Connect with us

ALL MEDIA

Radio România Muzical, în top 10 al Uniunii Europene de Radio

Redactia Radar de Media

Published

on

Conform statisticilor puse la dispoziţie de Uniunea Europeană de Radio în data de 18 ianuarie 2012, România se plasează în top 10 al ţărilor care au propus oferte Uniunii Europene de Radio pe parcursul anului 2011. Ca membru al Uniunii Europene de Radio, prin secţia de Schimburi Muzicale cu Străinătatea, aflată în structura sa, Radio România Muzical a propus un număr de 116 concerte, ceea ce o plasează pe locul 10 între cele 88 de ţări membre ale Uniunii Europene de Radio.
 
Este un număr substanţial mai mare decât în anii trecuţi – respectiv 75 de concerte în 2009 şi 68 de concerte în 2010. Concertele propuse Uniunii Europene de Radio în 2011 au fost înregistrate la marile evenimente muzicale din România, printre ele şi Festivalul Internaţional „George Enescu” (aproape 70 de concerte), dar şi la Sala Radio, cu Formaţiile Muzicale Radio.
 
Criteriile unice de selecţie ale concertelor propuse Uniunii Europene de Radio de către Radio România Muzical sunt calitatea artistică şi tehnică a concertelor înregistrate, bineînţeles, în cazul producţiilor pentru care artiştii îşi dau acordul în vederea transmiterii lor către Uniunea Europeană de Radio.
 
De altfel, Pierre-Yves Tribolet, directorul Euroradio Classics, a apreciat la superlativ Postul Radio România Muzical în ceea ce priveşte schimburile cu Uniunea Europeană de Radio, considerând că este unul dintre cele mai active posturi publice de radio din întreaga Europă.Top-ul posturilor de radio în ceea ce priveşte numărul de concerte oferite în 2011 Uniunii Europene de Radio arată astfel:
 
Marea Britanie – 385
Euroradio – Geneva  – 227
Austria – 181
Olanda – 174
Cehia – 168
Germania – Hamburg – 164
Polonia – 149
Franţa – 140
Elveţia – 123
România – 116
 
Analiza datelor puse la dispoziţie de Uniunea Europeană de Radio arată că numărul total de concerte oferite a scăzut faţă de 2010, probabil pe fondul crizei economice care afectează şi mediile culturale şi jurnalistice. Ţările care, prin tradiţie, erau furnizori de concerte pentru Uniunea Europeană de Radio propun, deci şi înregistrează, mai puţine concerte decât în trecut, cea mai dramatică scădere remarcându-se în cazul Franţei – de la 200 de concerte în 2010 la 140 de concerte în 2011.

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați pe email sau la telefon.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

SHOW MAGAZINE

IN Trending