Radio Romania Cultural lanseaza o noua grila de programe
Connect with us

ALL MEDIA

Radio Romania Cultural lanseaza o noua grila de programe

Published

on

Actual, dinamic, prezent, atent, pertinent! Perfect conectat la viaţa culturală în toate aspectele ei: evenimente, idei originale, analize, actualitate, dezbateri, istorii, poveşti, poezie, teatru, fapte artistice. Radio Romania Cultural dă şi în această toamnă tonul culturii.

De la 1 noiembrie 2013, moment aniversar dedicat celor 85 de ani de la înfiinţarea radioului public,  Radio România Cultural vă aşteaptă pe frecvenţele sale din toată ţara cu o grilă de programe care păstrează multe dintre cele mai îndrăgite emisiuni- care acum devin  mai vii, mai actuale, mai percutante, cu un sound nou şi prezentări adecvate- dar vine şi cu o ofertă bogată de programe noi.

Matinalul Espresso, singurul matinal exclusiv cultural din FM-ul românesc, vă oferă în continuare un meniu cultural „100% valoric” şi cât se poate de proaspăt. De la 7.20, de luni până vineri, Diana Joicaliuc şi Dan Vasiliu aduc numai ştiri bune, amestecând cu grijă esenţele culturale ale zilei cu muzica atent aleasă, pentru a fi pe placul tuturor celor ce îşi doresc dimineţi senine.

Dar pentru că şi dimineţile de sfârşitului de săptămână trebuie să fie speciale, matinalul Espresso este acum şi de week-end.

Espresso de week-end, cu Daniela Ivanov, sâmbăta şi duminica, de la 7.20 la 9.00 aduce mai multă muzică, îmbină informaţia culturală cu cea de lifstyle… altfel spus: dă tonul relaxării.

Dar pe tot parcursul zilei, de luni până vineri emisiuni pentru toate gusturile, vârstele, pasiunile, devin repere în programul ascultătorilor şi consumatorilor de cultură.

Subiecte de dezbătut şi de combătut sunt de la ora 9.00 până la 9.05. Vorbim despre educaţie, filantropie, maniere, pasiuni, exprimări verbale şi nonverbale, proiecte şi programe educaţionale, propuneri de dezvoltare personală şi motivaţională. Dacă vrei sa să ai clasă, asculţi iClasă cu Mirela Nicolae şi Mirela Stana.

De la ora 9.05, pătrundem într-o altfel de dimineaţă – cu tineri, străzi, tramvaie, muzică. O Dimineaţă crossover proiectată de Maria Balabaş.

Advertisement

La 10.08 Oraşul Vorbeşte şi ne spune totul despre cultura urbană reală, autentică, vie, cu vocea Ioanei Bâldea Constantinescu, iar dacă doriţi un ghid atractiv pentru exprimarea corectă ascultaţi, de la 10.50, Povestea Vorbei cu Reluş Mureşan.

De la ora 11.05, Cristi Marica vă aşteaptă cu cea mai bună muzică redată de pe  Discuri de 5 stele, iar la ora 11.30 plonjăm în actualitate cu Adela Greceanu şi Matei Martin care discută şi întorc pe toate feţele Timpul prezent.

La ceasul prânzului vă propunem o siestă culturală, un ceas de taifas pe îndelete cu Atila Vizauer, Ema Stere şi invitatul lor, acelaşi de luni până vineri la Vorba de cultură.

De la ora 13.15 suntem conectaţi la lumea ştiinţifică, Corina Negrea şi Dan Manolache având grijă să pună Ştiinţa în cuvinte potrivite, iar apoi, de la ora 14.05, Sorina Goia ne invită în Oaza de muzică – o jumătate de orã oferitã de Radio România Cultural celor care vor sã respire muzica.

Tot de la Radio România Cultural luaţi, în fiecare zi de luni până vineri, cu începere de la ora 14.30, ‘’Bilet de Îmbarcare’’ spre toate destinaţiile culturale cu Andreea Ionescu  şi  Bogdan Vişan, iar de la ora 15.00 Răzvan Dolea ne spune Poveşti despre Oameni Mari.

Cum le-ar fi arătat cariera dacă ar fi rămas în România şi cum le-a fost drumul până la afirmare? Ce le oferă ţara de adopţie şi ce ar trebui să le ofere România pentru a se întoarce? Există a „vârstă a reîntoarcerii?” Dar dacă nu au plecat, atunci de ce au rămas? Sunt întrebari la care răspund, la ora 15.30, cei ce s-au Născut în România. De la ora 16, Valentin Protopopescu ne recomandă O carte pe zi iar de la 16.05 ne abandonăm plăcerii de a spune poveşti – alt fel de poveşti, mai vii, mai suculente, mai actuale – la Storymania – o linie de documentare originale!

Evenimentele cheie ale zilei se regăsesc în noua emisiune GPS Cultural de la ora 18.10.

Anca Mateescu şi Dana Pitrop preiau, de la corespondenţii din teren, informaţii chiar din timpul evenimentelor culturale, aduc atmosfera şi culisele lor în casele tuturor, oglindesc după amiaza culturală.

Advertisement

Iar seara devenim meditativi şi pe măsură ce apune soarele putem spune liniştiţi că „nouă ne plac toate piesele de la radio, mai ales dacă sunt de teatru”, dar savurăm cu egală plăcere un concert simfonic sau o seară de operă. De la ora 19.00 ascultăm Mari spectacole: jazz pe româneşte, în direct concertele Orchestrelor şi corurilor radio, teatru radiofonic sau operă, iar de la 21.30 trebuie rămas lângă aparatul de radio pentru a nu pierde vreun episod din Teatru Naţional radiofonic în serial.

Toarte acestea on air pe frecvenţele din întreaga ţară şi on line pe www.radioromaniacultural.ro.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending