Programele speciale regionale dedicate războiului din Ucraina, la EURONEWS România - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Published

on

Se împlinește aproape un an de când Rusia a invadat Ucraina, iar războiul continuă fără a se putea anticipa sfârşitul luptei şi al suferinţelor poporului ucrainean, în toată această perioadă, conflictul având repercusiuni drastice la nivel mondial.

În acest context, stațiile Euronews din Europa, unde lucrează peste 400 de jurnaliști, dedică spații importante subiectului războiului, iar stațiile afiliate din Tirana, Belgrad, București, Sofia și Tbilisi au pregătit programe de știri speciale, în cadrul a 5 productii distincte de televiziune, fiecare abordând câte o perspectivă diferită asupra modului în care acest conflict a influențat viața ucrainenilor și a întregii lumi.

Temele urmărite de jurnaliștii din cele 5 țări au în prim plan agresiunea Rusiei asupra Ucrainei și modul în care Europa s-a schimbat în ultimul an.

Jurnaliștii Euronews Albania au realizat un reportaj amplu despre impactul economic al războiului asupra cetățenilor. Statia Euronews de la București a documentat, vreme de câteva săptămâni, modul în care războiul a afectat granițele țării și a vorbit despre soarta refugiaților. Un material despre impactul războiului din Ucraina asupra politicii și vieții parlamentare din Bulgaria a fost produs de stația Euronews de la Sofia, în timp ce Euronews Georgia a pus accent pe creșterea prețului imobiliarelor pe fondul conflictului din Ucraina. Jurnalistii Euronews de la Belgrad au vorbit despre efectele embargoului asupra Rusiei și oprirea importului de gaze din Rusia.

“Războiul de lângă noi ne-a schimbat viețile tuturor. Încă de la început, românii au dat dovadă de un altruism și o empatie care au făcut întreaga lume să vorbească despre România. Euronews a arătat în tot acest an fețele războiului, iar acum vedem ce efect a avut asupra țării noastre și a Europei. România a creat un hub umanitar, a devenit un loc de refugiu și un loc de întâlnire pentru familii despărțite. Dar românii sunt la rândul lor afectați de război. Urmăriți întreaga poveste în reportajele Euronews și Euronews România”, spune Andra Diaconescu, redactor șef Euronews România.

Toate cele 5 producții vor fi difuzate de Euronews România în fiecare zi, între 30 ianuarie și 03 februarie. Ele vor avea premiera în Jurnalul orei 18.00 și vor fi reluate în jurnalele de știri de dimineață, dar și pe parcursul întregii zile. De asemenea, pe site-ul www.euronews.ro va exista o secțiune specială, iar materialele vor fi preluate și pe canalele social media ale Euronews România.

Campania dedicată războiului din Ucraina se va încheia vineri, la ora 22.00, cu o ediție specială ”All Views”, în cadrul căreia telespectatorii vor afla, direct de la jurnaliștii care au realizat reportajele, mărturii din spatele camerelor de filmat și din timpul zecilor de ore de documentare. 

Despre Euronews

Euronews este unul dintre principalele canale TV de știri europene, ce difuzează știri 24/7, disponibile în 17 limbi. Recunoscut pentru conținutul său jurnalistic de valoare, Euronews este distribuit în 160 de țări și 440 de milioane de locuințe din întreaga lume, ajungând la peste 145 de milioane de oameni în fiecare lună prin platformele TV, cât și pe cele digitale, potrivit Global Web Index.

Din 2018, Euronews a lansat cinci proiecte de afiliere de marcă în Europa, inclusiv Euronews România.

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending