Connect with us

Life Style

Radu Banciu le face cu „ou si cu otet”” pe vedetele din Romania!

Published

on

Radu Banciu le transmite   telespectatorilor că  nimeni nu-i impune ce are de făcut. Jurnalistul a mărturisit că petrece mult timp cu cei doi copii ai lui.

radu banciu

 

„Lumea lui Banciu” nu este comodă, iar incisivul Radu Banciu nu a lasat pe nimeni indiferent. Aprobat de unii, contestat de alţii, de-a lungul a 20 de ani de carieră realizatorul emisiunii de pe B1 TV şi-a atras mai mult antipatii. „Pe mine mă interesează să vorbesc despre lucrurile rele”,”Nu imi place nici o vedetă” a mărturisit cu dezinvoltură jurnalistul, într-un interviu acordat Evenimentul Zilei.

 N-ai putea să foloseşti un limbaj mai blând în „Lumea lui Banciu”?

Radu Banciu: Ne asumăm limbajul, am vorbit și la CNA despre acest format, când am fost chemat să dau socoteală. Le-am explicat că, în unele seri ai un tip de discurs, în alte seri altul… Nu există un format standard. Până acum nu a existat un om ca mine la televiziunile din România. Le-am explicat celor de la CNA că „Lumea lui Banciu” este un fel de „horror de presă”. O altă atitudine, singura nimerită pentru modul în care trăiește societatea românească. E complicat să vorbești frumos, să spui lucrurilor pe nume. Oamenii de la CNA au înțeles. Am avut parte de niște „urechi” extrem de inteligente. N-am primit nicio sancțiune… au fost extraordinari și m-au ascultat.  Pentru a ajunge să folosești un astfel de limbaj, dur întradevăr, extrem de șocant în unele momente, trebui să ai niște baze. Nu este o vorbăraie în gol, nu este o insultă. Poți să spui lucrurilor pe nume în foarte multe feluri: modul diplomatic, modul educat, anost, plat etc, poți să ridici tonul. Nu asta contrează. Importantă nu este tonalitatea, ci mesajul. Adoptăm această tonalitate pentru că așa arată societatea noastră. Dacă nu îi explici omului pe un anumit ton lucrurile, el riscă să nu le înțeleagă. Îmi asum neînțelegerile. Nu am nicio problemă. Nici nu mă interesează dacă publicul se uită sau nu, dacă înțelege, dacă se simte bine. Nu am nicio relație cu publicul. Publicul e prezent acolo „obligatoriu”, cum ne-a spus CNA-ul: „e o emisiune obligatorie la televiziune”. Dacă ești acolo e problema ta ce înțelegi. Nu putem să facem și educație. Nu este o lecție. Este un discurs despre ceea ce se întâmplă în fiecare zi. Nu este făcut, prefabricat. Este discursul momentului, așa cum consider eu, singurul în măsură să fac asta pentru că nimeni, niciodată, în istoria televiziunii în România nu a avut genul acesta de discurs într-o emisiune

– N-ai primit nicio sancţiune…?

– Nu. Au fost extraordinari şi m-au ascultat. Pentru a ajunge să foloseşti un astfel de limbaj, dur într-adevăr, extrem de şocant în unele momente, trebui să ai nişte baze. Nu este o vorbăraie în gol, nu este o insultă. Poţi să spui lucrurilor pe nume în foarte multe feluri: modul diplomatic, modul educat, anost, plat etc. poţi să ridici tonul. Nu asta contrează. Importantă nu este tonalitatea, ci mesajul. Adoptăm această tonalitate pentru că aşa arată societatea noastră. Dacă nu îi explici omului pe un anumit ton lucrurile, el riscă să nu le înţeleagă. Îmi asum neînţelegerile. Nu am nicio problemă. Nici nu mă interesează dacă publicul se uită sau nu, dacă înţelege, dacă se simte bine.

Nu am nici o relaţie cu publicul. Publicul e prezent acolo „obligatoriu”, cum ne-a spus CNA-ul: „e o emisiune obligatorie la televiziune”. Dacă eşti acolo, e problema ta ce înţelegi. Nu putem să facem şi educaţie. Nu este o lecţie. Este un discurs despre ceea ce se întâmplă în fiecare zi. Nu este făcut, prefabricat. Este discursul momentului, aşa cum consider eu, singurul în măsură să fac asta pentru că nimeni, niciodată, în istoria televiziunii în România nu a avut genul acesta de discurs într-o emisiune.

-Orice comparaţie cu Mircea Badea se exclude….

Lasă-mă cu Mircea Badea… el face cu totul altceva. Nu am nicio legătură cu nimeni. Nu există nimeni în vreo televiziune în România să vorbească la nivelul acesta. Lucru pe care l-au admis şi cei de la CNA pentru că, la 500 de plângeri, luam o amendă de nu mă vedeam dacă eram catalogat ca emisiune. Eu sunt catalogat ca… eveniment, ca un fenomen. Oamenii au înţeles. Evident trebuie să ai inteligenţă. Mircea Badea are alt public. Diferenţa dintre noi este atât de mare încât niciodată n-a existat vreun motiv să faci o comparaţie. Scălămbăielile lui sunt regizate. Este o marionetă la comandă.

Eu făceam asta în clasa a opta, când mă produceam ca actor. Îl imitam pe Arşinel sau pe Toma Caragiu. Mircea Badea nu are un discurs de televiziune. Nu ţine la calitatea discursului. Se uită lumea… nu cred că se uită. E o făcătură. Ni se va da dreptate în timp. Nu suntem paranoici.

Se demonstrează încet, cu toate piesele, cine este în spatele Antenei 3. Şi cu şantajul de la RCS şi cu afacerile lui Voiculescu… Sunt nişte umflaţi. Nu au nimic, nici măcar ratingul ala, să fim serioşi. E o minciună colosală. Dan Voiculescu a manipulat tot ce s-a putut manipula, din 91, de când şi-a făcut Partidul Conservator. Antena trăieşte o iluzie că există un public care, orice ar spune la televizor, este receptiv.

Advertisement

-Există un rating…

– Am făcut o demonstraţie cu cele 300.000 de antene de pe Digi Satelit. Când a fost scoasă din grilă Antena, ratingul nu s-a modificat. Intactul a avut un conflict şi cu UPC. Ratingul tot nu s-a modificat deşi, în zilele acelea trustul pierduse 450.000 de antene… Mi se pare interesant. Avea acelaşi rating şi fără 450.000 de antene? Înseamnă că eu sunt peste ei, fiind în acele 450.000 de case. Dacă ei n-au pierdut niciun telespectator, înseamnă că nimeni de acolo nu se uita. Ar trebui să existe nişte valori… –

-Eşti la fel de „rău” şi cu prietenii?

– Nici n-aş avea cum, pentru că ar însemna că nu fac diferenţa. Sunt aşa tocmai pentru că fac diferenţa între oameni. Noi încercăm să scoatem ce este mai rău şi mai neprezentabil dintr-o persoană. Aşa cum alţii caută frumosul, gingaşul etc. noi extragem ce este mai rău. Pe mine mă interesează să vorbesc despre lucrurile rele. Ai observat că despre persoanele bune, nu prea vorbesc. Asta nu înseamnă că nu există. Eu vorbesc despre persoanele pe care le detest. Nu am prieteni politicieni, nu am prieteni printre vedete. Cred însă că sunt mai bun decât mulţi alţii din televiziune. Eu stau cu copiii, am doi copii, stau cu ei acasă, mă ocup cât pot, deşi am două job-uri. Nu sunt ca cei care vorbesc la televizor dar nu-şi văd copiii cu săptămânile.

– Ce încerci să transmiţi?

– Aici e o chestiune de implicare şi noi ne implicăm. Îi terorizăm pe oamenii politici, nu cu glumiţe: „Ne-am ascuns după o ironie…”. Aici se dă tare. Îţi reamintesc că suntem printre cei care au influenţat referendumul în România. Am fost singura televiziune care a fost contra curentului. Aşa cum suntem, nu cu un trust în spate cum era Antena… Am vorbit atunci împotriva escrocilor care urmau să intre în Guvern şi uite că am avut dreptate. Ai văzut ce Guvern venise în România? Au căzut toţi. Ba nu erau compatibili, ba aveau dosare… nu era unul corect între ei. Asta le-am şi spus atunci la televizor oamenilor. Ascultaţi-ne pe noi, că numai noi suntem capabili să vă spunem adevărul şi aşa s-a şi întâmplat. Ni s-a spus că va fi cel mai cinstit Guvern din România şi au făcut ţara de râs.

„Nu-mi place nicio vedetă”

– S-au întors pe micul ecran Teo, Ramona Bădescu şi Andreea Marin. Care vedetă îţi place mai mult?

– Nu-mi place niciuna. Le ştiu, dar nu m-am uitat niciodată la emisiuni. Teo a avut o perioadă în care era mai comestibilă. Dar, după părerea mea, nu sunt nişte persoane culte, nişte persoane citite. Ce să te inspire la asemenea femei? Teo n-a fost niciodată o frumuseţe, nu te puteai uita la ea ca să te atragă. Prea cultă niciodată n-a fost. Ea are aşa… o flecăreală de suprafaţă. Care este şi la Livia Dilă, la Corina Dănilă sau la Andreea Raicu. Celelalte citeau de pe prompter şi uită-te ce viaţă au. Au sărit de la unul la altul…

Andreea Marin care ne dădea nouă lecţii de morală şi mă înjura pe mine la propriul meu post de televiziune… Ăştia sunt oameni care să te impresioneze? M-ar impresiona dacă ar avea carismă. În afară de Tucă şi de Călinescu, care într-adevăr erau carismatici şi aveau verb, nu m-a impresionat nimeni de la televizor. La ei într-adevăr mă uitam cu plăcere, pentru că aveai ce să vezi. Chiar şi Andrei Gheorghe mi s-a părut subţire, nu era ce pretindea. Lumea nu ştie ce înseamnă televiziune. Te uiţi la Vârciu sau la Adelina Pestriţu… Televiziunea nu ar trebui să promoveze aşa ceva. Ar trebui să existe nişte valori, să existe o ierarhie.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending