Promisiunea EC Special: 10 zile de regăsire a muzicii live, într-un lineup cu totul aparte - RADAR DE MEDIA
Connect with us

EVENTS

Promisiunea EC Special: 10 zile de regăsire a muzicii live, într-un lineup cu totul aparte

Published

on

            EC_Special, un alt fel de festival creat de organizatorii Electric Castle, înseamnă 10 zile de rock, muzică electronică, hip hop și jazz cuprinse într-un lineup aparte ce promite experienţe muzicale unice și de calitate pentru public. Totul, între 6 și 15 august, în Bonțida și Cluj – Napoca, în primul festival de muzică important din România în ultimul an. 

 

 

Trei zile, șase scene, zeci de artiști pentru primul weekend al EC_Special, toate la castelul Banffy. Sigma și Noisia revin aici, în format DJ Set, iar pentru fanii artiștilor olandezi va fi un moment emoționant: Noisia este la ultimele show-uri după 20 de ani în topul muzicii electronice, urmând ca trio-ul să se despartă în acest an. Ben Böhmer, Eelke Kleijn și Mind Against fac parte din acel grup de artiști pentru care fiecare performance înseamnă o explorare a muzicii electronice în cele mai diverse zone ale ei, iar rezultatul este de fiecare dată unic. Mult mai maturi și atașați stilului care i-a făcut cunoscuți, Dj Marky, un „veteran” al drum n bass, David Penn sau duo-ul HVBO completează, alături de alți artiști, lista motivelor pentru care iubitorii de festivaluri sunt așteptați să opteze pentru un sfârșit de săptămână petrecut exclusiv în Bonțida. Organizatorii au amenajat un camping special pentru aceste 3 zile ca experiența de festival să fie completă.

 

Din 9 august, EC_Special se mută în urban, în peste 20 de locații din Cluj-Napoca. Probabil cea mai așteptată scenă, cea din Piața Unirii, va oferi, în fiecare seară, un mix de artiști români și străini din toate zonele muzicale. Golan și The Blaze (DJ set), duo-ul francez cu una dintre cele mai spectaculoase evoluții din ultimii ani în muzica electronică, deschid prima seară. Pe aceeași scenă vor mai urca Asaf Avidan, artistul israelian a cărui notorietate a ajuns atât de mare încât are videoclipuri regizate de Wim Wenders, excentrica Aurora, senzația pop a muzicii norvegiene care se oprește la Cluj chiar înaintea turneului ei american, mereu fresh Dubioza Kolektiv și una dintre cele mai importante voci ale generației sale, rapperul britanic Slowthai.

 

IAMDDDB, artista ce încearcă să spargă noi bariere în scena urbană londoneză, și show-ul Elenei Mîndru alături de orchestra Operei Naționale Române Cluj probează că jazz-ul sună la fel de bine în amestec cu hip hop sau muzică simfonică. Șuie Paparude, Subcarpați, Irina Rimes, Alternosfera, Vița de Vie, Coma, CTC și Zdob și Zdub completează afișul celor 7 seri în Piața Unirii.

Advertisement

 

Rămân zeci de alți artiști de descoperit în celelalte locații din Cluj, printre ei sunt şi Molchat Doma – trupa de new wave din Belarus care, recent, a cunoscut un succes surprinzător pe piața americană, Acid Pauli, live set-ul lui Martin Gretschmann, un artist activ în genul techno şi house de peste 20 ani, și Igorrr o aparitie exotică pe scena muzicii metal, ce reușește să combine cu o ușurință extraordinară stiluri de muzică total opuse, de la black metal la muzică barocă și trip hop. În show-ul lui de la Cluj, Skream revine la dubstep, stilul la a cărui popularitate a avut o importantă contribuție, iar Dimension promite materiale noi gândite în ultimul an în care a fost nevoit să-și întrerupă ritmul alert al turneelor mondiale.

 

Toate evenimentele din cadrul EC_Special vor avea loc respectând normele pe care autoritățile le vor impune pentru perioada de derulare. Biletele sunt disponibile pe electriccastle.ro.

 

 

 

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending