Proiectul WiloPark transformă standardele Industriei 4.0 în realitate, ajungând în premieră la producție neutră în raport cu mediul - RADAR DE MEDIA
Connect with us

UTILE

Proiectul WiloPark transformă standardele Industriei 4.0 în realitate, ajungând în premieră la producție neutră în raport cu mediul

Published

on

Lansare istorică a investiției Wilo de aproape 300.000 de euro în Dortmund

 

București, 8 februarie 2021. Grupul Wilo, producător de top și pionier în tehnologia pompelor și sistemelor de pompare, anunță deschiderea noului sediu al companiei în Dortmund, Germania, intitulat sugestiv: WiloPark.

Inaugurarea a avut loc în format digital, având în vedere contextul epidemiologic, și s-a bucurat de o participare record: peste 1.500 de invitați din lumea de afaceri, reprezentanți ai mediului politic, mass-media, precum și angajați ai Grupului Wilo din cele peste 60 de filiale deținute de companie la nivel global.

„Cu un volum de investiții de aproape 300 de milioane de euro, reproiectarea sediului central al Wilo nu este doar unul dintre cele mai mari proiecte din istoria companiei noastre, ci și unul dintre cele mai mari proiecte de construcție industrială efectuate vreodată în landul Renania de Nord-Westfalia sau chiar și în Germania”, a punctat Oliver Hermes, Președinte și CEO al Grupului Wilo, la începutul evenimentului, după adresarea cuvintelor de bun venit tuturor oaspeților prezenți fizic și online.

Wilopark – un proiect simbol pentru industria pompelor și sistemelor de pompare din întreaga lume

Proiectul Wilopark reconfirmă statutul Germaniei de lider și trend setter la nivel european și global în materie de automatizare industrială și evidențiază încă o dată rolul crucial al Grupului Wilo în promovarea unor politici de business concentrate pe maximizarea capacităților de producție concomitent cu accentul pus pe sustenabilitate și protecția mediului. Realizările deosebite ale companiei sunt recunoscute și aclamate atât în Germania, cât și în întreaga lume, fapt subliniat și de invitații de calibru prezenți la inaugurare.

Însăși cancelarul Angela Merkel a transmis un mesaj de felicitare la deschiderea WiloPark, folosindu-se de această ocazie pentru a sublinia parcursul economic deosebit al companiei, dublat de măsurile eficiente dedicate protecției mediului, care revoluționează industria pompelor inteligente și a sistemelor de pompare. Eforturile Grupului Wilo în domeniul sustenabilității sunt apreciate și recompensate și prin distincția pe care compania a primit-o recent: Premiul German de Sustenabilitate 2021. Aceasta este cea mai înaltă distincție oferită companiilor, municipalităților și entităților angrenate în cercetare pentru performanțe de top în domeniul sustenabilității și protejării climatului.

Advertisement

Au mai transmis mesaje video de felicitare și alți invitați de renume, precum Ministrul-Președinte al landului Renania de Nord-Westfalia, doamna Armin Laschet, miniștrii profesori Andreas Pinkwart și Karl-Josef Laumann, și Viceprim-ministrul Kazahstanului, Roman Sklyar.

„Grupul Wilo este dedicat excelenței în pompe și sisteme de pompare, aducând clienții și sustenabilitatea în centrul politicii de business, iar noul sediu, WiloPark, este o dovadă a acestui deziderat. Recent am inaugurat și sediul Wilo din România, o clădire inteligentă, cu rol strategic pentru companie în Europa de Sud-Est, și, iată-ne acum la o nouă inaugurare și mai impresionantă. Toate aceste măsuri și sediile incredibile pe care Wilo le deschide, din care echipele vor coopera îndeaproape arată că Wilo este compania care nu doar setează tendințele viitorului pe piață, ci aduce viitorul aici, acum”, a punctat Gabriel Niță, Director General al Wilo România.

Tehnologia viitorului este aici – La Wilo, industria 4.0 este o realitate

Prin construirea noului sediu, Grupul Wilo implementează un nou concept de operare dedicat tendințelor viitorului, prin înglobarea serviciilor de construcție în rețea digitală. Acest pas decisiv are ca direct și imediat rezultat o reducere a consumului de energie utilizat în procese cu aproape 40%. În același timp, se estimează că datorită acestui sistem revoluționar, emisiile de CO2 vor scădea cu 3,500 tone pe an. În practică, acest lucru echivalează cu aceeași cantitate de CO2 pe care o pot absorbi 280,000 de copaci.

„Pentru noi, în calitate de companie dedicată protecției mediului, implementarea unui concept global de sustenabilitate a fost extrem de importantă din start. De aceea, suntem deosebit de mândri că punem în practică un sistem de producție fără efecte asupra mediului – producție neutră – care este deja o realitate la Wilopark. Vrem ca acesta să fie standardul pentru toate punctele de producție Wilo până în 2025”, a explicat Georg Weber, membru al Consiliului și CTO al Grupului Wilo.

Un alt punct de referință al WiloPark este și fabrica ultra-modernă și intens digitalizată „PioneerCube”, un centru de servicii pentru clienți și facilități de dezvoltare a produselor, care se întinde pe incredibila suprafață de 200.000 m2.

 

Un tur digital al fabricii inteligente

Advertisement

Înainte de închiderea evenimentului online, invitații au fost delectați cu un tur virtual al punctului central din noul Wilopark, site-ul de producție digitală. Astfel, în ciuda regulilor de distanțare socială, oaspeții au putut să experimenteze virtual site-ul și să observe îndeaproape că toți pașii procesului sunt conectați în rețea și transparenți în această clădire de ultimă generație și că utilajele și componentele individuale de procesare sunt echipate pentru a face față și a aduce industria la nivelul 4.0.

Conceptul industriei 4.0 a fost lansat în 2011, la târgul de la Hanovra din Germania, și urmărește să accelereze adoptarea noilor tehnologii ICT, precum Big Data, AI (inteligența artificială) sau IoT (Internet of Things), de către industriile manufacturiere tradiționale. 4.0 înseamnă eficiență îmbunătățită, productivitate crescută, producție variată și flexibilă, reducere de costuri, maximizare de profit, experiență mai bună a clienților. Pe scurt, capacitatea de a produce mai mult și mai rapid cu resurse eficient gestionate din punct de vedere al costurilor și al efectelor asupra mediului.

„Wilopark este una dintre multele noastre contribuții care urmăresc să ajute și susțină transformarea atât de încercatei regiuni care este Ruhr, precum și a landului Renania de Nord-Westfalia și implicit a întregii Germanii în călătoria către un viitor mai verde și în același mai puternic digitalizat”, a evidențiat Oliver Hermes, Președinte și CEO al Grupului Wilo.

Pentru îndeplinirea obiectivelor sale, Wilo a creat o strategie deosebită, completă și coerentă de sustenabilitate care are la bază strategia sa corporate, intitulată „Ambition 2025”. Dezideratul Grupului Wilo este să asigure apă curată, potabilă, pentru cât mai mulți oameni din întreaga lume, concomitent cu multiplicarea demersurilor de reducere a amprentei de carbon asupra Planetei.

Inaugurarea oficială a WiloPark a avut loc pe data de 4 februarie 2021, marcând o nouă etapă în istoria îndelungată și impresionantă a companiei.

Despre Wilo România

Wilo România face parte din grupul Wilo SE – producător premium în domeniul pompelor şi sistemelor de pompare pentru instalaţiile de încălzire, climatizare şi răcire, alimentării cu apă şi evacuării apei uzate. Produsele Wilo sunt înalt tehnologizate, prezintă uşurinţă în utilizare şi eficienţă energetică, standarde confirmate și de apartenența la organizațiile REHVA (www.rehva.eu) și AHCA (Agency for Health Care Administration).

Fondată în 1872, ca fabrică de produse din cupru şi alamă de către Louis Opländer, compania are peste 7,500 de angajaţi, în reprezentanţe din mai mult de 60 de ţări. În România, Wilo este prezentă din anul 1998. În 2020, după 18 luni de la demararea proiectului de construcție, Wilo a inaugurat noul sediu al companiei în România, cu birouri moderne, construite pe o suprafață de 1,800 mp și spații pentru servicii de depozitare, asamblare și reparații, extinse pe 2,700 mp. Hub-ul din Șoseaua Odăi 24 din Otopeni este dotat cu linii de asamblare pentru grupuri de pompare apă rece, pentru stingere incendiu în conformitate cu normativul de siguranță la foc a construcțiilor cu indicativul P118, hidrofoare și pompe submersibile. Toate sunt produse conform directivelor Europene aflate în vigoare. Noul sediu din România va funcționa ca Hub Regional, de unde operațiunile companiei vor fi gestionate pentru 10 țări din Europa de Est.

Advertisement

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending