Connect with us

ALL MEDIA

Proiect legislativ prin care CNA-ul poate amenda posturile TV si Radio, dezbatut in Parlament

Published

on

 

Proiectul legislativ care aduce modificări semnificative în privința amenzilor pe care CNA poate să le aplice posturilor de televiziune și radio, va fi dezbatut in parlament.

În prezent, pragul minim al amenzilor pe care CNA le poate aplica posturilor TV şi radio în cazul încălcărilor legislaţiei audiovizualului este de 5.000 de lei, sancţiunile putând ajunge până la 200.000 de lei.


Săptămâna trecută la Parlament a fost depusă iniţiativa legislativă de modificare a Legii audiovizualului 504/2002 care a fost este semnată de vicepreşedinţii PDL Raluca Turcan şi Cezar Preda şi de deputaţii PDL Doiniţa Chircu şi Brînduşa Novac.
Încălcarea prevederilor din Legea audiovizualului, de către televiziuni şi radiouri, care se referă la “protejarea vieţii private şi de familie, a domiciliului şi corespondenţei”, “dreptul la propria imagine, protejarea demnităţii, onoarei şi reputaţiei persoanei”, “prezumţia de nevinovăţie şi protejarea dreptului la un proces echitabil riscă să primească de la CNA amenzi contravenţionale de la 60.000 de lei la 200.000 de lei.
Tot cu amendă cuprinsă între 60.000 de lei şi 200.000 de lei vor fi sancţionate posturile TV şi radio pentru încălcarea articolului 41 din Lege, potrivit căruia: “(1) Orice persoană fizică sau juridică, indiferent de naţionalitate, ale cărei drepturi sau interese legitime, în special reputaţia şi imaginea publică, au fost lezate prin prezentarea de fapte inexacte în cadrul unui program, beneficiază de dreptul la replică sau la rectificare. (2) Consiliul va adopta procedura necesară exercitării efective a dreptului la replică sau la rectificare, precum şi orice alte măsuri necesare, inclusiv sancţiuni, în vederea garantării dreptului la replică sau la rectificare într-o limită rezonabilă de timp de la primirea cererii solicitantului. (3) Difuzarea rectificării sau acordarea dreptului la replică nu exclude dreptul persoanei lezate să se adreseze instanţelor judecătoreşti”.

Dacă televiziunile şi radiourile vor încălca prevederile din Legea audiovizualului care se referă la “protecţia interesului superior al minorului”, respectiv dacă vor difuza programe care “pot afecta grav dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor, în special programele care conţin pornografie sau violenţă nejustificată”, pot să primească amenzi contravenţionale cuprinse între 70.000 de lei și 200.000 de lei.
Potrivit aceluiaşi proiect de lege, dacă posturile TV şi radio încalcă legislaţia privind “libertatea de exprimare, de a comunica şi primi informaţii, exprimarea pluralistă de idei şi de opinii”, “pluralismul surselor de informare a publicului” şi “informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor”, riscă sancţiuni cuprinse între 50.000 de lei şi 200.000 de lei.
Abaterile posturilor TV şi radio de la legislaţia audiovizuală privind jocurile de noroc se sancţionează cu amenzi cuprinse între 45.000 de lei și 200.000 de lei.
În schimb, pentru încălcarea legislaţiei audiovizuale privind “protejarea egalităţii în drepturi şi egalităţii în şanse, nediscriminării pe criterii de rasă, sex, naţionalitate, religie, convingeri politice, orientare sexuală ori stare socială”, televiziunile şi radiourile vor fi sancţionate cu amenzi cuprinse între 30.000 de lei și 200.000 de lei.
Totodată, abaterile radiodifuzorilor de la “protejarea şi promovarea culturii şi a limbii române, a culturii şi a limbii minorităţilor naţionale” se vor sancţiona cu amenzi cuprinse între 20.000 de lei și 200.000 de lei.
Abaterile posturilor de televiziune şi radio de la legislaţia privind “transparenţa organizării, funcţionării şi finanţării activităţii proprii” va fi sancţionată de CNA cu amenzi cuprinse între 10.000 de lei şi 200.000 de lei.


CNA nu a prezentat un punct de vedere cu privire la proiectul de lege care modifică actuala Lege a audiovizualului până în momentul difuzării acestei ştiri.

Sursa: Mediafax

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALL MEDIA

GALA PREMIILOR RADAR DE MEDIA va fi transmisa in direct, joi, ora 21!

Published

on

 

Cel mai mare eveniment media al anului, Gala Premiilor RADAR DE MEDIA 2018 va avea loc, joi, 22 noiembrie, in direct de la ora 21. Transmisia se poate vedea live pe radardemedia.ro, Youtube si Facebook.

Se vor acorda premiile votate de catre publicul cititor dar si o serie de premii speciale. 

Ne vedem joi!

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

PREMIILE RADAR DE MEDIA 2018: Voteaza-ti aici favoritii! Cand va avea loc Gala?

Published

on

 

Gala Premiilor RADAR DE MEDIA 2018, va avea loc, joi 22 noiembrie, la Ambasad’Or Events.

Ceremonia de decernare a trofeelor va fi transmisa in direct incepand cu ora 20:45. Transmisiunea se vede live pe radardemedia.ro, youtube si facebook.

 

Votarea pentru desemnarea castigatorilor se inchide in data de 12 noiembrie, pana atunci puteti sa va votati favoritii aici:

 

STOP VOT!

Castigatorii vor fi anuntati pe 22 noiembrie, ora 21, in direct pe radardemedia.ro, youtube si facebook.

 

Regulament si calendar competitie, aici!

GDPR: Prin exprimarea optiunii de vot, radardemedia.ro nu colecteaza date cu caracter personal! Regulament si calendar competitie, aici!

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Postul de radio Digi FM a aniversat 3 ani de existenta!

Published

on

Foto Credit: DIGI
 

Ca în fiecare an, de la prima emisie și până acum, echipa matinalului Digi FM, adică Bogdan Miu, Cătălin Striblea, Beatrice Ghiciov și Bogdan Ciuclaru a primit, la aniversarea a 3 ani, vizită binecunoscutului artist: SMILEY.

Păstrând obiceiul, acesta a adus un tort după chipul și asemănarea radioului cu cea mai mare acoperire privată din România, promițând din nou, că o să vină și la aniversarea de 4 ani.

Baloane, artificii, știri cu vești aniversare, cadouri pentru ascultători, super prăjituri și muzică, așa cum numai la Digi FM se poate auzi. Într-o atmosfera de petrecere, întreaga echipă, alături de toți colegii din trust, s-a bucurat de cadourile primite și de prezența lui Smiley, care s-a simțit fix ca „Acasă”. Mai mult decât atât, după ce au ieșit din matinal, Cătălin Striblea și Andrei Maria aka Smiley, au realizat împreună încă o ediție de succes a emisiunii „Oameni de Colecție”.

La 3 ani de la lansare, Digi FM își propune să păstreze tonul prietenos pe care l-a menținut în toată această perioada, să nu întârzie niciodată cu știrile din 30 în 30 de minute și să fie mereu acolo unde contează pentru „Ca să știi.”

Mulțumim tare, Smiley și LA MULȚI ANI, DIGI FM!

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending