Connect with us

MAGAZIN

Programele ”Casa Verde” și ”Casa Verde Plus” finanțează construirea locuințelor cu termosistemele potrivite oricărui sezon

Published

on

 

”Administrația Fondului pentru Mediu va relua finanțarea programului ”Casa Verde” care prevede finanțarea proiectelor ce au în vedere înlocuirea sistemelor de încălzire clasică, cu cele care utilizează energia regenerabilă, precum panouri solare pentru încălzirea apei sau pompe de căldură. De asemenea, prin acest program, s-a luat decizia finanțării investițiilor care privesc sistemele de eficientizare a consumului de energie, in care se utilizează materiale pentru izolarea clădirilor, sisteme de acoperișuri precum și sisteme de iluminat ecologice”, a arătat Nicolae Neacșu, vicepreședinte al Administrației Fondului pentru Mediu din cadrul Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor. Declarațiile lui Nicolae Neacșu au fost făcute în contextul lansării în România de către grupul internațional ROCKWOOL a termosistemului REDArt, care au ca principal rezultat îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor, asigurând protecție la foc, izolare fonică, durabilitate și confort pentru spațiile locative ”Și aceste produse sunt incluse în programele “Casa Verde” și “Casa Verde Plus”, pentru că oferă o serie de beneficii foarte importante, cum ar fi reducerea facturilor la energie dar și un mare avantaj în dezvoltarea afacerilor”, spune Nicolae Neacșu.

Bazat pe o tehnologie superioară altor tipuri de izolații, vata bazaltică realizează o termoizolație rezistentă la foc, ce se comportă ca o barieră în calea flăcărilor, fără să ardă, să emane gaze toxice sau să emită picături incandescente. Utilizarea acestor izolații împiedică propagarea focului, câștigându-se astfel timp vital pentru evacuarea clădirii și pentru salvarea celor care se află în ea. Mai mult, vata bazaltică contribuie la izolarea fonică asigurând protecția față de zgomotul din exterior. Încorporând vata minerală bazaltică, sistemul de izolații REDArt se instalează pe pereții exteriori ai clădirii pentru a reduce pierderile de căldură, îmbunătățind astfel performanța energetică a imobilului și în același timp permițând un transfer mai bun al umidității din interiorul casei către exterior. O altă calitate esentială a vatei minerale bazaltice ROCKWOOL este că nu își modifică proprietătile în timp, este stabilă dimensional și nu este afectată de variațiile de temperatură sau umiditate.

“Prin măsurile pe care le ia, Guvernul dorește să stimuleze creșterea afacerilor în această zonă. Impulsionarea consumului de materiale de construcții ecologice va crea o piață competitivă în acest sector și sperăm ca va duce, de asemenea, la crearea de noi locuri de muncă”, a mai explicat Nicolae Neacșu, vicepreședinte AFM.

Beneficiarii programelor ”Casa Verde” și ”Casa Verde Plus” sunt persoanele fizice, asociațiile de locatari, instituțiile publice, școli, spitale sau universități. ”Pentru “Casa Verde” s-au alocat 95 de milioane de lei iar pentru “Casa Verde Plus” în jur de 45 de milioane. În total, aceste două programe vor avea un buget total de 140 de milioane de lei, reprezentând circa 18 la sută din bugetul total al AFM dedicate finanțării proiectelor și programelor de mediu, pentru anul 2016. Ghidurile dedicate programelor ”Casa Verde” și ”Casa Verde Plus” vor fi definitivate spre finalul lunii mai. Intenționăm ca sesiunile de finanțare să fie deschise cât mai curând posibil”, a mai spus Nicolae Neacșu.

În cadrul unui eveniment de prestigiu, unde invitat de onoare a fost Excelența Sa Dl. Karsten Vagn Nielsen, Ambasadorul Regatului Danemarcei în România, cu participarea a numeroși specialiști din domeniul construcțiilor, arhitecți, constructori și firme de distribuție, a avut loc lansarea în România a sistemului revoluționar de izolare a fațadelor REDArt, de către grupul ROCKWOOL, lider mondial în izolații din vată minerală bazaltică.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Evenimente

AGERPRES a prezentat la Roma expoziția de fotografie România: Evoluție și filmul „Marea Unire – România, la 100 de ani”

Published

on

Foto Credit: AGERPRES
 

Agenția Națională de Presă AGERPRES a prezentat, la Roma, expoziția de fotografie România: Evoluție și documentarul video „Marea Unire – România, la 100 de ani”,în cadrul Festivalului Internațional PROPATRIA – Tinere Talente Românești, ce a avut loc joi, 18 octombrie 2018.

Evenimentul a avut loc la Accademia di Romania in Roma și a fost organizat de Asociația culturală româno-italiană Propatria, în colaborare cu Ambasada României în Italia, cu susținerea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni și a Institutului Cultural Român.

Expoziția AGERPRES a fost apreciată de numeroși participanți, români și italieni. Cei prezenți au primit albumul fotografic realizat de Agenție, o ediție specială pentru Centenarul Marii Uniri, care conține 100 de imagini din România, grupate în trei capitole: Arhivă, Revoluție, Evoluție.

În cadrul evenimentului au fost prezenți: prof. univ. dr. Rudolf Dinu, directorul Academiei României din Roma, conf. dr. Oana BoșcaMălin, director adjunct al Academiei României din Roma, domnul Paul Fontaine, directorul Academiei Belgiei din Roma, profesori de limbă și cultură română, membri ai asociațiilor românești în Italia.

Ne bucură să colaborăm de atâția ani cu AGERPRES și suntem onorați să prezentăm documentarul  în cadrul festivalului. O lecție de istorie atât pentru publicul român,  cât și pentru publicul italian. Marea Unire – România la 100 de ani – documentarul AGERPRES, te face să trăiești istoria unui întreg popor, prin poveștile de viață ale urmașilor celor care au realizat acest act memorabil”, a declarat Mioara Moraru, președintele Asociației culturale româno-italiene Propatria.

Despre filmul „Marea Unire – România, la 100 de ani”

Documentarul „Marea Unire – România, la 100 de ani” este o invitaţie la o călătorie emoţionantă şi captivantă, trăită şi nu doar povestită de oameni pentru care România înseamnă şi o colecţie de momente istorice importante în naşterea acestui stat. Practic, AGERPRES a mers pe urmele celor care au înfăptuit Unirea: în Basarabia, Bucovina de Nord şi Transilvania, iar urmaşii celor care au pus umărul la reîntregirea ţării deschid culisele celui mai important moment istoric. Prin vocea celor care povestesc, descoperim că suntem o naţiune fără graniţe. România, la 100 de ani aduce cu sine o istorie care continuă să se scrie.

 

Despre expoziția România: Evoluție

Expoziția de fotografie, numită România: Evoluție, cuprinde imagini ce fac parte din arhiva AGERPRES, care reflectă viața cultural-artistică, politică și sportivă a țării, dar și câteva fotografii din arhiva Associated Press. Expoziția cuprinde și cele mai bune fotografii realizate în ultimul timp de către fotoreporterii AGERPRES, care ilustrează evoluția României. Totodată, AGERPRES a realizat și un album cu același nume, o ediție specială pentru Centenarul Marii Uniri, care conține 100 de fotografii din România, grupate în trei capitole: Arhivă, Revoluție, Evoluție.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

„S-a Născut O Stea” cu Bradley Cooper şi Lady Gaga, de azi la cinema

Published

on

 

Din 19 octombrie, filmul „S-a Născut O Stea” aduce împreună pe marile ecrane doi dintre cei mai apreciaţi artişti ai momentului: pe actorul Bradley Cooper şi superstarul Lady Gaga, în povestea impresionantă a lui Jack şi Ally, doi interpreţi talentaţi care îşi unesc destinele atât pe scenă, cât şi în spatele reflectoarelor. Relaţia lor tumultoasă parcurge momentele minunate, dar si problemele dureroase ale unui cuplu, dornic sa razbata.

Viziunea pentru noua abordare a clasicei poveşti de dragoste îi aparţine lui Bradley Cooper („Lunetistul American”, „Ţeapă în Stil American”, „Scenariu pentru happy-end”), cvadruplul nominalizat la Oscar, care îşi face debutul regizoral şi joacă în acelaşi timp alături de cântăreaţa Gaga, multiplu premiată şi nominalizată la Oscar, în primul ei rol principal într-o producție cinematografică majoră. Cooper îl interpretează pe popularul muzician Jackson Maine, care descoperă talentul lui Ally şi se îndrăgosteşte rapid de ea. Până să-l întâlnească pe el,  tânăra renunțase la visul ei de a deveni o cântăreață de succes.

În film mai apar Andrew Dice Clay („Blue Jasmine”), Dave Chappelle („Chi-Raq”) şi Sam Elliott, a cărui carieră de peste 50 de ani include roluri remarcabile în filme precum „Masca”, „Tombstone” şi cel mai recent „The Hero”.

Pe lângă rolul principal, Lady Gaga – care a câştigat aprecieri la Oscar pentru cântecul „Til It Happens to You” din filmul „The Hunting Ground”— susţine coloana sonoră integral, alături de Cooper, cu care a şi compus melodiile în colaborare cu alți câțiva artişti, printre care Lukas Nelson, Jason Isbell şi Mark Ronsosn. Muzica este originală, iar partea vocală a fost înregistrată live în timpul filmărilor.

„S-a Născut O Stea” este produs de Bill Gerber, Jon Peters, Bradley Cooper, Todd Phillips şi Lynette Howell Taylor. Ravi Mehta, Basil Iwanyk, Niija Kuykendall, Sue Kroll, Michael Rapino şi Heather Parry sunt producători executivi. Scenariul a fost scris de câştigătorul Premiilor Oscar, Eric Roth („Forrest Gump”) împreună cu Bradley Cooper şi Will Fetters.

Din echipa de producţie a lui Cooper fac parte scenograful nominalizat la Oscar, Matthew Libatique („Black Swan”), designerul de producție Karen Murphy („The Light Between Oceans”), triplul nominalizat la Oscar Jay Cassidy („Lunetistul American”, „Ţeapă în Stil American”) şi pe designerul de costum Erin Benach („Loving”).

O producţie Warner Bros. Pictures, împreună cu Live Nation Productions şi Metro Goldwyn Mayer Pictures, „S-a Născut O Stea” are premiera pe marile ecrane din ţară începând cu 19 octombrie.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Muzica

Connect-R lansează o noua confestiune muzicala „Repetent”

Published

on

 

O nouă confesiune muzicală de la Connect-R: după „Vinovat” și „Încredere”, artistul lansează piesa „Repetent”, pentru care semnează și muzica și versurile.

 

Connect-R – Repetent

 

Regia videclipului este semnată de Shinijikun, iar alături de Connect-R în clip mai apar Dj Undoo la Scratch și Tudor Ion la Synth. Orchestrația aparține lui Paul Iorga și Tudor Ion, pre-mix Paul Iorga, mix/master Grasu XXL la Okapi Sound Studio.

Toamna aceasta, Connect-R a lansat piesa „Încredere”, o piesă cu versuri oneste, în care oricine se poate regăsi la un moment dat. Iar la începutul anului, artistul a lansat „Vinovat”, o piesă și clip cu foarte multă culoare, energie, dar și emoție.

 

Connect-R – Încredere

Connect-R – Vinovat

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement

Trending