Connect with us

A-Z NEWS

„Radarul“ de durabilitate: iata cum sa alegi baterii auto care sa nu te lase la greu!

Published

on

Reclame

Soferii cu experienta inteleg cat de importanta este alegerea unei baterii auto de calitate pentru buna functionare a masinii pe care o conduc. Pe langa faptul ca furnizeaza curentul electric necesar pentru pornirea motorului, acumulatorul alimenteaza si toate sistemele electrice ale autoturismului, precum cel de iluminare, audio, de navigatie sau aerul conditionat.

De aceea, este extrem de important pe de o parte sa stii cand este nevoie de schimbarea acumulatorului, iar pe de alta parte sa alegi un produs de buna calitate, care nu se va descarca repede, ci isi va indeplini functiile pe parcursul mai multor ani. In primul rand, iata cum iti dai seama ca a venit momentul sa achizitionezi o baterie noua!

Semne ca viata unei baterii auto se apropie de sfarsit

Indiciul care apare cel mai frecvent, atunci cand un acumulator auto se apropie de sfarsitul duratei sale de functionare, consta in pornirea lenta si greoaie a automobilului. In plus, apar si zgomote nefiresti, atunci cand efectuezi aceasta manevra.

Un semnal care merita luat in considerare este reprezentat si de intensitatea mai redusa decat de obicei a farurilor. Daca ea scade si mai mult in momentul in care pornesti alt consumator de curent electric, precum farurile sau aerul conditionat, e semn clar ca va trebui sa te pregatesti de cumparaturi.

Aspectul unei baterii auto ofera, de asemenea, informatii valoroase. De exemplu, o carcasa umflata sau deteriorata reprezinta un semn clar ca nu o vei mai putea folosi mult timp. Aceeasi concluzie o poti trage si in momentul in care in interiorul masinii apare un miros de sulf, care poate indica prezenta unei scurgeri.

Daca esti posesorul unui model mai nou, e si mai simplu sa iti dai seama daca a venit sau nu momentul unui schimb. Te va informa in aceasta privinta martorul de bord care semnalizeaza cu promptitudine aparitia oricarei probleme.

Ca regula generala, te poti astepta ca oricare dintre aceste indicii sa apara dupa o functionare de aproximativ 3 ani. Durata de viata poate fi imbunatatita de mai multi factori. De exemplu, trebuie sa eviti drumurile de scurta durata, mai ales in timpul sezonului rece. In plus, conteaza si calitatea produsului pe care il cumperi.

Cum alegi baterii auto de calitate?

In primul rand, este recomandat sa consulti cartea tehnica a masinii si sa vezi care sunt cerintele specifice ale producatorului. In general, e necesar sa tii cont de urmatoarele elemente

• capacitatea, masurata in amperi-ora, si puterea de pornire ridicata, astfel incat sa fii sigur ca energia furnizata va fi suficienta pentru a porni motorul inclusiv pe vreme rece;

• dimensiunile, calculate astfel incat produsul achizitionat sa se potriveasca perfect in compartimentul destinat acumulatorului din masina ta. E necesar sa acorzi atentie si configuratiei bornelor, care sunt inversate la unele modele produse in Asia;

• in general, oferirea unei perioade de garantie mai indelungate indica increderea producatorului in calitatea acumulatorului si reprezinta un indiciu demn de luat in seama ca sunt sanse mari sa functioneze impecabil pe termen lung. Afirmatia este valabila cu atat mai mult in cazul unor producatori recunoscuti pe plan intern si international pentru calitatea oferita in mod constant.

Tine cont de aceste criterii atunci cand alegi baterii auto si poti fi sigur ca nu te vor lasa la greu!

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending