sâmbătă, februarie 24, 2024

PUBLICITATE@RADARDEMEDIA.RO

More
  AcasăA-Z NEWSRadio România Cultural, adolescenţii şi... educaţia muzicalã

  Radio România Cultural, adolescenţii şi… educaţia muzicalã

  Într-o lume zgomotoasã, în care vocile se suprapun peste muzicã şi sunete, care mai de care mai stridente, Radio România Cultural are o iniţiativã curajoasã: sã-i atragã pe adolescenţi într-un univers relaxat şi, poate, mai ordonat.

  Cum? Printr-o orã de educaţie muzicalã. Proiectul „Ora de educaţie muzicalã în licee” începe joi, 3 noiembrie, la Grupul Scolar Industrial „Dacia” din Bucureşti, cu participarea extraordinarã a pianistului Horia Mihail, o ediţie coordonatã de realizatorii Cristian Marica, Mirela Nicolae împreunã cu prof. dr. Victor Pãunescu, directorul Grupului Scolar „Dacia” din sectorul 4.

  Proiectul se adresează elevilor din ciclul liceal din Bucureşti şi din alte judeţe ale ţãrii. Radio România Cultural va organiza pentru elevii din Bucureşti o orã de muzicã la care aceştia vor fi stimulaţi sã participe bilunar, în mod direct, cu ajutorul instrumentiştilor şi al realizatorilor din radio, al înregistrãrilor muzicale produse de Radio România şi, ulterior, prin intermediul unui concurs organizat în mediul virtual şi la finele orei de curs.

  Elevii vor completa chestionare şi vor scrie eseuri care pot sta la baza alcãtuirii viitoarei ediţii. Ediţia I a proiectului „Ora de educaţie muzicalã în licee” se va încheia în iunie 2012, la finele anului şcolar. Proiectul urmează a fi dezvoltat şi în diferite judeţe ale ţării.

  Intenţia iniţiatorilor sãi, Mirela Nicolae, Cristian Marica şi Oltea Şerban-Pârâu, este de a le transmite elevilor, prin orele deschise de muzicã şi competiţiile propuse, importanţa limbajului universal al muzicii care promoveazã toleranţa, înţelegerea şi comunicarea între oameni şi, sã nu uitãm, elementele unui univers mai relaxat şi ordonat care sã-i ajute pe aceştia sã se (re)descopere şi sã-i (re)descopere pe cei din jur. Proiectul este realizat cu sprijinul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucureşti.
   

  Redactia Radar de Media

  Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

  Redactia Radar de Media
  Redactia Radar de Mediahttps://www.radardemedia.ro
  Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro
  ARTICOLE SIMILARE

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisment -spot_img

  Articole recente