Connect with us

ALL MEDIA

Proiect pentru studenti la UBB Cluj (Comunicat de presa)

Published

on

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, prin Facultatea de Business, a demarat în data de 01.02.2011 proiectul cu titlul „PR.A.C.T.I.C.A. I.N.CE.PE. – Programul Cursurilor pentru Studenţi în Scopul Angajării sau demarării un ei afaceri PErsonale”, cu o durată de implementare de 24 de luni.

 Proiectul va primi o asistenţă financiară nerambursabilă în valoare de 2.062.169,38 lei din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 în cadrul cererii de propuneri de proiecte nr. 109 din cadrul Axei prioritare nr. 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniul major de intervenţie 2.1 „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”, după cum reiese din contractul de finanţare POSDRU/109/2.1/G/82039.

 Obiectivul general al proiectului constă în facilitarea tranziţiei de la şcoală la locul de muncă prin creşterea relevanţei educaţiei şi formării profesionale pentru piaţa muncii şi prin îmbunătăţirea nivelului de calificare a actualilor studenţi, viitori angajaţi sau începători ai unei afaceri proprii; obiectivul vizează învăţarea pe parcursul întregii vieţi şi se subscrie contextului societăţii bazate pe cunoaştere.

 Obiectivele specifice sunt:

 • familiarizarea studenţilor cu cerinţele pieţei muncii;

 • familiarizarea studenţilor cu fluxul informaţional şi circuitul documentelor din întreprinderile reale;

 • familiarizarea studenţilor cu derularea activităţii online ale unei companii.

Rezultatele anticipate:

 • 200 de studenţi familiarizaţi cu modul de lucru în cadrul societăţilor comerciale offline şi online;

 • două firme de exerciţiu offline create şi o extensie online pentru una dintre acestea;

 • o platformă software implementată în cadrul proiectului propus;

 • 4 cadre didactice instruite în exploatarea întreprinderile de exerciţiu şi în modalitate de folosire a programelor tutoriale aferente realizate;

 • un material de informare realizat şi diseminat referitor la întreprinderile de exerciţiu;

 • un workshop cu tema “Firma simulată – conectarea mediului academic cu cel de business”;

 • un studiu comparativ referitor la stadiul îmbunătăţirii cunoştinţelor cursanţilor privind funcţionarea întreprinderilor de exerciţiu, familiarizarea cu derularea activităţii off şi online şi a activităţilor posturilor în cadrul acestora;

 • minim 5 parteneriate de promovare a firmelor de exerciţiu încheiate cu reprezentanţi ai mediului de afaceri;

 • website de informare şi promovare a rezultatelor proiectului;

 • monitorizarea inserţiei absolvenţilor pe piaţa muncii (baza de date absolvenţi, ancheta teren, colectare şi prelucrare date, raport de analiză, valorificare rezultate).

 Grupul ţintăal proiectului este format din 200 de studenţi care, în momentul finalizării studiilor vor accesa piaţa muncii şi/sau îşi vor dezvolta o afacere proprie.

 Persoanele interesate să facă parte din grupul ţintă, precum şi toţi cei care doresc să obţină detalii privind implementarea proiectului sunt rugaţi să contacteze echipa proiectului, la adresa de e-mail: practicaincepe@gmail.com.

Director de proiect

Lector dr. Mihaela Filofteia TUTUNEA


Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

MENIU

pentru sufletul tau

IN Trending