Connect with us

Filme

Publicul larg vede în premieră la TVR 1 ultimul film semnat de Adrian Lustig, „Nunţi, botezuri, înmormântări”

Din distribuţie fac parte, alături de Şerban Pavlu, Anca Sigartău, Gheorghe Ifrim, Andreea Mateiu, Nicodim Ungureanu, Ilona Brezoianu, Alexandru Bindea, Vali Rupiţă, Jean de la Craiova şi alţii.

Published

on

Foto: cinemagia.ro​
Reclame

In memoriam Adrian Lustig: filmul lansat toamna trecută și care a înregistrat un mare succes în cinematografe este difuzat marţi, 25 iulie, de la ora 21.00, la TVR 1.

A semnat scenariul unor filme de succes în cinematografia românească contemporană. „Nunta mută“ (2008), „Minte-mă frumos“ (2012), continuat cu „Minte-mă frumos în Centrul Vechi (2016), „Funeralii fericite“ (2013), „O poveste de dragoste, Lindenfeld“ (2014) sau „Luca” (2020) sunt câteva dintre titlurile care i-au adus recunoaştere şi aprecieri. Scriitorul şi scenaristul Adrian Lustig, soțul realizatoarei TVR Eugenia Vodă, s-a stins din viaţă pe 23 iulie, la nici 70 de ani. În memoria sa, Televiziunea Română difuzează marţi, 25 iulie, de la ora 21.00 ultimul lui film, lansat pe marile ecrane în toamna anului 2022, „Nunţi, botezuri, înmormântări”.

Succesul înregistrat în cinematografe de producţia pentru care Adrian Lustig a facut echipă cu fiul său, regizorul Alexandru Lustig, demonstrează, încă o dată, apetitul românilor pentru povești veritabile şi pentru umorul autohton. Comicul de situaţie, de limbaj şi inclusiv numele personajelor (poliţista Mieluţa, preotul Mântuială sau domnul Bărbat) fac din „Nunţi, botezuri, înmormântări” o comedie îndrăzneaţă, care te ţine în faţa micului ecran.

Debutul filmului îl surprinde pe protagonistul Cosmin Berinde (Şerban Pavlu) întârziind ,din cauza unui meci de tenis cu prietenii, la propria nuntă. Urmează se se căsătorească din nou cu fosta soţie, de care divorţase, fără să îşi anunţe cunoscuţii. Cu câţiva ani în urmă, Cosmin cumpărase un teren la țară, pe marginea unui lac, plănuind să investească în construirea unui cartier de vile, pentru care se aştepta la un profit de 1 milion de euro. În imediata vecinătate, însă, clubul Prestige organizează evenimente „elitiste”, foarte zgomotoase, precum nunți și botezuri. Şi, cum solicitarea politicoasă a lui Cosmin de a se scădea volumul muzicii e refuzată fără drept de apel, începe un adevărat „război” între proprietarii celor două spaţii vecine. Conflictul este intens, fiecare dintre ei ripostând în moduri care mai de care mai originale.

Din distribuţie fac parte, alături de Şerban Pavlu, Anca Sigartău, Gheorghe Ifrim, Andreea Mateiu, Nicodim Ungureanu, Ilona Brezoianu, Alexandru Bindea, Vali Rupiţă, Jean de la Craiova şi alţii.

Născut în septembrie 1953, la Bucureşti, scriitorul şi scenaristul Adrian Lustig a absolvit cursurile Facultăţii de Automatică a Politehnicii din Bucureşti, fiind doctor în calculatoare electronice la Institutul Politehnic bucureştean. A debutat în presă în 1979, în revista Luceafărul, iar trei ani mai târziu i-a apărut primul volum, romanul „Romanţă cu stagiari“. Adrian Lustig a scris şi piese de teatru, printre care „Nepotu’”, „Circul Matteo” sau „Poker”.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending