Connect with us

ALL MEDIA

Radio 3Net „Florian Pittis” va emite in sistem DAB – Digital Audio Broadcasting

Redactia Radar de Media

Published

on

 Radio 3Net „Florian Pittis” va emite in Bucuresti, incepand de luni, 18 iulie, in sistem digital T-DAB pe frecventa 223,936. Modernizarea sistemului de emisie al Radio 3Net face parte dintr-un proiect pilot implementat de postul public de radio, care a debutat in anul 2005, odata cu emisia digitala a posturilor Radio Romania Actualitati, Radio Romania Muzical si Bucuresti FM.

 Sistemul T-DAB, de difuzare a programelor radio in format digital, prezinta o serie de avantaje fata de alte sisteme de difuzare: sunet de calitate CD (compact disc), transmiterea de informatii aditionale programului difuzat, spre exemplu, date legate de melodiile difuzate; furnizarea de servicii cu valoare adaugata: informatii de trafic sau meteo, apeluri de urgenta; receptie de calitate in vehicule mobile, receptie foarte buna in conditii de interferenta a semnalului: in zone foarte aglomerate, dar si in zone montane sau zone izolate.

Romania este a 20-a tara europeana care foloseste sistemul T-DAB pentru transmisii digitale radio. In Europa acest sistem este functional in tari ca Anglia, Austria, Belgia, Croatia, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Irlanda, Italia, Letonia, Rusia, Slovacia, Slovenia, Suedia, Turcia sau Ungaria.

Credit foto: operacomica.ro

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale, vă rugăm să ne contactați pe email.

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending