Connect with us

ADVERTORIALE

Proiecte casă pasivă, mai rentabile – construcții ce au 75% cheltuieli de întreținere mai mici

Published

on

proiecte casa pasiva

În domeniul construcțiilor de case cunoaștem o evoluție semnificativă. Au trecut vremurile în care viitorii proprietari erau preocupați numai de numărul de camere, cât de mare să fie unele încăperi sau care este suprafața utilă. Trăim vremuri diferite, când crizele de tot felul fac ca prețul combustibilului să fie tot mai mare. Avem nevoie de soluții pentru construirea caselor, care pe termen lung – în privința cheltuielilor de întreținere – să aibă costuri rentabile.

Este, deci, important să construim case care au costuri de încălzire iarna și de răcire vara, cât mai accesibile. Case pentru care consumul de resurse este mic și pot fi folosite și surse de energie alternativă. Informați-vă mai mult despre proiecte casa pasiva, pentru că astfel de case sunt eficiente energetic.

Ce înseamnă casa pasivă?

Este acea construcție ce are un consum de energie necesar încălzirii de sub 15 kWh/m² anual. Pentru a fi posibil acest scenariu, casele de acest tip sunt construite eficient, izolate termic foarte bine, atât pereții exteriori, cât și acoperișul – în acest fel va fi redus schimbul necontrolat de aer cu exteriorul.

De subliniat faptul că o casă pasivă și principiile după care aceasta va fi construită nu înseamnă absolut deloc rabat de calitate sau confort. Izolarea termică va fi una performantă, este folosită energia solară pentru încălzire și umbrire, sunt obligatorii sistemele de ventilație cu recuperare de căldură – acestea vor recupera o parte din căldura aerului și în schimbul de aer de la interior la exterior nu veți pierde căldură, suprasolicitând poate sistemul de încălzire.

Dacă astfel de măsuri sunt luate, veți obține o casă prietenoasă cu mediul înconjurător, ce va fi întreținută rentabil. Adică având cheltuieli cu până la 75% mai mici față de casele obișnuite.

Casa pasivă, un complex de detalii de care ține cont

Extrem de important este și cu ce constructor veți colabora. Viitoarea casă dorită trebuie să fie bine proiectată, dar și construită de o echipă care știe foarte bine principiile caselor pasive. Un constructor recunoscut pentru echipa cu care lucrează, cu experiență în domeniu de asemenea este Litarh. Portofoliul de case pasive realizate până acum, atât în țară, cât și în străinătate, este cartea de vizită a celor de la Litarh.

Spre exemplu, aparte de cele menționate deja, o casă pasivă are nevoie și de o așezare în teren ce ține cont de poziția optimă, astfel încât să poată beneficia de cât mai multă energie solară. Să nu fie umbrită de construcțiile vecine, unde anume să fie amplasată în teren, să dispună de sisteme de umbrire sunt de asemenea detalii importante. Sunt preferate ferestrele generoase la sud, dar toate ferestrele casei ar trebui să fie din clasa celor performante. Adică să fie cu strat triplu de sticlă și cu un coeficient de transfer termic foarte mic – sub 0,8 W/m²K.

Cunoscând ce presupun costurile de întreținere pe termen lung, cunoscând mai multe despre casa pasivă, veți lua decizi rentabile. Căutați proiecte case pasive și când vine momentul de construit apelați cu încredere la Litarh. Detalii veți găsi și în pagina oficială.

Contact: office@litarh.ro

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii




mutari si transport mobila

MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending