mancare si sa isi puna ambitia se le si termine, pentru a face economie financiara. Alimentatia trebuie sa fie compusa din produse de buna calitate, preponderent fructe si legume, lactate si branzeturi usoare, supe si ciorbe, fara mancaruri grase si prajite pentru a se mentine in forma.
  • O alta masura pe care o pot lua persoanele care stau acasa pentru a arata bine este sa faca exercitii fizice in interiorul apartamentului sau in curte. Online sunt o multime de programe de exercitii fizice mai mult sau mai putin solicitante, gratuite, pe Youtube sau pe site-uri specializate, precum si grupuri pe site-urile de socializare in care mai multe persoane se pot intalni la o anumita ora din zi pentru a face exercitii in grup. Pe Maroko.ro gasesti o gama variata de compleuri dama.
  • Persoanele care doresc sa se mentina in forma fizica de invidiat si au copii sau animale de companie pot sa opteze pentru joaca in interior sau in aer liber cu acestea. Plimbarile cu copiii sau cu animalele de companie, minim 30 de minute zilnic, precum si reprizele de joaca intensa pot face minuni!
  • Nu in ultimul rand, cei care vor sa se mentina in forma acasa trebuie sa bea suficient de multe lichide, apa plata si ceaiuri neindulcite.

Comentarii

Continue Reading

Radio

Recorduri de audienţă la Radio România Actualităţi

Avatar

Published

on

Radio România Actualităţi este lider de piaţă atât la nivel naţional, cât şi în mediul urban, potrivit celui mai recent sondaj publicat, luni, de Asociaţia pentru Radio Audienţă (ARA). La nivel naţional, RRA are o cotă de piaţă de 13,1%, în timp ce în mediul urban a ajuns la o cotă de 14,5 %, înregistrând o creştere cu 2,2 procente.

În Bucureşti, Radio România Actualităţi este lider absolut având cea mai mare cotă de piaţă (14.3%) şi depăşind staţiile concurente şi în ceea ce priveşte numărul de ascultători (217.000). Este pentru prima dată după mulţi ani când RRA redevine lider de audienţă în Bucureşti (Daily Reach şi Market Share).

Datele sondajului ARA indică, de asemenea, că în perioada ianuarie – aprilie, în plină perioadă de pandemie, peste 1,7 milioane de ascultători au ales Radio România Actualităţi pentru a se informa.

Pe fondul unei perioade complicate, când nevoia de informaţie promptă şi corectă a fost mai acută ca niciodată, Radio România Actualităţi a înţeles că misiunea publică înseamnă responsabilităţi sporite şi a adaptat programele în dorinţa de a fi cât mai utili ascultătorilor. Aşa a apărut, la începutul lunii aprilie, emisiunea România – stare de urgenţă, o producţie care a adus în prim plan ultimele ştiri şi analize despre situaţia generată de pandemie atât în ţară, cât şi în străinătate, mai ales acolo unde trăiesc mari comunităţi de români.

Radio România Actualităţi mulţumeşte ascultătorilor săi pentru încrederea acordată!

Valul de primăvară al Studiului de Audienţă Radio a fost realizat în perioada 6 ianuarie – 26 aprilie, de către IMAS – Marketing şi Sondaje şi Mercury Research. În cadrul cercetării s-a măsurat audienţa posturilor de radio la nivel naţional, respectiv în urban, rural şi în municipiul Bucureşti.

Eşantionul are un volum de 11.010 de persoane, cu o eroare maximă de eşantionare de ±0,9%. În mediul urban s-au realizat 7.708 interviuri, în mediul rural s-au realizat 3.302 interviuri, iar în Bucureşti s-au realizat 1.809 interviuri. În eşantion au fost incluse 1.875 localităţi, dintre care 67 localităţi urbane de peste 30.000 de locuitori, 239 de localităţi urbane cu mai puţin de 30.000 de locuitori, 340 de localităţi rurale cu peste 5.000 de locuitori şi 1.229 de localităţi rurale cu mai puţin de 5.000 de locuitori.

Măsurarea audienţei posturilor de radio în cadrul SAR s-a realizat pe baza metodei rememorării audienţei din ziua precedentă (Day After Recall), la care apelează cele mai multe dintre sistemele de măsurare existente pe plan internaţional, metodologie recomandată de EBU (European Broadcasting Union) şi ESOMAR (European Society for Opinion and Marketing Research).

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0