Connect with us

ALL MEDIA

Radu Budeanu, patronul Cancan, acţionar la Romprest

Avatar

Published

on

Oamenii de afaceri Radu Budeanu, deţinător al ziarului Cancan, şi Dragoş Dobrescu au cumpărat acţiunile pe care fondul de investiţii 3I Group PLC le deţinea la Compania Romprest Service, respectiv un pachet de 43,7% din titluri, potrivit unei decizii a Consiliului Concurenţei, instituţie care a avizat tranzacţia.

Europrest Inveşt SRL, firma prin care Dragoş Dobrescu a cumpărat acţiunile, are ca obiect principal de activitate colectarea deşeurilor, precum şi tratarea şi eliminarea lor. Dobrescu deţine şi firme prezente pe piata imobiliară.

Radu Budeanu a intrat în acţionariatul Romprest prin intermediul Premium Management Team. Firma a fost înfiinţată în 2012 şi nu a înregistrat nicio activitate până în prezent. Budeanu mai deţine People Magazine Division, Cancan TV, Cancan.ro, Media Division şi High Life Grup.

3I Group PLC are mai multe participaţii în mai multe companii din România. În Romprest a rămas acţionar şi Detaco Ltd., o societate de tip holding inmatriculata în Canada, al cărei unic obiect de activitate îl reprezintă deţinerea de participaţii în alte societăţi. Printre acestea se numara Noor Agro Internaţional, Euro Grup Clean Products, C.F.R. Transauto, Kimytex., Green Factory Design, Antrepriza Construcţii Montaj nr. 4 Bucureşti şi Fotbal Club Universitatea Cluj S.A, potrivit Mediafax.

Compania Romprest Service are ca obiect principal de activitate principal colectarea deşeurilor. Noii acţionari au preluat şi controlul indirect asupra filialelor Romprest, societăţi active pe mai multe pieţe, printre care cea a prestării de servicii de securitate privată, piaţa prestării de servicii de securitate în aeroporturi, servicii de facility management, servicii de curăţenie a străzilor şi servicii spaţii verzi municipale.

Tranzactia notificată nu va modifica în niciun fel structura pieţei, neexistând relaţii pe orizontală sau verticală între societăţi din grupurile achizitorilor şi cel al societăţii achiziţionate. Concentrarea economică notificată nu va schimba ierarhia pe nicio piaţă relevantă identificată şi nu va determina crearea sau consolidarea unei poziţii dominante care să conducă la restrângerea, înlăturarea sau denaturarea semnificativă a concurenţei pe piaţa românească sau pe o parte a acesteia.”, se arată în decizia Consiliului Concurenţei.

Compania Romprest Service avea la sfârşitul anului 2012 o cifră de afaceri de 273 milioane de lei (61 milioane de euro) şi peste 2.700 de angajaţi.

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

SHOW MAGAZINE

IN Trending